ijournal.cz

Karina Havlů: VAŘÍME V REMOSCE

red Zdroj: Nakladatelství Vyšehrad 19.11.2017 Knihy

Kuchařka je určena stálým příznivcům, ale i nováčkům. Nejenže zde najdou některé tradiční pokrmy, ale budou mít možnost se seznámit i s 235 recepty nevšedními, zajímavými, a hlavně chutnými.

Fotografie: Zdeněk LhotákVaříme_v_remosce

Food Styling: Vladislav Stuparič

Typografie: Vladimír Verner

Odpovědná redaktorka: Jitka Suchá

Počet stran: 192, MOC 278 Kč

Vydání páté, rozšířené

Vydalo nakladatelství VYŠEHRAD v roce 2017


MGR. KARINA HAVLŮ vystudovala Filozofickou fakultu UK a mimořádné studium filmové a televizní produkce na FAMU. Překládá knihy pro dospělé a pro děti a divadelní hry amerických a italských dramatiků např. N. Simona, A. Baricca (Novecento-Magické piano, Viola) nebo M. Schisgalla (Jako jedna rodina), z italštiny úspěšnou hru D. Ruize a F. Bettaniniové (Bez předsudků). Tato hra, která se stále uvádí v divadle Kalich, byla použita i pro televizní adaptaci. Z knižní tvorby se soustředila zejména na životopisy světoznámých osobností, mj. jmenujme např. S. Lorenovou, paměti Fabrizia Ciana, vnuka B. Mussoliniho, biografii T. Hankse, či autobiografii C. Cardinalové (Já, Claudia, ty, Claudie, Albatros 2006). Spolupracuje také s časopisy, deníky a rozhlasem.

Ráda se věnuje i kulinářství, vydala okolo 30 knih s kuchařskou tematikou (jen v nakladatelství Vyšehrad vyšlo již 19 kuchařek). Jelikož žije zčásti v Itálii, napsala na základě vlastních zkušeností úspěšnou Italskou kuchařku (Dona, 2007). K jejím nejúspěšnějším titulům přeloženým a vydaným i v zahraničí patří: Velká domácí kuchařka (Slovensko, 2002 a Polsko, 2005), Makrobiotická kuchařka (Litva, 2001), Těstovinová kuchařka (Slovensko, 2004), Vaříme v remosce (Velká Británie, 2004). Kuchařka Karina vaří s Deníkem /  Recepty na celý rok je jejím 20. jubilejním titulem pro nakladatelství Vyšehrad.

www.ivysehrad.cz

https://www.facebook.com/iVysehrad/?fref=ts

 

 

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: Nakladatelství Vyšehrad