ijournal.cz

Vynikající domácí burger s pečenou zeleninou

red Zdroj: Spak 26.5.2023 Gastronomie

Burgery jsou oblíbené jídlo po celém světě, které najdete v mnoha restauracích a fastfoodech. Ale co kdybychom vám řekli, že si můžete udělat ještě lepší a zdravější burger doma? S pomocí několika triků od špičkových šéfkuchařů, kvalitní majonézou a poctivým kečupem je možné si připravit vynikající burger, který nejenže skvěle chutná, ale navíc vás vyjde levněji než ten z restaurace. Při vlastní přípravě získáte kontrolu nad použitými ingrediencemi a můžete si být jisti, že neobsahuje umělé přísady a konzervanty.

Majoneza-lahodna-a-kremova-500-gSPAK MAJONÉZA

Díky svým vlastnostem dosahuje tato majonéza nejvyšších kvalit. Má bohatou, krémovou konzistenci a výbornou chuť. Obsahuje 4,8 % vaječných žloutků, 50 % řepkového oleje a omega-6 a omega-3 mastné kyseliny. Je vhodná i pro bezlepkovou dietu.

SPAK-MASTER-Ketchup-900g
SPAK MASTER KETCHUP

Lahodný kečup, jehož praktické rodinné 900 g balení obsahuje 210 g vyzrálých rajčat na každých 100 g výrobku. Neobsahuje přidaná aromata, zahušťovadla a chemické konzervanty. Je vhodný i pro bezlepkovou dietu a vegany.


                                             RECEPT: HOVĚZÍ BURGER
recept
Ingredience:

Na 4 porce potřebujete:

● 600 g mletého hovězího masa

● 1 vaječný žloutekimage foto

● 1 lžičku lístků tymiánu

● sůl, pepř

● olivový olej

Na dohotovení:

● 4 bulky na hamburger

● 1 cibuli

● hrst listového salátu

● 4 plátky čedaru

● 1 červenou papriku

● 4 batáty

● 4 brambory

● olivový olej

● 4 lžíce majonézy Spak

● 1 lžíci nasekané petrželky

● 1 šalotku

● sůl, pepř

● kečup Spak k podávání


Postup:

Maso dejte do mísy, přidejte žloutek, tymián, sůl, pepř a vše dobře promíchejte. Z masové směsi pak vytvarujte 4 placky. Potřete je olivovým olejem. Batáty a brambory oloupejte, nakrájejte na hranolky, promíchejte s troškou oleje, osolte a opepřete. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a v troubě předehřáté na 180 °C pečte dozlatova. Bulky překrojte a ze strany řezu je opečte na suché pánvi. Šalotku nakrájejte nadrobno. Do misky dejte majonézu, přidejte petrželku, šalotku, sůl, pepř a promíchejte. Burgry opečte na pánvi nebo grilu z obou stran dozlatova. Maso nepropékejte příliš dlouho, aby uvnitř zůstalo růžové jako klasický steak. Na spodní díl bulek dejte listový salát, pak po lžíci majonézy, přidejte burger, plátek čedaru, kolečka cibule a papriku. Přiklopte, dejte na talíř, přidejte hranolky, kečup a podávejte.

Tip:

K podávání můžete přidat i zelný salát. Nakrouhané zelí promněte rukama s trochou oleje a citronové šťávy, aby zkřehlo. Přidejte majonézu, osolte, opepřete a promíchejte.

 

 

 






 

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: Spak