Přišel čas čerstvých bylinek a s ním i voňavých jídel. Vyzkoušejte tvarohovou pomazánku s bylinkami podle receptu Jaroměřické mlékárny. Pamatujte na to, že tvaroh je bílé zlato. Výborně zasytí, má vysoký obsah bílkovin, a přitom poměrně nízkou energetickou hodnotu. Tvarohová pomazánka [...]
Duben 5, 2021
Gastronomie
Velikonoční speciály v podobě zejména zeleného piva letos budou. I navzdory zavřeným restauracím si je lidé budou moci koupit kromě obchodů i u výdejních okének restaurací a hospod, případně v malých soudcích. Přesto, že pivovary neočekávají tržby z velikonočních speciálů nijak [...]
Duben 4, 2021
Zajímavosti
Vyzkoušejte o letošních Velikonocích upéct mazanec podle receptu, ve kterém zcela nahradíte klasický cukr. Bude chutnat výtečně.Základní kynuté těsto230 g pšeničné mouky hladké150 g pšeničné mouky hrubé40 g Irbis se sladidly z rostliny stévie30 g droždí • 40 g vepřového [...]
Březen 31, 2021
Gastronomie
Měsíc březen společně s dubnem jsou přelomové měsíce, kdy se probouzí krajina i zvířata. Přicházejí první slunečné dny a lidé se snaží po zimě načerpat tolik potřebnou energii. V dnešní době, kdy se spousta věcí stále mění, je důležité najít si pevné [...]
Zkuste do jídelníčku celé rodiny zařadit jáhly. Jsou ideálním zdrojem energie pro výkonnostní sportovce věnující se např. běhu, cyklistice nebo třeba plavání. Drobná zrnka si však v podobě sladké snídaňové kaše nebo dezertu oblíbí i děti.Jáhly se považují za typickou staročeskou [...]
Březen 27, 2021
Gastronomie
Přestože letošní Velikonoce budou opět trošku jiné, můžeme si je užít v rodinném kruhu a dopřát si i něco dobrého na zub. Mlékárna Valašské Meziříčí připravila recepty za použití svých výrobků, které mohou péct maminky či babička za pomocí dětí. Připraví [...]
Březen 20, 2021
Gastronomie
Rodinný pivovar Svijany připravil i letos sezónní edici nepasterovaného baleného piva Svijanský Máz 11 %. Ve velikonočním designu je pivovar uvádí na trh v lahvích, půllitrových plechovkách i oblíbeném dvoulitrovém balení ─ Plechovkách nejen pro chlapy. Velikonoční plechovky s motivem svátků [...]
Březen 16, 2021
Gastronomie
Pohanka byla dlouho popelkou české kuchyně. Dnes je ale díky rozmachu zdravé výživy oblíbenou ingrediencí ve slaných i sladkých pokrmech. Z hlediska lidské výživy má pohanka velmi příznivé složení. Literatura udává, že lidé, kteří pravidelně konzumují pohanku, se dožívají vysokého [...]
Březen 15, 2021
Gastronomie
Je to skoro neuvěřitelné, ale jaro už je skoro tu! Možná máte začátek tohoto ročního období spojený s jakousi očistou, detoxikací po zimě. Něco na tom bude, nicméně nic se nesmí přehánět. Proto na vás čekají následující recepty: špaldová palačinka [...]
Březen 12, 2021
Gastronomie
Nic nepotěší ženu tolik, jako květiny a výborné jídlo, o jehož přípravu se postará někdo jiný. K nadcházejícímu Mezinárodnímu dni žen ji proto překvapte a vezměte starost o celodenní program a péči na sebe. Ale nebojte, nezůstanete v tom sami. Pomůže vám [...]