ijournal.cz

Křehké sušenky Emco Digestive Celozrnná novinka s vysokým obsahem vlákniny pro „spokojené bříško“

red Zdroj: Emco 11.12.2016 Gastronomie

Rodinná firma Emco, přední český výrobce cereálních výrobků, uvádí na trh zcela novou celozrnnou sušenku Emco Digestive, která svou chutí ideálně doplňuje oblíbenou řadu Ovesných sušenek Mysli na zdraví.

Křehké sušenky typu digestive, které jsou dnes populární nejenom v Evropě, si zákazníci mohou nyní koupit pod tradiční českou značkou ve dvou variantách: Digestive original a Digestive ovesné.

Emco_DigestiveEmco Digestive jsou jemné a křehké sušenky vyrobené z celozrnné ovesné a pšeničné mouky s vlákninou z čekanky. Díky této kombinaci dosahují o 30 % více vlákniny ve srovnání s jinými druhy sušenek. Stejně jako ostatní výrobky Emco neobsahují palmový tuk, který je nahrazen panenským řepkovým olejem s nízkým obsahem nasycených mastných kyselin. Sušenky jsou vyrobeny bez umělých barviv a konzervantů.

Emco_Digestive_OriginálReceptura digestive sušenek byla vyvinuta v roce 1839 ve Skotsku. Název byl odvozen od myšlenky dosáhnout příjemného pocitu v žaludku snížením jeho kyselosti. Dnes jsou tyto sušenky oblíbené v různých částech světa a konzumovány s čajem (jako např. v Anglii) nebo s ranní kávou (často ve Španělsku). Díky jejich zdravému obsahu a velikosti balení jsou ideální na váš rodinný stůl jako první jídlo při startu dne. Výborně se hodí i pro přípravu chutných dezertů typu cheesecake.

Doporučená maloobchodní cena balení o velikosti 115 g je 24,90 Kč. Zakoupíte v Bille, Kauflandu a v drogerii DM.

Vánoční cheesecake

Korpus:Emco_Digestive__cheesecake

200 g sušenek Emco Digestive Originál 70 g másla

Náplň:

300 g mascarpone

300 g jemného tvarohu nebo Lučiny

250 ml zakysané smetany

3 vejce

200 g moučkového cukru

1 vanilkového cukru

šťáva z poloviny citronu

Sušenky rozdrtíme a vmícháme do rozpuštěného másla. Směs namačkáme do kulaté otevírací formy na dort se dnem vyloženým pečícím papírem. Dáme na 10 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.

Emco_Digestive__cheesecake (1)Smícháme mascarpone, tvaroh (případně Lučinu), zakysanou smetanu, moučkový cukr, vanilkový cukr, vejce a citronovou šťávu. Tuto směs nalijeme na upečený sušenkový základ. Dáme do trouby a pečeme cca 30 minut (troubu během pečení neotevíráme). Zkontrolujeme, zda jsou okraje dortu pevné, uprostřed by se měl třást jako puding. Dort necháme vychladnout v otevřené troubě, následně dáme na pár hodin chladit do lednice. Hotový dort zdobíme dle příležitosti a preferencí svých chutí.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: Emco