
Kefírové mléko s kurkumou:
Ingredience:
⦁ Kefírové mléko nízkotučné 1 ks
(lze použít i Acidofilní mléko plnotučné nebo Valašskou kyšku)
⦁ Špetka pepře (dle chuti)
⦁ Špetka soli (dle chuti, lze vynechat)
⦁ 1/4 lžičky kurkumy (víc kurkumy znamená výraznější hořkost – dolaďte podle sebe)
Postup:
Všechny ingredience dle chuti smícháme a můžeme podávat. Za minutku je hotovo. Ingredience vyjdou na dva nápoje.

Kefírové mléko nízkotučné
Kefírové mléko nízkotučné obsahuje probiotické kultury (Lactobacillus Acidophilus, Bifidobacterium, Streptococcus Thermophilus). Je vhodné pro všechny věkové kategorie. Obsahuje 1,1 % tuku. Mlékárna Valašské Meziříčí vyrábí jak Kefírová mléka, tak Acidofilní mléka s probiotickými kulturami, ochucená i neochucená. Kefírové mléko nízkotučné se dobře hodí po celý rok nejen k osvěžení, ale také do studené kuchyně. Řadí se k nízkotučným produktům, tudíž jsou vhodné pro udržení zdravého životního stylu a štíhlé linie. Velkou výhodou je praktický znovu uzavíratelný uzávěr, který umožňuje kefír zabalit i na cesty a lze jej tak konzumovat během celého dne. Doporučená cena výrobku je 23,90 Kč.
Recept lze připravit i z dalších výrobků mlékárny, a to Valašské kyšky či Acidofilního mléka.


Je kysaný mléčný výrobek, který obsahuje probiotické kultury (Lactobacillus Acidophilus, Bifidobacterium, Streptococcus Thermophilus). Je vhodné pro všechny věkové kategorie. Obsahuje 3,6 % tuku. V roce 2024 získal ocenění Mlékárenský výrobek roku.
Valašská Kyška
Jedná se o kysaný mléčný výrobek s probiotickou kulturou (Lactobacillus Acidophilus, Bifidobacterium, Streptococcus Thermophilus). Obsahuje 1,5 % tuku.