ijournal.cz

Rubrika"potraviny na trhu" Tag

titbit_caesarsalat_medvedi-cesnek

Zelený životabudič

Jaro je tu a s ním i jedna z nejúžasnějších bylinek – medvědí česnek. Ten najdete právě teď v našich lesích, ale i obchodech, do kterých ho dováží Titbit, specialista na ovoce, zeleninu a bylinky. V čerstvém stavu se dají [...]

Březen 23, 2024 Gastronomie
image foto

Kde se pivo vaří

„Kariéru jsem začala kutálením sudů do stáčírny.“ V českých pivovarech i na pivovarských oborech výrazně roste podíl žen. Ředitelka pivovaru. Podsládková. Manažerka kvality. Vařička. Slova, na které čeští pivaři možná nejsou zvyklí a měli by být. Za posledních dvacet let znatelně [...]

Březen 17, 2024 Zajímavosti
K_Classic_Kaufland

Důvěra zákazníků k privátním značkám stoupá. K-Classic získal posedmé ocenění

Obliba privátních značek v Česku stále roste. V Kauflandu se za obchodní rok 2023 podíl vlastních značek na celkovém obratu vyšplhal nad 22 % a jejich nabídka se od roku 2020 rozrostla o 28 %. Za oblibou takzvaných „privátek“ stojí [...]

Březen 14, 2024 Rady, tipy, názory
Hamé

(R)evoluce na českých školách – nahradí běžky tradiční lyžák?

Letošní mírná zima pomalu končí a české školy začnou již brzy plánovat lyžařské kurzy na příští rok. Budoucnost kurzů je ale nejistá – na horách je stále méně sněhu a pro řadu rodin začíná být lyžování finančně náročné. Proto se [...]

Březen 11, 2024 Soutěže
02_Otevření_Bistra_U_Býka

Nové Bistro U Býka v Hybernské ulici v centru Prahy přivítalo první zákazníky

Pražská gastronomická mapa se 5. března rozrostla o nový cíl. Bistro U Býka v Hybernské ulici nedaleko Prašné brány a Masarykova nádraží na jednom místě nabízí to nejchutnější ze Slovenska. Čerstvé uzeniny, včetně vyhlášených spišských párků či nejkvalitnější oravské slaniny, [...]

Březen 7, 2024 Gastronomie
jaro v kuchyni

Přivítejte v kuchyni jaro – čtyři recepty nejen na Velikonoce

Jaro si žádá chutné sezónní dobroty, které si doma hravě zvládnete připravit díky receptům od foodblogerky Svatavy Vaškové. Bylinky, zelenina a bílkoviny a zdravé tuky z vajíček vám dodají energii, krásně barevná jídla přitom lahodí i oku. Na Velikonoce potěšte návštěvy [...]

Únor 26, 2024 Gastronomie, Hi-tech a bydlení
chléb

Vyberte si pro sebe ten správný chléb

Máte rádi chléb, ale občas v obchodě nerozhodně tápete, který ze široké nabídky různých druhů vybrat? Přečtěte si o základním rozdělení tohoto oblíbeného pečiva a vyberte si přesně ten chléb, který vám chutná nebo se hodí k vašim cílům.   Pečivo je běžnou [...]

Únor 22, 2024 Rady, tipy, názory
Naše síťovka1

Zamilujte se do regionálních potravin

Ministr zemědělství Marek Výborný otevřel v centru Prahy prodejnu NAŠE SÍŤOVKA Dnes se otevřela nová prodejna NAŠE SÍŤOVKA s regionálními potravinami ve Štěpánské ulici č. 63 kousek od Václavského náměstí v Praze. Obchod nabízí potraviny od držitelů ocenění Regionální potravina, BIO [...]

Únor 14, 2024 Společenské akce a události
Banner,Ski,Cross-country,Service.,Removing,Excess,Wax,With,Special,Scraper

Namazat běžky je věda. Umíte to bez fluoru?

Profesionální lyžaři a biatlonisté se nově musejí obejít bez vosků s obsahem fluoru. Ty totiž škodí zdraví i životnímu prostředí. Pro rekreační sportovce jsou sice stále v prodeji, ale jestli chcete udělat něco pro sebe i přírodu, můžete to zkusit [...]

Únor 11, 2024 Rady, tipy, názory
Mexický_fazolový_hrnec

10.2. Světový den luštěnin. Fazole dokáží zastoupit maso i zeleninu

Fazole se řadí mezi hodnotné luštěniny obsahující významné množství bílkovin (cca 20g/100g), rozpustnou i nerozpustnou vlákninu (více jak 8g/100g) a malé množství tuku (0,5-1,5g/100g). Díky obsahu bílkovin pomáhají budovat svalovou hmotu.Jako bohatý zdroj vlákniny jsou fazole vhodné pro ty, kteří [...]

Únor 9, 2024 Gastronomie