ijournal.cz

Společnost Zeman maso-uzeniny úspěšně boduje díky svým výrobkům u zákazníků

red Zdroj: ZEMAN maso-uzeniny 18.12.2016 Významné osobnosti, veřejné projekty

Historie společnosti

Historie řeznictví Zeman lze datovat už od roku 1897, kdy započíná rodinnou tradici řeznického řemesla tehdy ještě ani ne dvacetiletý Alois Schneider. Na něho navazují další generace. V roce 1948 je bohužel z důvodu znárodňování soukromé podnikání zastaveno. Rodina ale naštěstí řeznický cech neopouští a proto v roce 1991 mohou na tuto tradici navázat bratři Robert a Josef Schneiderovi, kteří otevírají svou první prodejnu a výrobnu uzenin v Plzni. Postupně se rozrůstají prodejny a odbyt, je postaven nový stejnojmenný závod na výrobu uzenin a firma se rozděluje na dvě části, výrobní část a maloobchod, který tvoří specializovaná síť prodejen masa, uzenin a lahůdek s obchodním názvem Zeman. Na začátku roku 2004 přebírá obě společnosti mladší z bratrů Robert, razantně rozšiřuje výrobní kapacity a již za pět let je největším výrobcem uzenin v Čechách. V roce 2012 výrobní závod v Plzni prodává investiční skupině Penta. Řeznictví Zeman zůstává nadále ve skupině firem Roberta Schneidera, dalším partnerem skupiny se stává Eduard Koranda, který zodpovídá za maloobchod a výrobní provozy. Hlavním artiklem je prodej čerstvého českého masa a uzenin podle tradičních (národních) receptur. Současně je síť se svými 120 prodejnami jednou z největších v České republice, obrat v roce 2015 dosáhl dvou miliard korun a společnost aktuálně zaměstnává cca. 1.600 lidí. V roce 2013 byl otevřen nový výrobní závod, disponujeme vlastní logistikou a dopravou. V roce 2015 společnost získává další provoz, výrobní areál bývalé příbramské masny. Naším cílem je dále rozšiřovat prodejní síť a nabízet našim zákazníkům kvalitní (české, regionální) domácí produkty.

O společnosti

Pod záštitou společnost ZEMAN maso-uzeniny, a. s. naleznete specializovanou síť maloobchodních prodejen. V současné době naše společnost provozuje více než 115 prodejen téměř po celé České republice a nadále úspěšně otevírá další specializované prodejny. Nabízíme sortiment čerstvého masa, uzenin, lahůdek, pečiva a ve vybraných prodejnách také zboží z teplého pultu. Pod značkou ZEMAN najdete tradiční masné výrobky vyráběné podle klasických receptur s využitím nejmodernějších technologií s důrazem na přijatelnou cenu. Díky každodennímu závozu si u nás zákazník může dopřát denně čerstvé produkty. Abychom našemu zákazníkovi mohli dopřát každý den kvalitní a žádaný sortiment, má společnost také svoji vlastní výrobu, ve které se každý den připravují čerstvé české speciality s dlouholetou tradicí, které si zákazník může zakoupit na kterékoliv, jemu nejbližší prodejně ZEMAN maso-uzeniny. Díky velkému úspěchu u zákazníků společnost ZEMAN maso-uzeniny, a. s. provozuje vlastní výrobní závody, kde se tyto produkty dle českých receptur vyrábí. Snahou společnosti je zajistit co nejvíce vstupních surovin od českých chovatelů a podpořit tak domácí produkci. „Vybíráme si spolehlivé dodavatele s kvalitními jatečními zvířaty s dobrou pověstí. S chovateli máme vybudované dlouhodobé vztahy a panuje mezi námi důvěra. Pokud začneme spolupracovat s novým dodavatelem, nejdříve zkusíme několik kusů zvířat a až poté řešíme možnosti dlouhodobé spolupráce. Nicméně českých dodavatelů vepřového masa na trhu stále není dostatek a my se musíme pěkně ohánět, abychom zajistili české maso pro odbyt,“ říká Eduard Koranda, generální ředitel společnosti ZEMAN maso-uzeniny.

Společnost ZEMAN maso-uzeniny, a.s. provozovala vždy svůj vlastní výrobní závod a to z jednoho prostého důvodu.  Své výrobky si chce vyrábět sama, aby tím byla zajištěna maximální kontrola kvality nabízených produktů konečnému zákazníkovi. Společnost má pod kontrolou celý proces přípravy čerstvého masa a výroby uzenin. Proces porážky a bourání na sebe plynule navazuje a tím je čerstvost a zdravotní nezávadnost všech výrobků naprosto zajištěna. Samozřejmě se kromě vlastních manažerů kvality na kontrole podílí i Státní veterinární správa. V současné době společnost ZEMAN maso-uzeniny, a. s. své produkty dodává z vlastních výrobních závodů z Příbrami a ze Zábřehu na Moravě a to jak do svých specializovaných prodejen, tak do nadnárodních obchodních řetězců.

Výrobní závod v Příbrami

Začátkem roku 2015 se společnost ZEMAN maso – uzeniny, a. s. postarala o obnovení provozu výrobního závodu v městě Příbram. Jelikož tento provoz zahrnuje také vlastní vepřovou a hovězí porážku, rozhodla se společnost přesunout expediční sklad a všechna výrobní oddělení z původního plzeňského provozu do provozu v Příbrami, který zmodernizovala. Byla přesunuta jak porážka, bourárna, tak i výrobna polotovarů a lahůdek, expedici masa a výroba škvařeného sádla. Společnost ZEMAN maso-uzeniny, a. s. poráží zvířata, která jsou výhradně českého původu od prověřených dodavatelů. Denní průměr porážky činí cca 1000 ks vepřových 1/2 a 80 ks hovězích 1/4, čímž se společnost řadí mezi pět největších porážek v České republice.

Společnost stále pokračuje v rozšíření a modernizaci tohoto závodu. Následný investiční plán pro období 2016 – 2018 je rozdělen do tří částí a to – pořízení nové technologie, výstavba a opravy. V průběhu tohoto roku probíhají investice do výměny a pořízení nových technologií a stavebních oprav až do výše cca 200 milionů, v průběhu roku 2017 a 2018 pak ve výši cca 100 mil. „Když dnes vidím rozpočet investic a jejich nárůst oproti původně plánovaným, už mě několikrát napadla myšlenka, zda nebylo lépe postavit nový výrobní závod na zelené louce.  Nyní už samozřejmě jdeme cestou obnovy příbramského masokombinátu“, říká Eduard Koranda, generální ředitel ZEMAN maso-uzeniny.

Další vlajkovou lodí tohoto závodu je výroba trvanlivých a fermentovaných trvanlivých masných výrobků pod značkou Příbramská uzenina, jejich výrobu společnosti ZEMAN maso-uzeniny úspěšně zahájila v roce 2015. Nejdříve se začalyklobása vyrábět především klobásy a to Brdská a Brdská klobása pálivá, jejíž 100 g bylo vyrobeno ze 142 g vepřového a hovězího masa. Následně se povedlo úspěšně uvést na trh i výrobky jako  salám Třemšín, Uherské viržínko, Lovecký salám a další. Velkou výhodou společnosti při výrobě těchto druhů výrobků je vlastní jatečný provoz ve stejném výrobním objektu. Je tak zaručen výběr a vysoká kvalita používaných surovin.  K výrobě se jako základní surovina používá především svinské maso z českých chovů, čímž jsou zaručeny typické vlastnosti těchto výrobků a stále stejný standard výrobků. Výrobky jsou vyráběny podle původních norem a receptur.

Výrobní závod v Zábřehu na Moravě

Výrobní závod v Zábřehu na Moravě začala společnost provozovat na podzim roku 2012. Celý závod byl značně přizpůsoben nejnáročnějším požadavkům na provoz závodu zabývající se masným průmyslem, bylo nutná přestavba, přístavba, rozšíření a výměna výrobního zařízení za výkonnější a nejnovější technologie. Díky těmto investicím do celkové modernizace výrobního závodu a většiny technologií jet tento závod v současné době nejmodernějším závodem v České republice. Veškeré úpravy a investice byly směřovány za účelem zabezpečení výroby zdravotně nezávadných produktů. Společnost má zavedený certifikovaný systém kritických bodů HACCP a certifikaci IFS.

Ocenění

Česká potravina

česká potravinaTím, že koupené jídlo pochází z České republiky, si můžete být jisti v případě označení Česká potravina. U nezpracovaných potravin, vinařských produktů nebo mléka logo garantuje, že všechny složky pochází z Česka a prvovýroba, porážka zvířat a všechny fáze výroby proběhly na našem území. U všech ostatních potravin je zárukou, že součet hmotnosti složek pocházejících z České republiky tvoří nejméně 75 % celkové hmotnosti v okamžiku jejich použití a výroba proběhla rovněž na území ČR. Do celkové hmotnosti se v tomto případě nezapočítává přidaná voda. V obou dvou případech logo používá například firma ZEMAN maso-uzeniny, která odebírá zvířata a maso od okolních zemědělců, má vlastní porážku i následnou výrobu, čímž je český původ potravin zcela jistě zaručen.

 

Ocenění Česká chuťovka 2016

česka chutovkaSpolečnost ZEMAN maso-uzeniny v letošním 8. ročníku získala ocenění pro 5 z 5ti svých přihlášených výrobků. Jedná se o sortiment z teplého pultu.

Vepřová krkovice bez kosti na pečení – teplý pokrm, Vepřové koleno bez kosti na pečení – teplý pokrm, Vepřový bok s kostí na pečení – teplý pokrm.  Jedná se o masa z vysoce kvalitních prasat, která pochází z lokálních farem v okolí Příbrami. Tyto výrobky mají velice jemnou chuť, jsou dobře šťavnaté a jsou velmi oblíbené u zákazníků.

Dalšími oceněnými výrobky byla Sekaná se sýrem – teplý pokrm, Sekaná se špekem – teplý pokrm. Jde o teplé pokrmy, které jsou vyráběné ve výrobním závodě v Příbrami, ale pečené přímo na prodejnách ZEMAN maso-uzeniny. Jejich obsah tvoří  velice kvalitní vepřové a hovězí maso, které pochází z lokálních farem Příbramska.  Navíc jsou sekané obohaceny buď sýrem Eidam nebo špekem, což jim dává specifickou a nezaměnitelnou chuť.

Ocenění Česká chuťovka v minulých letech

Pražské párečky, Brdská klobása, Třemšín, Příbramská sněženka.

Ocenění Potravinářské komory České republiky o nejlepší inovativní potravinářský výrobek 2016 – Brdská klobása

hajek

Řeznicko – uzenářská prodejna roku 2016

Nejlepší řeznicko-uzenářskou prodejnou roku 2016 se v Pardubickém kraji stala masna ZEMAN maso-uzeniny v Holicích a v Plzeňské kraji pak v samotné Plzni. „Pro nás je ocenění potvrzením, že jdeme správnou cestou ve vztahu k zákazníkovi a naším cílem je, aby si každá z našich prodejen držela takto vysoký standard,“ hodnotí Eduard Koranda, ředitel ZEMAN maso-uzeniny a dodává: „Zvýšený zájem o lokální suroviny je zřetelný i v našem segmentu.“  Naší největší výhodou je pak skutečnost, že odebíráme jateční zvířata od prověřených českých dodavatelů, máme vlastní jatka, zpracování masa a výrobu uzenin. Díky tomu zákazníci dostanou sortiment, který je pod 100% kontrolou po celou dobu zpracovávání.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: ZEMAN maso-uzeniny