ijournal.cz

Rubrika"recept" Tag

diar_cz

Nový Tchibo diář 2026

Tchibo uvádí oblíbený diář, navržený tak, aby plánování bylo příjemné a péče o sebe se stala každodenním zvykem. Hlavním tématem pro rok 2026 je tradičně propojení péče o tělo a duši, přičemž v novém vydání je věnován větší prostor přírodní [...]

Listopad 18, 2025 Knihy
Hroznová moučka

Unikátní český vynález: Hroznová moučka z vylisovaných hroznů se hodí na pečení i vaření a je plná zdraví prospěšných látek

Po vylisování moštu z hroznů zbyde v lisu hromada matolin – slupek, semínek a slisované dužiny. Tato zbytková biomasa je plná vitaminů, minerálů a vlákniny, ale jíst se nedá. Zpravidla tak končí zpět ve vinohradu, kde ji vinaři zaorají. Ve Vinařství Ludwig [...]

Listopad 8, 2025 Gastronomie
Pumpkin_spice_Latte

Nechte se hýčkat symfonií podzimních chutí

Když se dny zkracují a rána jsou chladnější, protkaná rosou a tichým šustěním spadaných listů, tak pomalu nastává podzim. Zatímco venku se příroda schovává do teplých barev, doma si můžete vytvořit příjemnou atmosféru, která vám pomůže zpomalit a vychutnat si podzimní [...]

Říjen 15, 2025 Gastronomie
Bageta

Kouzlo kaki v kuchyni: recepty, které rozzáří podzimní stůl

Podzim je ideální čas zpomalit, zabalit se do huňaté deky a dopřát si dobroty, které hřejí v žaludku i potěší oko. Do popředí teď vstupuje kaki Bouquet – sladké, šťavnaté, a přitom lehce exotické ovoce, které dokáže v kuchyni opravdové [...]

Říjen 11, 2025 Gastronomie
Kaki_Persimon_Bouquet

Kaki Bouquet: podzimní vitamínová bomba z Valencie

S příchodem barevného podzimu se na české stoly vrací i oblíbené sezónní ovoce – kaki Bouquet. Tento sytě oranžový plod, který dozrává na slunných valencijských plantážích, je právě teď k dostání v obchodech. Díky své přirozeně sladké chuti a šťavnaté [...]

Září 23, 2025 Gastronomie
Bistro U Býka

Gastrotip z Bistra u Býka v Hybernské: nové chlebíčky pro vegany i vegetariány

Moderní československé Bistro u Býka, které sídlí v Hybernské ulici nedaleko Prašné brány a Masarykova nádraží v centru Prahy, reaguje na rostoucí zájem  zákazníků o bezmasá jídla. Nově nabízí dva druhy obložených chlebíčků – veganský a vegetariánský – připravené s důrazem [...]

Srpen 24, 2025 Gastronomie
arancini-alla-norma-Velka-knedlikova-kucharka-wide

Tip na cirkulární vaření

Italská pochoutka, která patří mezi knedlíkové speciality a patří mezi hvězdy cirkulárního vaření: Arancine alla Norma Pokrmy, které se řadí mezi knedlíky zdaleka nepatří jen do české nebo německé kuchyně. Najdeme je taky na jihu Evropy, a to zejména v Itálii. Samotný [...]

Srpen 16, 2025 Gastronomie
dort

Meruňkové léto po Valašsku

Meruňku přivezl z Číny do Evropy Alexandr Veliký a pro mnoho z nás představují tyto sytě oranžové plody vrchol letní sezóny. Přestože mají sladkou chuť obsahují jen poměrně nízký obsah cukru. Díky vysokému obsahu vody mají i velmi nízký obsah kalorií. [...]

Červenec 28, 2025 Gastronomie
Guacamole s mangem

Guacamole na celé léto

Klasika je fajn, ale léto si říká o upgrade. Guacamole si skvěle rozumí se sladkým ovocem i šťavnatou zeleninou – stačí pár čerstvých surovin a vznikne dip, který zaujme víc než kdejaký salát. Zkuste guacamole s mangem, ananasem nebo pečenými [...]

Červenec 24, 2025 Gastronomie, Nezařazené
Haribo shake

Pompézní freak shake s medvídky HARIBO

Chystáte se připravovat i s dětmi nějakou letní dobrotu? Máme pro vás sladký tip Zkuste bláznivý pohár plný smetany jahod a medvídků Haribo. Určitě na něj budete ještě dlouho vzpomínat! Pompézní freak shake s medvídky HARIBO CO BUDETE POTŘEBOVAT NA KOKTEJL:hrst jahod1 banán300 ml plnotučného [...]

Červenec 16, 2025 Gastronomie