ijournal.cz

Užijte si v Praze degustační večeře za férové ceny

red Zdroj: Port58 6.8.2016 Gastronomie

Pokud máte v létě nějaký volný večer, ani chvíli neváhejte a vyrazte do restaurace Port58 v pražských Holešovicích. Každou středu, čtvrtek a pátek se tu konají tříchodové degustační večeře. Ty vás vždy vyjdou na bezkonkurenčních 299 Kč. Menu jsou pokaždé předem napsaná na webových stránkách i na Facebooku restaurace. Ale vězte, že i když se bude podávat potravina, kterou třeba kvůli alergii nemůžete, personál se vám bude snažit vyjít vstříc.

Port58_oslavy

Hlavní roli při sestavování pokrmů hrají v kuchyni Portu 58 čerstvé sezónní suroviny. Často jsou doplněné o domácí pečivo, čerstvé salátky a bylinky z vlastní zahrádky. U té můžete posedět na pohodlném designovém nábytku. Každý čtvrtek vám k večeři bude hrát živá hudba a kuchařům uvidíte přímo do „kuchyně“, griluje se totiž venku. V další dny je jídlo většinou připravované metodou sous vide, kdy se vaří ve vakuu při nízkých teplotách a zachová si tak maximum své přirozené chuti.

Port58_Grilovani,_ziva_hudba

Jako dezert jsou často podávány různé lehké letní dezerty z čerstvě natrhaného ovoce. Osvěžit se můžete i domácími ledovými čaji nebo skvělými limonádami s ovocem, bylinkami nebo citrusy. Za ochutnávku stojí i italská a francouzská vína a oblíbený cider. S párováním vín s vaším jídlem vám samozřejmě pomůže personál. Ten bude plně k dispozici i při nejrůznějších oslavách, svatbách, narozeninách, promocích nebo firemních večírcích.

Port58_Novozelandske_slavky_na_bilem_vine,_korenove_zelenine_a_koriandru

Pro další informace navštivte stránky www.restaurantport58.cz. Plánování večírků nejlépe proberte s majitelem osobně v Portu nebo si zavolejte na číslo +420 607 457 057.

Restaurant_Port58_interier

Majitelem restaurace Port58 je šéfkuchař Otakar Humpl. Má více než dvacetiletou praxi, kterou získával mimo jiné i ve Španělsku. Jeho specialitou je příprava sezónních pokrmů metodou sous vide. Humpl spolupracoval se Sommelier Academy a i nadále se věnuje tématu snoubení vína s jídlem. Mezi jeho další aktivity patří zajišťování cateringu pro malé i velké společnosti a také se zabývá gastroporadenstvím.   

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: Port58