Stejně jako ostatní bohušovické Skyry, vyniká i tato speciální edice skvělou chutí, minimem tuku (0,1 %), vysokým obsahem proteinu (až 10 %) a vyváženým podílem sacharidů. Navíc – jako už tradičně – jsou obě novinky vyrobeny z mléka od českých farmářů.
Jedná se o chutnou, a především zdravou svačinu, kterou si můžete bez výčitek dopřát kdykoliv během dne, třeba místo dezertu. Kromě bílkovin totiž obsahuje i vitamín D, který je důležitý pro kosti a správné fungování imunitního systému. Skyr je díky svému složení vhodný pro sportovce, děti, seniory, těhotné i kojící ženy i pro ty, kteří se jednoduše rádi stravují zdravě a chutně.
Skyr jablečný štrúdl
V Bohušovické mlékárně vyslyšeli volání po zopakování limitované edice Skyru s příchutí jablečný štrúdl. Minimum tuku, vysoký obsah bílkovin a příjemná chuť čeká již nyní na pultech tradičních prodejců.
Cena: 21 Kč | www.skyrcz.cz
Skyr švestka
I letos Bohušovická mlékárna připravila pro milovníky islandského zakysaného mléčného výrobku Skyr speciální limitovanou edici. Ti se tak na pultech svých obchodů mohou těšit na novou švestkovou příchuť.
Cena: 21 Kč | www.skyrcz.cz
S bohušovickým Skyrem je radost mlsat i vařit!
Chladné měsíce lákají k tomu zachumlat se do deky, uvařit si teplý čaj, zapálit vonnou svíčku a spolu s rodinou nebo přáteli sledovat oblíbený film. Je to ale i příležitost k povýšení svých gastronomických znalostí. A protože Skyr je tím pravým parťákem do kuchyně, přináší návrhy na nové gurmánské zážitky. A pak přijde třeba řada i na ten film.
Vegetariánská TikkaMasala se Skyrem
Květák:
- 2 lžíce oleje
- 1 velký květák nakrájený na růžičky
- 1 lžička mleté hořčice
- 1/2 lžičky sladké papriky
- 1/2 lžičky mleté kurkumy
- 1/2 lžičky koření garammasala
Omáčka:
- 2 lžíce oleje
- 1 malá nakrájená cibule
- 1/4 šálku solených kešu oříšků
- 1/2 lžičky mletého kardamonu
- 2 celé hřebíčky
- 1 plechovka nakrájených rajčat
- 1/2 šálku vody
- 1 lžička mletého česneku
- 1 lžička mletého čerstvého zázvoru
- 250 ml smetanyna vaření
- 2 lžíce mandlové mouky
- 1 lžíce cukru
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky koření garammasala
- 1/4 lžičky kajenského pepře
- 2 lžíce bohušovického Skyru natur
- Čerstvé lístky koriandru
Postup:
Rozpalte na pánvi olej, přidejte květák s hořčicí, paprikou, kurkumou a garammasalou a za soustavného míchání pečte do křupava (6-8 minut). Vyjměte z pánve a udržujte květák v teple.
Do pánve přidejte olej a restujte pár minut cibuli společně s kešu, kardamomem a hřebíčkem.Přidejte rajčata a decilitr vody a vařte po dobu 5 minut. Kardamom a hřebíček vyhoďte, omáčku nechte mírně vychladnout a rozmixujte ji tyčkových mixérem.
Poté ji opět přeneste na pánev a za nízké teploty přidejte česnek a zázvor, krátce povařte. Přidejte smetanu, mandlovou mouku, sůl, cukr, garammasalu a kajenský pepř. Zhruba 10-12 minut za občasného míchání směr provařte. Nakonec vmíchejte bohušovický Skyr a květák, prohřejte. Před servírováním posypte lístky koriandru.
Zapojte se do Mikulášské soutěže o mix tohoto jedinečného zakysaného výrobku, odpovězte na jednoduchou otázku a výhra může být Vaše.
Běžná hmotnost kelímku Skyru natural i s příchutí je:
a) 100 g
b) 130 g
c) 150 g