ijournal.cz

Přivítejte barevné Velikonoce s mrkvovým cheesecakem

red Zdroj: Haribo 15.4.2022 Gastronomie

Beránek a mazanec, to je klasika, bez které se tradiční Velikonoce zkrátka neobejdou. Chcete-li ale letos vyzkoušet i něco hravějšího, vsaďte na lahodný mrkvový cheesecake, po kterém se bude olizovat celá rodina. Tomuto dortíku dodává šťávu sladká mrkev a barevnou jarní hravost zase HARIBO Jelly Beans, želé bonbony připomínající nabarvená vajíčka. Zapojte do přípravy i malé pomocníky, kteří vám pomohou dezert hravě ozdobit k dokonalosti. Pozvěte si jaro domů se vším všudy a užijte si veselé Velikonoce.

Haribo

Recept na velikonoční mrkvový cheesecake s Haribo Jelly Beans



INGREDIENCE

Korpus (forma o průměru 24 cm) dort
200 g karamelových sušenek
50 g mletých pekanových ořechů
50 g jemně nastrouhané mrkve
40 g másla, rozpuštěného

 

Náplň
700 g čerstvého smetanového sýra
200 g zakysané smetany
150 g cukru krystal
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička citronové kůry
1 lžička vanilkového extraktu
3 vejce
3 lžíce hladké mouky

 

Na ozdobu
150 g čerstvého smetanového sýra
30 g smetany ke šlehání
30 g cukru moučka
1 lžička citronové šťávy
HARIBO Jelly Beans

 

POSTUP

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Dno kulaté otevírací formy vyložíme pečícím papírem, boky vymažeme máslem. Sušenky rozdrtíme najemno a smícháme s ořechy, mrkví a rozpuštěným máslem. Poté směs natlačíme do formy tak, aby dno bylo rovnoměrně pokryté, a dáme na 10 minut předpéct.
  2. Připravíme si krémovou náplň. V mixéru na nízké otáčky prošleháme sýr, zakysanou smetanu, cukr, citronovou šťávu a kůru a vanilkový extrakt. Po jednom zašleháme vajíčka a po lžících i mouku. Krém nalijeme na předpečený korpus a uhladíme stěrkou.
  3. Troubu zeslabíme na 150 °C. Formu dáme na prostřední mřížku a pod ní hlubší pekáček, do kterého nalijeme vroucí vodu. Cheesecake pečeme cca 55-60 minut, střed by měl být skoro ztuhlý a jenom mírně se chvět, když formou lehce zahýbeme. Poté ho necháme hodinu odpočívat ve vypnuté troubě, a nakonec několik hodin vychladíme v lednici. 
  4. Sýr, smetanu, cukr moučka a citronovou šťávu vyšleháme na pevný krém, přendáme do sáčku s řezanou zdobící špičkou a na cheesecake ho ozdobně navrstvíme. Dozdobíme bonbóny HARIBO Jelly Beans, jedlými květy či mrkvovými spirálkami.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: Haribo