Motto: Úspěch je směsicí tvrdé práce a velkých snů. (Lee Iacocca)
Dnes je Úterý, 24.Říjen 2017
ijournal.cz

Přizpůsobte změně počasí i svůj jídelníček

red Zdroj: Dione 16.9.2014 Gastronomie

S nadcházejícím podzimem přichází i vhodný čas pro změnu v jídelníčku. Tělo potřebuje zahřát, synonymem pro toto sychravé období je tedy typická česká kuchyně. Hodí se hutné polévky, smetanové omáčky a zvěřina.

mother and kid  having fun preparing healthy food

Typickou podzimní surovinou jsou houby. Ne vždy je ale chuť nebo prostor vydat se na výlet do lesa. V takových chvílích sáhněte po skvělé mražené směsi „Špecle s hříbky a smetanou“ od české značky Dione. Směs stačí doplnit kouskem másla, smetanou a strouhaným sýrem, případně solí.
Dalším skvělým tipem na zahřátí je recept na staročeskou bramboračku. Ten je podobně jednoduchý jako recept na špecle. Stačí krátce orestovat zmrazenou směs Bramborová s hříbky Dione, zaprášit hladkou moukou a zalít studenou vodou. Na závěr dochuťte solí, pepřem, rozdrceným stroužkem česneku a majoránkou. Polévka je hotová do půlhodinky a určitě si pochutnáte.

Specle_s_hribkyBramborova_s_hribky

Značka Dione nabízí i další vysoce kvalitní, hluboce zmrazené výrobky. Díky tomu si všechny produkty zachovávají nejen přirozenou barvu, ale i charakteristickou chuť.Novinkou v sortimentu jsou úžasné špenátové směsi z českých polí. Sklizený český špenát je v řádu hodin od sklizně omyt, zpracován a šokově zamrazen. Vybírat můžete z klasického protlaku z listového špenátu, z řezaného špenátu nebo ze špenátové směsi s česnekem a smetanou. Všechny slouží pro přípravu příloh a hotových jídel, vyzkoušejte, který bude nejlépe vyhovovat vám.

S balením Listového Špenátu s česnekem a smetanou vykouzlíte vynikající gnocci, které se u nás těší stále větší oblibě. Kromě 400g balení špenátu si na ně připravte:
spenat_porce_CMYK
500 g gnocci

1 lžíci rostlinného oleje

250 g kuřecích prsou (na kostičky)

100 g strouhaného parmazánu, sůl


Pak už jen stačí orestovat kuřecí maso, přidat připravený listový špenát a nastrouhaný parmazán. Gnocci připravte podle návodu a ještě teplé promíchejte se špenátovou směsí.

V této formě si špenát zamilují i děti. Méně tradiční je pak recept na palačinky plněné špenátem, šunkou a nivou. Ze stejných placek tak můžete vykouzlit hlavní jídlo i dezert. Palačinky si připravíte podle oblíbeného receptu, na slanou směs budete potřebovat:

Agr-jidlo-691 balení Listového špenátu            

2 stroužky česneku

2 trojúhelníčky taveného sýra

1 cibuli

200 g šunky

100 g nastrouhané nivy

sůl

Na pánvi si osmahnete cibuli, šunku a česnek, přidáte zmrazený špenát a po chvíli i sýry, případně dosolíte. A je skoro hotovo, směs stačí ještě chvíli podusit a poklást na palačinky. Ty srolujte a ihned podávejte.

Dobrou chuť!

 

 

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: Dione