Motto: Úspěch je směsicí tvrdé práce a velkých snů. (Lee Iacocca)
Dnes je Úterý, 17.Říjen 2017
ijournal.cz

Designová restaurace Signature pozvedla dálnici D1 na gastronomickou tepnu ČR

red Zdroj: restaurace Signatur 15.5.2017 Gastronomie
Jiří Lešikar a Lumír Sendrei. Dva Moraváci, kteří se dlouhá léta realizovali v pražském pohostinství, se rozhodli zlepšit gastronomickou úroveň D1. Koncem loňského roku otevřeli u sjezdu 182 v Popůvkách u Brna designovou restauraci Signature. Poctivá kuchyně, která má smysl, ale také Champagne vinotéka čítající 160 etiket nebo snídaně na kameni s vlastním pečivem i jogurty a coffee lounge poskytují útočiště byznysmenům cestujícím mezi dvěma velkoměsty i mezi zeměmi střední Evropy. Interiér restaurace vzniknul ve spolupráci se zkušeným architektem Pavlem Křížem. Role šéfkuchaře se ujal kuchař se zkušenostmi od hollywoodských hvězd Pavel Veltruský.    

 SIGNATURE_PACK_2_05-2

Smysluplné nemusí být lokální

Dva gurmánští srdcaři dbají na každý detail, od pečlivého výběru dodavatelů, přes netradiční nádobí, až po finální produkt na talíři hosta. Rádi spolupracují s regionálními farmáři, ale pouze tehdy, jsou-li přesvědčeni, že jim poskytnou vždy čerstvé a kvalitní suroviny. „Čerstvá makrela z Norska, která rostla přirozeně a o které víme, jak rychle se k nám dostala, má pro nás větší smysl než třeba mražený vykrmený pstruh, byť z Česka,“ vymezuje se spolumajitel Jiří Lešikar vůči aktuálnímu trendu využití lokálních potravin za každou cenu.


Vařil pro Pretty Woman

Jake Gyllenhaal či Julie Roberts, obrovské zaoceánské lodě, hotely Marriot v České republice i v zahraničí, tříhvězdičková michelinská restaurace Waterside Inn v Anglii. Pavel Veltruský prošel kuchyněmi celebrit i zajetých podniků, aby nakonec zakotvil v té brněnské. „Menu sestavuji s ohledem na sezónu a snažím se vyjít vstříc konzervativním hostům třeba králičí fašírkou podle babiččina receptu, ale také náročným strávníkům například s grilovanými foie gras,“ vypráví šéfkuchař s tím, že na talířích opouštějících jeho kuchyňský rajón nikdy neuvidíte vyumělkované kreace, protože takové jídlo podle něj taktéž smysl nedává.

2016 PHOTOONE - 091-2

Interiér je porostlý mechem

Místo přehnaného food stylingu si prvotřídní vizuální zážitek užijí návštěvníci pouhým posezením v interiéru restaurace. Třem odděleným vzdušným prostorům, které je možné spojit v jeden posuvnou stěnou z dřevěných kazet, vévodí mechové koberce. Těmi Pavel Kříž z architektonického studia KOMPLITS obložil jak sloupoví v hlavní části restaurace, tak celou stěnu v odděleném salonku. „Chtěli jsme vybudovat příjemné, vzdušné, ambientní místo s nadčasovým designem a jsem rád, že se nám to povedlo,“ pyšní se Jiří Lešikar výsledkem, který kromě dřeva a mechu kombinuje i kámen a kov.

Více informací najdete na webových či facebookových stránkách restaurace.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: restaurace Signatur