ijournal.cz

Rubrika"menu" Tag

rest

Akademie čepování piva v SOU100

PIVNÍ CENOTVORBA – Jaké faktory určují cenu jednoho velkého piva Pilsner Urquell?Přímé náklady zahrnují cenu samotného piva (26,70 Kč), přeražení sudu a odtoč (2,00 Kč), sanitaci, údržbu a chemii (0,50 Kč), což dohromady činí hrubý náklad 29,20 Kč bez DPH. [...]

Červen 5, 2024 Rady, tipy, názory
image foto

Nové receptury holistického krmiva vyrobené pouze z čerstvého masa uspokojí potřeby všech psů od štěněte po seniora

Granule, které respektují přirozenou lásku psů k masu a také reflektují stále větší zájem chovatelů o složení krmiva: To jsou česká krmiva Carnilove True Fresh Dog vyrobená pouze z čerstvého masa. Masovou moučku v nich proto určitě nehledejte. A díky své [...]

Květen 5, 2023 Fauna a Flora
Brunch_na_Spilce_ilustrační_foto

Gurmánský tip: Jarní Pivovarský brunch v Plzeňském Prazdroji

Legendární plzeňská Hospoda Na Spilce s novým rokem rozjela tradici nedělních Pivovarských brunchů. Konají se v reprezentačních prostorech pivovaru Plzeňský Prazdroj a nabízejí vítanou možnost dosyta si užít neděli a načerpat potřebnou energii do nového týdne. Jarní brunch se koná 19. [...]

Březen 13, 2023 Gastronomie
akce bagel lounge

Známý španělský michelinský šéfkuchař Kiko Moya v Praze

Prezentace michelinských bagelů ve spolupráci s majitelem luxusní španělské restaurace L´Escaleta, šéfkuchařem Kiko Moya, přilákala do Bagel Lounge na Florenci v Praze všechny, kdo milují tyto skvělé a originální dobroty. Podzim a zima je ve všech jejich restauracích ve znamení široké [...]

Říjen 25, 2022 Párty a večírky
obálka

Nejlepší restaurace 2022 – rok s covidem

Průvodce s letopočtem 2022 představuje stovku nejlepších restaurací v Česku a otevírá tak již 9. ročník hodnocení kvality služeb zážitkových restaurací. Na 240 stranách najdou čtenáři prezentace přesně stovky nejlepších restaurací z celého Česka s množstvím ilustračních fotografií a důležitých i aktuálních informací pro hosty. [...]

Prosinec 12, 2021 Knihy
Pearla_Caviar

Charitativní večer plný gastro zážitků: šampaňské, kaviár a raut s pokrmy Jana Punčocháře

Ve čtvrtek 11. listopadu se v pražských podnicích Galerie Kozí a Le Terrior uskuteční výjimečný večer. Hosté si užijí degustaci rakouských a německých vín. Vedle vína se bude ochutnávat také kaviár společnosti Pearla Caviar a šampaňské od společnosti Terroir Champagne. Připraven [...]

Listopad 9, 2021 Aktuality a pozvánky
Generic_Viennoiserie

Začněte den snídaní od pekařství PAUL

Snídaně je nejdůležitější jídlo dne a ve Francii to vědí nejlépe. Káva a croissant je pro Francouze každodenním rituálem, díky kterému se dostane do pohodové nálady a je připraven na vše, co mu den přinese. Nechte se inspirovat a začněte [...]

Leden 21, 2021 Gastronomie
v kuchyni

Delikatesy ze ‚Země vycházejícího slunce‘, které stojí za povšimnutí

Ve svém znaku nese Japonsko typický červený kotouč, který naznačuje doslovný význam názvu země – tedy země vycházejícího slunce. Téměř 128 milionů obyvatel zde žije v minimalistickém duchu kultury významně ovlivněné řádem a tradicemi. Fascinující kontrast tamějšího života v porovnání s tím naším [...]

Září 30, 2020 Gastronomie
Gran Fierro

Restaurace Gran Fierro v centru Prahy se skvělou argentinskou atmosférou a jídlem

Argentinská restaurace Gran Fierro, která se nedávno přestěhovala do krásných prostor v Myslíkově ulici, jako první steak-house zavádí cirkulární provoz.Základem argentinské kuchyně je oheň, a proto si Gran Fierro vybralo jako symbol problematiky udržitelnosti právě uhlí. Výroba dřevěného uhlí v [...]

Září 23, 2020 Gastronomie
karamel

Veřejné stravování může být chutné a cenově dostupné

Většinu z nás při výběru oběda v „závodní kantýně“ ani nenapadne, že svojí volbou můžeme zásadně ovlivňovat strukturu naší krajiny nebo způsob hospodaření. Přitom v mnoha zemích EU je právě veřejné stravování jedním z mnoha nástrojů, jak zásadním způsobem zlepšovat strukturu zemědělství a [...]

Září 5, 2020 Gastronomie, Zajímavosti