ijournal.cz

Rubrika"potraviny na trhu" Tag

bonboniéra Pâté du Chef

Gurmánské vánoce s paštikami PÂTÉ DU CHEF – soutěž o vánoční balíček

Vánoční čas se kvapem blíží a s ním samozřejmě přichází ruku v ruce i různé oslavy či setkání s Vašimi blízkými. Pokud nevíte, čím ozvláštnit sváteční tabuli, popřípadě čím obdarovat své blízké, máme pro Vás to pravé paštikové. Značka Pâté du Chef [...]

Listopad 11, 2016 Soutěže
image

Vánoční recepty s výrobky Mlékárny Valašské Meziříčí

Kapr na štědrovečerní tabuli a k tomu bramborový salát je již český vánoční zvyk po dlouhá léta. Recept na vánočního kapra, tedy kapr smažený v trojoobale pochází z Rakouska a ve svých kuchařkách jej uvádí například česká buditelka a spisovatelka, autorka [...]

Listopad 6, 2016 Gastronomie
kaki_sber

Kaki Persimon Bouquet – Je tu podzim a s ním i sezóna tzv. „pokrmu bohů“

Ještě před pár lety lidé v potravinách tápali, co je ten oranžový lesklý plod. Dnes se velká část z nich těší na podzim a zimu, až si své oblíbené kaki Persimon Bouquet od společnosti Anecoop budou zase moci vychutnávat. Aby [...]

Říjen 7, 2016 Gastronomie
cover

Začíná Prague Beer Week 2016

Tak jako Milán, Paříž a konečně i Praha maji svůj každoroční týden módy, Fashion Week, zaslouží si Praha svůj Beer Week – týdenní oslavu craft piva, pivní kultury a české pivní tradice napříč pivovary, pivotékami, restauracemi, bary … a celou [...]

Říjen 4, 2016 Společenské akce a události
FormaggiCardOKcopy

Cheese, It´s Europe

 Evropská kampaň podporuje dědictví původního italského sýraSe svou staletou historií jsou italské sýry nositeli tradice, která „se rozplývá na jazyku“. Na severu Itálie, od náhorní plošiny Asiago až po kraje Piemont, Lombardie a Emilia Romagna, se během staletí prosadila sýrařská [...]

Říjen 1, 2016 Gastronomie, Zajímavosti
mléčné_výrobky_a_vejce

Kontroverzní mléko aneb Mýty o mléce

Mléko způsobuje v těle záněty, řada lidí je na něj alergická, mléko zahleňuje, mléko je příčinou obezity a další podobná negativní tvrzení bychom o této potravině našli za posledních let stovky. Přitom byla dříve tak opěvovaná. Čemu tedy máme věřit, když [...]

Září 26, 2016 Testy
hamburger

Mýty o McDonald’s

Na začátku bývá většinou vtípek, nedorozumění nebo zlomyslnost – mýty, které často obletí celý svět, vznikají mnohdy nevinně, ale končí zbytečným strašením spotřebitelů po celém světě, které se táhne i léta. McDonald’s jako globální značka a ikona svého oboru má [...]

Září 18, 2016 Koktejl, Zajímavosti
logo

Český svaz pivovarů a sladoven i letos ocení vynikající osobnosti svého oboru

„Vaření piva je něco mezi uměním a vědou,“ říká emeritní sládek Plzeňského Prazdroje Pavel Průcha, kterého Český svaz pivovarů a sladoven spolu s Jiřím Špringlem ze společnosti Chmel Polepská blata uvede do Síně slávy českého pivovarství a sladařství. Čestnou plaketu [...]

Září 16, 2016 Významné osobnosti, veřejné projekty
DSCN2832

8. ročník soutěže o značku Dobrý tuzemský potravinářský výrobek „ČESKÁ CHUŤOVKA 2016″

Snad nikde  jinde na světě zákazníci při nákupu tolik nesledují složení potravin jako v ČR. Je to  jistě  dobře  a  vytváří  to i tlak na  výrobce, aby spotřebitelům vyšli  v jejich preferencích vstříc. Tu je v nelibosti palmový olej, tu zrovna jiná složka, [...]

Září 7, 2016 Koktejl, Významné osobnosti, veřejné projekty
Podpis memoranda_Petr Pavlík (Albert), Zdeněk Jandejsek (Rabbit), Jesper Lauridsen (Albert), Marian Jurečka (MZe), Čestmír Motejzík (Masokombinát Polička), Michal Jedlička (Kostelecké uzeniny)

Obchody Albert nabídnou zákazníkům 100 % objemů stálé nabídky masa z českých chovů

Obchodní řetězec Albert rozšiřuje spolupráci s českými dodavateli a nabídne zákazníkům veškeré objemy nepromočního vepřového a hovězího masa českého původu. Pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky podepsala společnost Ahold se zástupci dodavatelů memorandum o spolupráci. Zákazníci poznají český původ přehledně podle symbolu s českou vlajkou [...]

Srpen 23, 2016 Koktejl