Motto: Úspěch je směsicí tvrdé práce a velkých snů. (Lee Iacocca)
Dnes je Středa, 16.Srpen 2017
ijournal.cz

S gurmánskými rizoty LE GRACIE je vaření radost

red Zdroj: Legracie 19.3.2016 Gastronomie

Značka LeGracie představuje žhavou novinku – rizoto Peperone.foto Peperone

Na českém trhu se na přelomu roku objevila novinka, která osloví všechny ty, kteří mají rádi dobré jídlo, které je cenově dostupné, rychlé a navíc zdravé. Značka LeGracie, start-up z jihu Čech, představila svá rizota, která v sobě mísí chutě z celého světa a jejichž příprava je hračkou. Řady hlavní jídel, tedy špaldot a kuskusů, tak rozšířilo na přelomu roku pět druhů rizot, nejnověji rizoto Peperone.

le_gracie „Chtěli jsme do Čech přinést něco nového, něco, co usnadní vaření každému bez ohledu na jeho kuchařský um, chutě, zdravotní omezení či peněženku“, uvádí Simona Hošnová, která má na svědomí receptury pytlíků LeGracie. Rizota jsou velmi zdravá a vhodná doslova pro každého. Obsahují pouze přírodní bezlepkové ingredience, které nejsou chemicky konzervované, nýbrž ošetřené sušením, které ponechává jejich přirozenou chuť a neznehodnotí tělu prospěšné látky. Co však osloví zejména nekuchaře a „víkendové“ kuchtíky, tato rizota jsou velmi snadná na přípravu – stačí jen pár kapek oleje, voda a sůl. Při tom všem jsou však doslova gurmánským zážitkem. Rizoto může být, jak přílohou, tak hlavním jídlem, proto je vhodné také pro vegetariány a vegany. Hodí se k rozličným druhům mas i ryb. Lze jej servírovat samotné, se sýrem, či jen dochutit solí a pepřem. Fantazie zkrátka nemá mezí.


imageNenechte se mýlit, i rizoto může být velmi netradiční a zajímavé. Pětice druhů nabízí italskou klasiku se sušenými rajčaty, bazalkou a olivami v podobě rizota Sicilie, ale také další pytlíčkové směsi, kteréRizoto-vizualizace-Barbarossa-Medium obal zaujmou svým gurmánským složením – sytě rudé rizoto Barbarossa kombinuje červenou řepu s hřejivou chutí skořice. Rizoto Chia zase – jak název napovídá – chia semínka s překvapivou ingrediencí, sladkým ovocem. Hruška dělá z tohoto rizota skutečnou delikatesu. Rizoto Lente nabízí vynikající kombinaci zeleniny a jahel, které tolik prospívají trávení. Nejnověji však LeGracie přichází s rizotem Peperone se dvěma druhy paprik, které se bude skvěle vyjímat s červeným masem. Na své si tak přijdou i znalí kuchaři, kteří hledají nové podněty pro své chuťové pohárky a inspiraci do své kuchyně.


Všechna rizota jsou hotová za 20 minut a vystačí na tři porce. Vhodné jsou tak třeba pro velmi zaměstnané lidi, které už nebaví chodit na těžká polední menu či vybíhat na čínu plnou glutamátů, maminky na mateřské, které nemají čas stát celý den u plotny, ale zároveň chtějí své rodině dopřát zdravou a chutnou krmi. Nakonec také pro všechny, kteří si myslí, že vaření není jejich parketa a kuchyni se tak vyhýbají velkým obloukem. Cenu a jednoduchost přípravy ocení třeba i studenti.

Chilli rizoto Peperone s grilovanou krkovicí na bylinkách a fenyklemochutnavka










Kde lze produkty LeGracie, včetně novinky rizota Peperone, koupit?

V kamenných prodejnách a eshopech, jejichž seznam naleznete na www.legracie.cz, kde lze také veškeré pokrmy objednat v e-shopu samotné značky LeGracie.


Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: Legracie