Motto: Úspěch je směsicí tvrdé práce a velkých snů. (Lee Iacocca)
Dnes je Pondělí, 23.Červenec 2018
ijournal.cz

Vyzkoušejte originální recepty s hořčicemi Bornier, které můžete vyhrát v 5 příchutích

red Zdroj: Al-Namura, Bornier 4.9.2015 Soutěže
Smažené kuřecí řízečky v kukuřičných lupíncích s dijonským dipem z čerstvého sýra a hráškovými výhonky

Ingredience pro 4 osoby: kureci_rizecky
Kuřecí prsa 600g
Smetana 31% 100ml
Vejce 2ks
Hladká mouka 3 lžíce
Drcené kukuřičné lupínky
Panenský olivový olej
Mořská sůl

Dijonský dip
Cottage sýr 200g
Bornier dijonská hořčice 1 mokka lžička
Panenský olivový olej 1 lžíce
Hráškové výhonky 30g
Mořská sůl
Drcený pepř

1. Kuřecí prsa nakrájíme na menší plátky a osolíme. Ze smetany, vajec a hladké mouky vytvoříme hustší těsto, které také lehce osolíme. Připravená kuřecí prsa obalíme nejprve v těstu a posléze v kukuřičných lupíncích. Smažíme na pánvi s olejem z každé strany dozlatova.

2. Cottage smícháme s olivovým olejem, přidáme pokrájené hráškové výhonky a Bornier dijonskou hořčici. Podle chuti osolíme, opepříme a dobře promícháme.

Smažený kapr v ořechové strouhance s lehkým salátem z pečených brambor, jarní cibulky, panenského olivového oleje a francouzskou medovou hořčicí

Ingredience pro 4 osoby:

vanocni_rybaKapr 600g
Vejce 5ks
Hladká mouka 200g
Vlašské ořechy 50g
Strouhanka 200g
Brambory 500g
Sterilovaná okurka 50g

Jarní cibulka 8g
Zakysaná smetana 15% 150g
Olivový olej extra panenský
Bornier Medová hořčice
Mořská sůl, drcený pepř

Poctivá domácí tatarská omáčka s rustikáními bramborovými hranolkami

Ingredience pro 4 osoby:hranolky_dip
Brambory 800g
Panenský olivový olej
Mořská sůl

Domácí tatarská omáčka
Majonéza 150g
Cibule ½ ks
Sterilovaná okurka 4ks
Gurmet hořčice Bornier 1lžička
Worchester
Plocholistá petrželka 1hrst (bez stonků)
Panenský olivový olej 2 lžíce
Mořská sůl

1. Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky. Smažíme na pánvi s olejem z každé strany dozlatova.
2. Do vyšší nádoby dáme majonézu, Bornier gurmet hořčici, petrželku, pár kapek Worchesteru, olivový olej a podle chuti osolíme. Vše společně rozmixujeme s pomocí ponorného mixéru.

Soutěžte o balíčky pěti příchutí hořčic Bornier, výrobce dijonských hořčic prémiové kvality s tradiční výrobou od roku 1816 a zachováním původní receptury s použitím výhradně přírodních ingrediencí. Dijonské hořčice jsou velmi oblíbené a hojně využívané v gastronomii.

skupina-all
Soutěžní otázka: Hořčice Bornier se vyrábí ve:

a) Španělsku
b) Itálii
c) Francii

Pošlete správnou odpověď do 13.9. 2015 na adresu redakce@ijournal.cz s označením v předmětu Soutěž – BORNIER a vyhrajte balíček hořčic té nejvyšší kvality. Kromě odpovědi uveďte také adresu, na kterou budeme případnou výhru zasílat. 

Pokud dáte „like“ naší stránce na Facebooku: https://www.facebook.com/ijournal.cz, kliknete na tlačítko „Toto se mi líbí“, vaše šance na výhru se zdvojnásobí. 




Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: Al-Namura, Bornier