ijournal.cz

Rubrika"potraviny na trhu" Tag

Fit_fruit_hruska_3D

Ovocná abeceda Fit

Svěží jaro střídá léto a čeká nás krásné období plné sluníčka, dobré nálady a nekonečných dobrodružství. S nadcházejícími prázdninami se můžeme těšit na první sklizeň šťavnatého ovoce. Pokud si chcete na oblíbených plodech pochutnat již nyní, není nic snazšího. Stačí [...]

Červen 20, 2017 Gastronomie
Jahodový_dort_s_mascarpone

Jahodová sezona právě začala. Jak zdravě mlsat nejen v létě

Víte, že zavařeniny, ovocná želé a džemy jsou zdravou variantou pro celoroční mlsání? O to více ty, které jsou připravené s láskou z natrhaného ovoce a s kvalitními přísadami. Nezapomínejme, že zavařování ovoce je jednou z nejtradičnějších forem konzervace potravin. [...]

Červen 5, 2017 Gastronomie
žena_s_mlékem

MLÉKÁRENSKÝ VÝROBEK ROKU 2017

Patnáctého ročníku soutěže o „Mlékárenský výrobek roku“ se zúčastnilo 18 tuzemských výrobců, kteří do hodnocení přihlásili celkem 52 výrobků. Výrobky byly hodnoceny celkem v 8 kategoriích:Tekuté mléčné výrobky včetně zakysanýchJogurtyZakysaný výrobek SkyrPřírodní sýry čerstvéPřírodní sýry zrajícíTavené sýryMléčné dezertySpeciality V rámci soutěže byly [...]

Květen 27, 2017 Významné osobnosti, veřejné projekty, Zajímavosti
logo regionalni potravina 01

Osmý ročník soutěže Regionální potravina

Kvalita, výjimečnost, původ surovin a patriotismus. To jsou hlavní důvody, proč dát přednost produktům oceněným značkou Regionální potravina. Soutěž o Regionální potravinu 2017 v jednotlivých krajích právě startuje. Letos již poosmé. Které výrobky obsadí nejvyšší příčku a budou daný kraj reprezentovat? [...]

Květen 25, 2017 Koktejl
SIGNATURE_PACK_2_05-2

Designová restaurace Signature pozvedla dálnici D1 na gastronomickou tepnu ČR

Jiří Lešikar a Lumír Sendrei. Dva Moraváci, kteří se dlouhá léta realizovali v pražském pohostinství, se rozhodli zlepšit gastronomickou úroveň D1. Koncem loňského roku otevřeli u sjezdu 182 v Popůvkách u Brna designovou restauraci Signature. Poctivá kuchyně, která má smysl, ale také [...]

Květen 15, 2017 Gastronomie
DSC_0015

9. ročník soutěže o značku Dobrý tuzemský potravinářský výrobek „ČESKÁ CHUŤOVKA 2017″ a 7. ročník soutěže o značku „DĚTSKÁ CHUŤOVKA 2017“

ČESKÁ CHUŤOVKA – LÁSKA NA PRVNÍ OCHUTNÁNÍ Kolikrát   denně zažijete radost nebo vás něco potěší? Na to asi není snadné odpovědět, nicméně minimálně pětkrát denně by se mělo jíst, takže přinejmenším   tolikrát také máte každý den příležitost zažít drobnou nebo [...]

Květen 13, 2017 Koktejl
Dobrou chuť

Ivan Vodochodský radí, jak správně grilovat a čemu se při grilování vyhnout

// ŠKOLA GRILU S IVANEM VODOCHODSKÝM //Základem je kvalitní maso. Nekupovat balené v supermarketu. Špičkové maso jako svíčkové  stačí jen lehce okořenit – pepř, sůl, bylinky.K ostatním se hodí marinády. Pozor! Nekupovat již marinovaná masa v supermarketu.Maso marinujte jen 2 – [...]

Květen 8, 2017 Gastronomie
speciality

Speciality z českého kalendáře v OC Smíchov

Kvalitní suroviny, spolupráce s farmáři, vyrobeno s láskou nejen k jídluV květnu 2017 byl otevřen v obchodním centru Nový Smíchov stánek s rychlými svačinkami „take away“ z dílny Creative World. Se svou kuchyní navázal tým Creative World na úspěšný koncept na Zličíně, kde byla poprvé představena spolupráce [...]

Květen 6, 2017 Gastronomie
Smažená treska

Zázrak v kuchyni za pár minut? Díky balzamikovým krémům Kalamáta Papadimitriou je to hračka

Podle počasí to vypadá, že jsme ze zimy skočili rovnou do léta. Slunečná obloha a vysoké teploty svádí k lenošení na zahradě, nejlépe s rodinou nebo přáteli. Čím ale pohostit návštěvu a netrávit přitom hodiny v kuchyni? Ubrousek, který by se sám [...]

Duben 24, 2017 Gastronomie
Trautenberg

Nápad, který dozrál v sudu

Pivo a whiskey k sobě mají blízko. Co se ale stane, když se spolu podělí o sudy? Z jednoho takového pokusu se před pár lety zrodila výtečná irská whiskey Jameson Caskmates. Dějištěm druhého experimentu se stal krkonošský minipivovar Trautenberk. Výsledkem je silné [...]

Duben 21, 2017 Koktejl