Tchibo uvádí oblíbený diář, navržený tak, aby plánování bylo příjemné a péče o sebe se stala každodenním zvykem. Hlavním tématem pro rok 2026 je tradičně propojení péče o tělo a duši, přičemž v novém vydání je věnován větší prostor přírodní [...]
Po vylisování moštu z hroznů zbyde v lisu hromada matolin – slupek, semínek a slisované dužiny. Tato zbytková biomasa je plná vitaminů, minerálů a vlákniny, ale jíst se nedá. Zpravidla tak končí zpět ve vinohradu, kde ji vinaři zaorají. Ve Vinařství Ludwig [...]
Listopad 8, 2025
Gastronomie
Když se dny zkracují a rána jsou chladnější, protkaná rosou a tichým šustěním spadaných listů, tak pomalu nastává podzim. Zatímco venku se příroda schovává do teplých barev, doma si můžete vytvořit příjemnou atmosféru, která vám pomůže zpomalit a vychutnat si podzimní [...]
Říjen 15, 2025
Gastronomie
Podzim je ideální čas zpomalit, zabalit se do huňaté deky a dopřát si dobroty, které hřejí v žaludku i potěší oko. Do popředí teď vstupuje kaki Bouquet – sladké, šťavnaté, a přitom lehce exotické ovoce, které dokáže v kuchyni opravdové [...]
Říjen 11, 2025
Gastronomie
S příchodem barevného podzimu se na české stoly vrací i oblíbené sezónní ovoce – kaki Bouquet. Tento sytě oranžový plod, který dozrává na slunných valencijských plantážích, je právě teď k dostání v obchodech. Díky své přirozeně sladké chuti a šťavnaté [...]
Září 23, 2025
Gastronomie
Moderní československé Bistro u Býka, které sídlí v Hybernské ulici nedaleko Prašné brány a Masarykova nádraží v centru Prahy, reaguje na rostoucí zájem zákazníků o bezmasá jídla. Nově nabízí dva druhy obložených chlebíčků – veganský a vegetariánský – připravené s důrazem [...]
Srpen 24, 2025
Gastronomie
Italská pochoutka, která patří mezi knedlíkové speciality a patří mezi hvězdy cirkulárního vaření: Arancine alla Norma Pokrmy, které se řadí mezi knedlíky zdaleka nepatří jen do české nebo německé kuchyně. Najdeme je taky na jihu Evropy, a to zejména v Itálii. Samotný [...]
Srpen 16, 2025
Gastronomie
Meruňku přivezl z Číny do Evropy Alexandr Veliký a pro mnoho z nás představují tyto sytě oranžové plody vrchol letní sezóny. Přestože mají sladkou chuť obsahují jen poměrně nízký obsah cukru. Díky vysokému obsahu vody mají i velmi nízký obsah kalorií. [...]
Červenec 28, 2025
Gastronomie
Klasika je fajn, ale léto si říká o upgrade. Guacamole si skvěle rozumí se sladkým ovocem i šťavnatou zeleninou – stačí pár čerstvých surovin a vznikne dip, který zaujme víc než kdejaký salát. Zkuste guacamole s mangem, ananasem nebo pečenými [...]
Chystáte se připravovat i s dětmi nějakou letní dobrotu? Máme pro vás sladký tip Zkuste bláznivý pohár plný smetany jahod a medvídků Haribo. Určitě na něj budete ještě dlouho vzpomínat! Pompézní freak shake s medvídky HARIBO CO BUDETE POTŘEBOVAT NA KOKTEJL:hrst jahod1 banán300 ml plnotučného [...]
Červenec 16, 2025
Gastronomie