ijournal.cz

Rubrika"recept" Tag

Honey

Oslavte Den vzniku samostatnosti tím nejlepším, co první republika inspirovala – Božkov Republica

Dvacátý osmý říjen je pro nás, Čechy, významný den. Právě 28. 10. 1918 se totiž Československo po rozpadu Rakousko-uherské monarchie stalo hrdým a nezávislým státem. Historie na tuto éru vzpomíná jako na „první republiku“. A je to právě první republika, [...]

Říjen 27, 2022 Gastronomie
Famózní! Od babičky_kniha2

Famózní! Od babičky

V nové kuchařce Mirka van Gils Slavíková předává poctivé řemeslo tradiční cukrařiny novým generacímSvětoznámá cukrářka Mirka van Gils Slavíková vydává třetí Famózní! kuchařku. Famózní! Od babičky je vyznáním lásky k české cukrářské klasice. Mirka van Gils Slavíková se vrací ke kvalitě [...]

Říjen 4, 2022 Knihy
Pečené kuře ras el hanout se zeleninou

Jak upéci kuře jinak? Zvolte exotické koření

Oblíbené kuře je klasikou a sázkou na jistotu v kuchyni každé země. Tradiční recept ale vypadá a chutná všude trochu jinak. U nás kuře pečené, dušené, s omáčkou nebo jako sendvič všichni známe. Jak ale toto v Česku nejběžněji konzumované maso připravit netradičně? [...]

Říjen 4, 2022 Gastronomie
Image

Netradiční perník z jablek snadno a rychle

S příchodem podzimu nastává čas sklízet jablka. Jeden z nejrozšířenějších druhů ovoce má široké uplatnění nejen v české gastronomii. Populární ingrediencí je při přípravě moučníků stejně jako jablečné pálenky, calvadosu. S tímto ovocem se zkrátka dají dělat učiněné zázraky. U nás jablka nejčastěji končí [...]

Říjen 3, 2022 Gastronomie
Kaše

Do školy s chutí i pochoutkou od Mlékárny Valašské Meziříčí

Jak zaujmout malé školáky i předškoláky? Nestačí jen říkat, jak je dobré zdravě jíst. Pochoutky mají zelenou, pokud lahodí i dětskému oku. A protože Mlékárna Valašské Meziříčí ví o dětských strávnících své, přichází s tipem na chutnou, zdravou i oku lahodící [...]

Srpen 17, 2022 Gastronomie, Pro děti
květák

Pečený květák s omáčkou romesco

Katalánská omáčka romesco je jedna z nejuniverzánějších španělských omáček. Výborná je jak teplá, jak studená, skvěle doplní ryby, různé druhy masa i zeleniny. My jsme ji v našem receptu doplnili o pečený květák, který překvapí i nejzarytější odpůrce! Suroviny:Na pečený květák:1 [...]

Srpen 7, 2022 Gastronomie
drink

Letní osvěžení v podobě ledové kávy či míchaného drinku potěší opravdu každého!

Teplé počasí nám opravdu přeje, a proto jsme pro vás připravili několik tipů na osvěžující nápoje, které nelze během léta nemilovat. Pokud jste fanouškem kávy, dopřejte si kdykoliv během dne Ledové Latté Macchiato se sirupem či bez. Vedle nešlápnete ani [...]

Červenec 30, 2022 Gastronomie
salat

Dopřejte si hostinu v trávě

Léto je ideální příležitostí k pořádání pikniků. Jelikož nápadů, kam zajít a co dělat, nikdy není dost, přinášíme na takovou hostinu v trávě inspiraci. Ať už je to snídaně, oběd, večeře, či populární brunch, s blízkými a v přírodě si dobré jídlo vychutnáte [...]

Červenec 17, 2022 Gastronomie
Bulgurový salát s mangem a ořechy

V létě jezte potraviny, které vás zchladí a odlehčí

Je to tady. Zvyšující se denní teploty jsou přesně tím obdobím, kdy si tělo samo řekne o lehčí stravu. Rozhodně ho vyslyšte a využijte všechny sezónní suroviny, které se vám nabízí. Čerstvé ovoce a zelenina jsou bohaté na vitaminy i [...]

Červen 30, 2022 Gastronomie
melounový drink

Ochuťte si bublinky čtyřikrát jinak

Nápaditých receptů na letní drinky není nikdy dost, a tak jsme pro vás připravili čtyři varianty, které osvěží i v ten nejteplejší letní den. Jejich základ tvoří perlivá voda, která je – pokud jde o letní osvěžení – vždy sázkou na [...]

Červen 24, 2022 Gastronomie