PIVNÍ CENOTVORBA – Jaké faktory určují cenu jednoho velkého piva Pilsner Urquell?Přímé náklady zahrnují cenu samotného piva (26,70 Kč), přeražení sudu a odtoč (2,00 Kč), sanitaci, údržbu a chemii (0,50 Kč), což dohromady činí hrubý náklad 29,20 Kč bez DPH. [...]
Granule, které respektují přirozenou lásku psů k masu a také reflektují stále větší zájem chovatelů o složení krmiva: To jsou česká krmiva Carnilove True Fresh Dog vyrobená pouze z čerstvého masa. Masovou moučku v nich proto určitě nehledejte. A díky své [...]
Květen 5, 2023
Fauna a Flora
Legendární plzeňská Hospoda Na Spilce s novým rokem rozjela tradici nedělních Pivovarských brunchů. Konají se v reprezentačních prostorech pivovaru Plzeňský Prazdroj a nabízejí vítanou možnost dosyta si užít neděli a načerpat potřebnou energii do nového týdne. Jarní brunch se koná 19. [...]
Březen 13, 2023
Gastronomie
Prezentace michelinských bagelů ve spolupráci s majitelem luxusní španělské restaurace L´Escaleta, šéfkuchařem Kiko Moya, přilákala do Bagel Lounge na Florenci v Praze všechny, kdo milují tyto skvělé a originální dobroty. Podzim a zima je ve všech jejich restauracích ve znamení široké [...]
Říjen 25, 2022
Párty a večírky
Průvodce s letopočtem 2022 představuje stovku nejlepších restaurací v Česku a otevírá tak již 9. ročník hodnocení kvality služeb zážitkových restaurací. Na 240 stranách najdou čtenáři prezentace přesně stovky nejlepších restaurací z celého Česka s množstvím ilustračních fotografií a důležitých i aktuálních informací pro hosty. [...]
Ve čtvrtek 11. listopadu se v pražských podnicích Galerie Kozí a Le Terrior uskuteční výjimečný večer. Hosté si užijí degustaci rakouských a německých vín. Vedle vína se bude ochutnávat také kaviár společnosti Pearla Caviar a šampaňské od společnosti Terroir Champagne. Připraven [...]
Snídaně je nejdůležitější jídlo dne a ve Francii to vědí nejlépe. Káva a croissant je pro Francouze každodenním rituálem, díky kterému se dostane do pohodové nálady a je připraven na vše, co mu den přinese. Nechte se inspirovat a začněte [...]
Leden 21, 2021
Gastronomie
Ve svém znaku nese Japonsko typický červený kotouč, který naznačuje doslovný význam názvu země – tedy země vycházejícího slunce. Téměř 128 milionů obyvatel zde žije v minimalistickém duchu kultury významně ovlivněné řádem a tradicemi. Fascinující kontrast tamějšího života v porovnání s tím naším [...]
Září 30, 2020
Gastronomie
Argentinská restaurace Gran Fierro, která se nedávno přestěhovala do krásných prostor v Myslíkově ulici, jako první steak-house zavádí cirkulární provoz.Základem argentinské kuchyně je oheň, a proto si Gran Fierro vybralo jako symbol problematiky udržitelnosti právě uhlí. Výroba dřevěného uhlí v [...]
Září 23, 2020
Gastronomie
Většinu z nás při výběru oběda v „závodní kantýně“ ani nenapadne, že svojí volbou můžeme zásadně ovlivňovat strukturu naší krajiny nebo způsob hospodaření. Přitom v mnoha zemích EU je právě veřejné stravování jedním z mnoha nástrojů, jak zásadním způsobem zlepšovat strukturu zemědělství a [...]