Motto: Úspěch je směsicí tvrdé práce a velkých snů. (Lee Iacocca)
Dnes je Úterý, 19.Březen 2019
ijournal.cz

Kysané nápoje z Valašska do Nového roku v novém

red Zdroj: Mlékárna Valašské Meziříčí 10.1.2019 Gastronomie

acido-cereálieKysané mléčné výrobky tvoří velmi širokou výrobkovou kategorii. Mlékárna Valašské Meziříčí patří k jejich předním výrobcům u nás. Vyrábí jak Kefírová tak Acidofilní mléka. V letošním roce se Mlékárna Valašské Meziříčí rozhodla pro redesign obalů těchto výrobků. Tyto nové obaly jsou ekologičtější a díky speciální perforaci lze složením, jehož postup je na obale vyobrazen, celý obsah z obalu vylít. Mlékárna tak reagovala na požadavek spotřebitelů a zvyšující se zodpovědnost k životnímu prostředí. Acidofilní mléka jsou zákazníky velice oblíbená pro svůj blahodárný vliv na organismus, obsahují totiž probiotické kultury Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium a Streptococcus thermophilus. Díky kvalitnímu obsahu i dobře zvoleným příchutím, vzniká kombinace prospěšného a chutného. To se projevuje na zvyšující se poptávce po těchto mléčných nápojích.acido-vanilka

„Kefírová mléka a Acidofilní mléka z Valašska jsou u spotřebitelů velmi oblíbená a patří mezi naše nejprodávanější produkty. Jejich obaly jsme inovovali tak, aby odpovídaly designu ostatních našich výrobků, které jsme měnili v loňském roce,“ říká ing. Radka Benešová, marketing manager Mlékárny Valašské Meziříčí. „Věříme, že naší spotřebitelé ocenění i ekologičtější balení výrobku,“ dodává Radka Benešová.

acido-plnotukKysané výrobky jsou vesměs mléčné výrobky, u kterých byla část mléčného cukru laktózy přeměněna účinkem speciálních bakterii mléčného kvašeni na kyselinu mléčnou a vlivem zvýšené kyselosti přitom došlo k vysráženi bílkovin. Zakysání neboli odborně fermentace mléka je příkladem prodlouženi trvanlivosti výrobků biologickou konzervaci.

acidofilni-vanilka-lenPři výrobě Acidofilního mléka je mléko zakysáváno tradiční zákysovou – smetanovou kulturou a kulturou Lactobacillus acidophilus s výrazně probiotickými účinky. Jedná se o bakterie mléčného kvašení, které výrazně ovlivňují pozitivní složení střevní mikroflóry, což zvyšuje obranyschopnost organismu. Acidofilní mléko dodává organismu ve větší míře také například vitamin B12. Chuť acidofilního mléka je oproti smetanovému zákysu výrazně kyselejší. Mlékárna Valašské Meziříčí vyrábí Acidofilní mléko v příchutích vanilkové s cereáliemi a lněnými semínky a cereálie, které obsahují tři procenta tuku. Vyrábí také Acidofilní mléko plnotučné, které obsahuje 3,6% tuku.

Kefírová mléka jsou fermentované mléčné výrobky s bakteriemi a kvasinkami. Původně se připravovaly podomácku z různých druhů mlék, dnes se vyrábějí spíše průmyslovou cestou s použitím zákysových kultur získaných přímo z tzv. kefírových zrn. Kefírové mléko je vyráběno buď jako ochucené jahodové, višňové či meruňkové s obsahem tuku 0,8% nebo přírodní, které obsahuje 1,1% tuku. Výrobky se tak řadí k nízkotučným produktům, a tudíž jsou vhodné pro udržení zdravého životního stylu a štíhlé linie. Velkou výhodou je praktický šroubovatelný uzávěr, který umožňuje kefír zabalit i na cesty a kefír lze tak konzumovat během celého dne.

 

Zdroj: Jak poznáme kvalitu? Mléko a mléčné výrobky, Jiří Kopáček

 

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: Mlékárna Valašské Meziříčí