Meziročním nárůstem tržeb o 139 milionů korun v roce 2016 se může pochlubit Hamé. Celá skupina tohoto tradičního českého výrobce trvanlivých i chlazených potravin vloni navýšila své výnosy o 2,7 % a čisté tržby tak dosáhly 5,231 miliardy Kč. Jde o [...]
O tom, zda má cibule schopnost zapudit zlé duchy, nic nevíme, ale že je odpradávna také v našich končinách oblíbenou a využívanou zeleninou nejen v kuchyni, ale i léčitelství, víme jistě. Jde o mimořádně oblíbený druh zeleniny. Těžko byste hledali [...]
Březen 10, 2017
Zajímavosti
Výrobky vídeňské firmy Manner, celosvětově uznávaného výrobce oplatek a čokolády, se staly symbolem vídeňské kultury a životního stylu. Díky rodinné tradici, přetrvávající více než 125 let, si získaly své stálé místo v oblibě mezi spotřebiteli. Receptury jednotlivých výrobků zůstávají nezměněny. A [...]
Křupavá krémová oplatka Kinder Bueno nyní kromě výjimečné chuti přináší i jedinečnou možnost zasoutěžit si o trendy náramky Trollbeads. Stačí si v období od 1. února do 31. března zakoupit soutěžní balení sladké pochoutky a čekat, zda zrovna to vaše v sobě [...]
Retail Summit si během 22 let své existence vydobyl pozici jedinečného místa pro setkání, networking a sdílení best practices všech významných hráčů na obchodním trhu. Letošní 23.ročník je obrovskou příležitostí pro představení produktů jednotlivých firem. Dále nabídne řešení aktuálních problémů [...]
Vhodnou alternativou čerstvých plodů je nejen v zimě zmrazené ovoce a zelenina, které dostanete v průběhu celého roku ve stejně vysoké kvalitě. V případě produktů značky Dione se často jedná o druhy vypěstované na území České republiky, oceněné značkou Klasa. [...]
Leden 26, 2017
Gastronomie
Firma Lahůdky Cajthaml s.r.o. sídlí v Nučicích nedaleko Prahy, kam svou výrobu přesunula v roce 2014, po tom, co byl celý závod nově zrekonstruován. Důvodem tohoto přesídlení byl jednak zvýšený zájem potravinových řetězců o výrobky firmy Lahůdky Cajthaml, ale také zkvalitnění poskytovaných [...]
Leden 15, 2017
Gastronomie
Před posledním dnem v roce začínáme obvykle bilancovat a hodnotit, jak se nám končící rok vyvedl v osobním i pracovním životě. Také si s oblibou dáváme novoroční předsevzetí, která nám umožňují vkročit do nového roku s pocitem, že na sobě začneme více pracovat. Mnozí [...]
Prosinec 26, 2016
Rady, tipy, názory
Historie společnostiHistorie řeznictví Zeman lze datovat už od roku 1897, kdy započíná rodinnou tradici řeznického řemesla tehdy ještě ani ne dvacetiletý Alois Schneider. Na něho navazují další generace. V roce 1948 je bohužel z důvodu znárodňování soukromé podnikání zastaveno. Rodina ale naštěstí řeznický [...]
Nevinná klobása s muškátovou dýní a karamelizovanými jablky 4 porce4 ks/ 600 g (Ne)vinná klobása Schneider5 cl slunečnicový olej200 g brambory typ C600 g muškátová dýně5 cl olivový olej4 stroužky [...]
Prosinec 4, 2016
Gastronomie