ijournal.cz

Rubrika"potraviny na trhu" Tag

PEGAS PREMIUM Salted Caramel vanicka 850 ml_99 K

Prima zmrzlina pro každou příležitost

Zmrzlinu si můžete vychutnat na mnoho způsobů. Není jen sladkou tečkou za obědem, poledním osvěžením v horkém dni. Prima zmrzlina vyrábí vše s láskou pro každého i pro každou situaci. Základním stavebním kamenem všech receptur jsou kvalitní a poctivé suroviny. Tvaroh, smetana, [...]

Duben 6, 2019 Gastronomie
zdravá snídaně

Rostlinné pondělí – proč se zapojit do celosvětové kampaně?

V dnešní době se silně apeluje na omezení konzumace masa s cílem pozitivně ovlivnit zdraví a zmírnit ekologické dopady vysoké spotřeby živočišných zdrojů. Veganství a vegetariánství je stále populárnějším způsobem životního stylu, jedná se ale o velmi specifické způsoby stravování. Kampaň „Rostlinné pondělí“, [...]

Březen 30, 2019 Gastronomie
chaga-extrakt

Zdraví začíná ve střevech

Každý z nás se nějakým způsobem věnuje svému zdraví. Někdo méně někdo více. V průběhu našeho života řešíme spoustu situací, týkajících se našeho zdraví. Dbáme na zdravý životní styl, nekouříme, snažíme se omezit tučné výrobky, do jídelníčku zařazujeme více ovoce, zeleniny a [...]

Březen 30, 2019 Krása a zdraví
salát

Lehké jarní recepty plné zeleniny, po kterých se budete cítit skvěle

Jarní kuchyně se odjakživa nesla ve znamení libového masa, čerstvé zeleniny a voňavých bylinek. V tom spočívá její kouzlo a síla. Právě jaro je ideální období, kdy odlehčit jídelníček, pročistit trávicí systém a třeba u toho i shodit pár kil. Inspirujte se [...]

Březen 24, 2019 Gastronomie
med a zima

Proč jíst pravidelně lžičku medu?

Věděli jste, že je med významným antioxidantem a životabudičem? Jedna kávová lžička denně působí blahodárně na celý lidský organismus. V České republice je ale spotřeba medu o mnoho nižší, než by měla být. Za rok totiž průměrný Čech spotřebuje 0,9 kilogramů. [...]

Březen 13, 2019 Rady, tipy, názory
logo

Odebrání značky Regionální potravina

Z důvodu závažných nedostatků v hygieně výrobního procesu přišel o značku Regionální potravina mléčný výrobek Pomazánek výrobce Ing. Jana Junka z Přimdy. Výsledné laboratorní hodnoty zjištěné kontrolou SVS nevyhovují mikrobiologickým kritériím pro potraviny.Značka Regionální potravina je prestižní ocenění, které si zaslouží jen kvalitní potravinářské a zemědělské [...]

Březen 3, 2019 Koktejl
Indicke_butter_chicken

Nebojte se experimentování v kuchyni! Připravte si snadno vietnamské bagety, indické kuře nebo makadamové sušenky

I sebelepšímu kuchaři občas dojde inspirace, a tak často hledá v ověřených receptech. Tentokrát ale vyzkoušejte změnu a dejte ve své kuchyni prostor k experimentům. Připravte si k večeři skvělé bánh mì bagety s arašídy, jejichž jednoduchá příprava a skvělá [...]

Únor 3, 2019 Gastronomie
Perkausová-kalendář

Šunku nejvyšší kvality byste měli mít stále v lednici

Odpolední svačina se stále podceňuje, a to je velká chyba. Měla by totiž tvořit 15 procent z celkového denního příjmu potravy, ale co by mělo být její součástí?  Rozhodně například šunka. Nikdy neuděláte chybu, pokud sáhnete po produktech LE & CO. [...]

Leden 20, 2019 Rady, tipy, názory
acido-cereálie

Kysané nápoje z Valašska do Nového roku v novém

Kysané mléčné výrobky tvoří velmi širokou výrobkovou kategorii. Mlékárna Valašské Meziříčí patří k jejich předním výrobcům u nás. Vyrábí jak Kefírová tak Acidofilní mléka. V letošním roce se Mlékárna Valašské Meziříčí rozhodla pro redesign obalů těchto výrobků. Tyto nové obaly jsou [...]

Leden 10, 2019 Gastronomie
pohár

Sladké a Veselé Vánoce s Mlékárnou Valašské Meziříčí

Vánoce u nás jsou neodmyslitelně spjaté se spoustou lidových zvyků a také pečením. A to nejen vánočky nebo štoly, ale i nejrůznějšího vánočního cukroví. Mlékárna Valašské Meziříčí přináší tentokrát dva méně známé tipy, jak obohatit štědrovečerní večeři. Vánoční sladký chlebíček [...]

Prosinec 15, 2018 Nezařazené