ijournal.cz

Rubrika"recept" Tag

titbit_hummus-avo

Avokádo a Mango: Oslavte Den guacamole

Avokádo a mango – dvě exotické ingredience, které si našly cestu do českých kuchyní. Avokádo, symbol mexické kultury, si získalo srdce mnoha Čechů, a to nejen díky oblíbenému guacamole. Věděli jste, že 14. září má tento pokrm svůj svátek? A [...]

Září 5, 2024 Gastronomie
zmrzlina

Dokonalé letní osvěžení – domácí zmrzlina i bez zmrzlinovače

Přemýšlíte, jak si připravit dokonalé domácí osvěžení v podobě zmrzliny? Příprava chutných zmrzlinových kreací není složitá, a navíc to může být zábava pro celou rodinu. Přinášíme 4 tipy z Heureky a její inspirace, na přípravu zmrzliny bez zmrzlinovače. Postačí dobrý mixér nebo [...]

Srpen 8, 2024 Gastronomie
Foto_Třikrát Olomoucké tvarůžky na grilu_Masové šišky

Třikrát Olomoucké tvarůžky na grilu – tradiční lahůdka v netradičním provedení

Tvarůžkový hamburger nebo plněné žampiony? Grilovací sezóna je v plném proudu a s ní přichází čas na zkoušení nových a netradičních pochoutek. Olomoucké tvarůžky na grilu jsou zajímavým a chutným způsobem, jak si zpestřit letní posezení s přáteli a rodinou. [...]

Červenec 18, 2024 Gastronomie
Dr_Oetker_želírování_image

Uchovejte si léto ve sklenici džemu

Slunné letní dny máme neodmyslitelně spojené se spoustou druhů šťavnatého ovoce, jehož svěží chuť bychom chtěli zařadit do jídelníčku v každém ročním období. Chuť léta dokáží dokonale uchovat lahodné džemy s nízkým obsahem cukru. Džemy jsou ideálním způsobem, jak si uchovat letní [...]

Červenec 1, 2024 Gastronomie
image mango

Cesta kolem světa v jednom menu

Připravte se na kulinářský zážitek, který vás zavede do světa, kde se mísí to nejlepší z lokálních polí a dalekých exotických destinací. Pečlivě vybrané menu, které s mistrovským dotekem připravil šéfkuchař Jan Kaplan, vás pozve na cestu plnou chutí a [...]

Červen 5, 2024 Gastronomie
medový bulgur

Zázrak zvaný bulgur

Je všestranný, má příjemnou chuť a je bohatý na vlákninu. O čem je řeč? O bulguru! Tato nenápadná, a přesto ohromně výživná potravina se těší čím dál tím větší oblibě. Co je ale tato obilovina zač a proč bychom měli [...]

Květen 29, 2024 Gastronomie
rukola, šunka, meloun

Melounová inspirace: 4 svěží a lehké recepty, které si opravdu vychutnáte

Máte chuť na něco lehkého a osvěžujícího? Nebo čekáte hosty? Žádný problém, máme pro vás skvělý tip! Připravte si některý z těchto čtyř skvělých receptů. Tajemstvím jejich neodolatelné chuti je bezpeckový meloun Bouquet, který dodá každému pokrmu tu pravou letní atmosféru. [...]

Květen 7, 2024 Gastronomie
Couple,Cooking,Together,At,Home.,High,Angle,Image.

Zamilujte se v květnu do pečení

Ne nadarmo se květnu přezdívá měsíc lásky. Oslavujeme během něj totiž jak lásku partnerskou, tak mateřskou a připomínáme si, že existuje i láska sourozenecká, otcovská, mezigenerační a neméně důležitá sebeláska. Květen máme neodmyslitelně spojený s polibkem pod rozkvetlou třešní a láskou [...]

Duben 30, 2024 Gastronomie
cuketa

Rychlá a lehká večeře: recept na křupavé cukety s bylinkami

Hledáte jednoduchou a zdravou večeři, kterou si zamilují i vaše děti? Možná vás překvapí, že její hlavní ingrediencí je cuketa. Pokud její chuť vaše ratolesti nemají zrovna v oblibě, nezoufejte! Tento recept ji šikovně zamaskuje výraznou chutí italského sýru parmazánu a [...]

Duben 19, 2024 Gastronomie
Menu_Gold_Jáhlové_placky_s_krůtím_špízem_a_tzatziki_produkt

Jáhly: Stará superpotravina s všestranným využitím

Tato malá, ale mocná zrnka se stala v posledních letech oblíbenou součástí moderních jídelníčků. A není divu! Jáhly nejenže chutnají skvěle, ale nabízejí i řadu zdravotních benefitů. Nutričně jsou velmi bohaté, bezlepkové a nízkokalorické. Proto jsou skvělou volbou pro ty, kteří [...]

Duben 14, 2024 Gastronomie