Vstup do Nového roku se pro mnohé vyznačuje řadou předsevzetí. Pro někoho taková předsevzetí znamenají najít si novou práci, pro jiné strávit více času s blízkými a pro mnohé slib začít žít zdravěji, více sportovat a tomu přizpůsobit i svůj jídelníček. Mlékárna Valašské Meziříčí uzavřela spolupráci s mladým talentovaným sportovcem Jiřím Sýkorou, který podporuje zdravý způsob života. K tomu nyní Mlékárna Valašské Meziříčí přináší dva vyvážené a lehké recepty za použití Bílého jogurtu z Valašska. Tyto pokrmy jsou vhodné jak pro snídaní, tak i svačinku.
„Mlékárna Valašské Meziříčí dodává na trh prvotřídní mléčné výrobky a mnohé z nich využívají naší zákaznicí ve studené i teplé kuchyni. Jedním z nich je i Bílý jogurt z Valašska polotučný, který získal v minulosti i několik ocenění a patří ke stálicím v našem sortimentu,“ říká Zdeněk Bukovjan, Sales&Marketing manager. „Dva lehké fitness recepty jsme připravili na základě spolupráce s Jirkou Sýkorou, tak aby se hodily do zdravého a vyváženého jídelníčku,“ dodává Zdeněk Bukovjan.
Lehké fitness lívanečky
Použité suroviny:
10 vaječných bílků
50 g ovesných vloček (jemně drcené)
40 g rýžové mouky (pokud možno instantní)
1/2 dl vlažné vody
mletá skořice na dochucení, umělé sladidlo nebo med
Bílý jogurt z Valašska (Mlékárna Valašské Meziříčí)
Topik
Postup přípravy:
Nejprve si nachystáme bílky, které dáme do mixéru. Postupně přidáme rýžovou mouku, ovesné vločky, trochu skořice a mixujeme – mixér nevypínáme a po chvilce přidáme 1/2 dl vlažné vody a umělé sladidlo nebo med. Vše mixujeme max. 3-5 minut. Připravená hmota musí být nadýchané a jemně napěněné – hustá stejně jako u klasických lívanců. Jakmile máme těsto připravené, nachystáme si pánvičku, rozpálíme a až je dno dostatečně zahřáté, tak postupně lijeme na pánvičku malé množství těsta, tak aby nám tvořilo kulaté lívanečky o průměru asi 8-10 cm. Jakmile máme lívanečky připravené můžeme začít s finální úpravou. Nesmíme zapomínat, že „oči jí první“, takže čím lépe bude vypadat finální úprava, tím nám bude i více chutnat. Fantazii se meze nekladou. V našem případě použijeme Bílý jogurt z Valašska, dozdobíme ovocem a můžeme podávat. Lívanečky si můžete dopřát během celého dne a nemusíte mít výčitky svědomí. Jsou vhodné nejen pro vydatnou snídaní, ale i chutnou svačinku.
Jogurtové smoothie
Použité suroviny:
100 g čerstvého nebo mraženého lesního ovoce případně můžeme použít jiné
100 ml polotučného mléka
1 kelímek Bílého jogurtu z Valašska (Mlékárna Valašské Meziříčí)
1 polévková lžíce medu
Postup přípravy:
Borůvky nebo jiné ovoce, mléko, jogurt i med dáme do smoothie makeru a mixujeme, dokud nám nevznikne krásně hladká a jemná tekutina. Pokud chceme, aby bylo smoothie při podávání studené a osvěžující, necháme borůvky zamrazit v mrazničce a jogurt s mlékem vychladit v lednici.
Bílý jogurt z Valašska
S nižším obsahem tuku je vyrobený z nejkvalitnějšího mléka z Valašska. Výrobek jemné chuti, který je vhodný pro přímou konzumaci i pro studenou kuchyni. Bílý jogurt je na trhu k dostání v těchto hmotnostech: 150 g, 380 g, 500 g.