ijournal.cz

Rubrika"potraviny na trhu" Tag

hamburger

Je důležité mít zeleninu v hamburgeru?

Myslíte si, že zelenina v housce s hamburgerem je zbytečná? Jste na omylu. Do housky patří, stejně jako kus masa. Proč? Protože je vybrána tak, aby výborně podtrhla chuť masa a zároveň napomáhala trávení.Zelené lupení, které muži ze svých burgerů tak rádi [...]

Červenec 11, 2016 Gastronomie
muzeum

Na skok do Loštic pro tvarůžky

Olomoucké tvarůžky měly různá chráněná označení již dříve, a to jak vnitrostátní (tj. pro Československo), tak mezinárodní (podle Lisabonské dohody a/nebo podle mezivládních dohod s některými zeměmi – např. Rakousko, Švýcarsko). Chráněnými názvy byly (a stále jsou) např. Pravé Olomoucké [...]

Červenec 7, 2016 Cestování, Zajímavosti
MAGGI_01_Bramboracka_CMYK_300dpi (3)

Dobré věci ukryté v sáčku. Pytlík nemusí být strašák

Všichni se shodneme na tom, že vařit z čerstvých surovin je nejlepší možnou volbou. Ale že by v pytlíku nemohly být dobré věci? Tak to ještě neznáte novou řadu MAGGI Dobrých polévek. MAGGI se dlouhodobě specializuje na výrobu dehydratovaných potravin [...]

Červenec 2, 2016 Gastronomie
Prima_Lesní symfonie

Jak poznat kvalitní zmrzlinu a na co si dát na obalech pozor?

Mnozí z nás si horké dny užívají, někteří ale doslova trpí a snaží se všemožně zchladit. Kromě koupání se v létě rádi osvěžíme chlazenými nápoji, ale nepohrdneme ani lahodnou zmrzlinou. Ne o všech zmrzlinách se ale dá říci, že by byly z kvalitních [...]

Červen 28, 2016 Gastronomie, Rady, tipy, názory
Kuřecí prsa v lupíncích_S

Balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou na maso, do salátů i do dezertů

Léto přichází a s ním i teplé večery, které lákají k venkovnímu posezení s rodinou nebo přáteli. Už není na co čekat – stačí oprášit gril, naložit maso a začít opékat. Skvělým pomocníkem jsou řecké balzamikové krémy Kalamáta Papadimitirou, které se hodí jak [...]

Červen 26, 2016 Gastronomie
Dione_rychle a zdrave

Tipy, jak si zjednodušit každodenní vaření do práce!

Připravovat si jídlo do práce nebo do školy doma má dvě obrovské výhody. Zaprvé je to rozhodně levnější varianta než každodenní návštěva restaurací. Hlavně ale máte přesný přehled o tom, co jíte. Přípravou jídla v pracovním týdnu však neztrácejte zbytečně [...]

Červen 25, 2016 Gastronomie
červi_Zophobas_

Česko podléhá nové mánii. Na kulinářské festivaly letos přijdou stovky tisíc Čechů

Gurmánské festivaly se stávají v posledních letech novým trendem a po celé České republice jich rapidně přibývá. Celkem je navštíví stovky tisíc Čechů a jejich počet se každoročně zvyšuje. Podle kvalifikovaného odhadu Petra Jiráska, ředitele Bosch Fresh Festivalu, se v letošním roce [...]

Červen 22, 2016 Gastronomie, Zajímavosti
Mochi_nabile

Bubbleology: Mochi Ice Cream

Bubbleology – fenomén, který si během krátké doby získal srdce mnoha milovníků nápojů Bubble Tea, přichází se žhavou novinkou, dezertem mochi. Tradiční asijská pochoutka mochi z rýžovému těsta je v Japonsku odpradávna spojená s obřadem pití čaje, a proto dezert mochi nemůže chybět [...]

Červen 19, 2016 Gastronomie
ledová káva se zmrzlinou

Ledová káva EISKAFFEE přináší chladivé osvěžení

Vzhledem k neustálým změnám teplot vyhlíží už mnoho nedočkavců léto a teplé letní dny, které vybízejí k relaxaci a odpočinku. Tyto pohodové chvilky si může každý zpříjemnit osvěžujícím drinkem, který zároveň povzbudí. Vysoké teploty vybízejí ke konzumaci chladivých nápojů, ale [...]

Červen 12, 2016 Gastronomie
protein pro zeny_171

Hubnutí po padesátce? Proč ne!

Není žádným tajemstvím, že s věkem se náš metabolismus zpomaluje. Jakmile se pak přehoupne třicítka, shazování kil začíná být rok od roku složitější. Tělesný tuk se přesouvá tam, kde dříve nebyl a tělo si žádá stále větší výdej energie.A co teprve, [...]

Červen 6, 2016 Krása a zdraví