Motto: Úspěch je směsicí tvrdé práce a velkých snů. (Lee Iacocca)
Dnes je Úterý, 24.Říjen 2017
ijournal.cz

V nově otevřeném Pivovaru Národní ochutnáte Czech Lion z vlastní produkce

red Zdroj: Pivovar Národní 8.7.2015 Gastronomie

Na Národní třídě v sousedství Nové scény Národního divadla byl v červnu otevřen Pivovar Národní s vlastní pivní značkou Czech Lion/ Český lev. Během několika dnů si našla restaurace zaměřená na českou kuchyni desítky zákazníků, hosty zejména láká v letních dnech prostorná zahrádka ve dvoře historické budovy.

Pivovar Národní

Restaurace nabízí vlastní značku piva Czech Lion, kterou vaří sládek Jaroslav Košťák. Ochutnat lze v současné době klasický 11° světlý ležák plzeňského typu s kulatou, plně sladovou, osvěžující chutí, 11° nefiltrovaný ležák plzeňského typu s příjemně chmelovou, plnou chutí a 13°polotmavý ležák větší hořkosti, granátové barvy a karamelové, chlebnaté chuti.

pipa4

V menu dominuje česká kuchyně s klasikami jako svíčková, pivovarský guláš, koleno, nebo smažený sýr, nechybí ale grilované speciality připravované na otevřeném grilu (vepřová krkovice, hovězí roštěná z irského Black Angus a další) nebo hovězí cheesburger. Zkrátka nepřijdou ale ani ti, kdo zrovna nemají chuť na maso, vybírat mohou z několika salátů, v nabídce jsou crudités (tyčinky z čerstvé mrkve, řapíkatého celeru a salátové okurky s česnekovo jogurtovou omáčkou) nebo Jack potatoes s fazolemi či ricottou. Sladkou tečku na závěr mohou tvořit vynikající buchtičky se šodó nebo Germknödle plněný povidly.

_DSC1949 

FAKTA O PIVOVARU

Pivovar Národní založen v červnu 2015 na adrese Národní 8 v Praze 1, tel. kontakt: 222 544 932

Ředitel pivovaru: Tomáš Bíža
Hlavní sládek: Jaroslav Košťák
Šéfkuchař: Jiří Kratěk

Výstav (v hl – v roce / předpokládaný): 900 -1000 hl

1)     Kapacita

Zahrádka současná 200 míst, plánuje se rozšířit na 250-300 míst

Uvnitř současná kapacita 114 míst, plánuje se rozšířit na 170

Divadelní klub 55 míst

_DSC1977

2)     Pivo

V Pivovaru Národní čepujeme vlastní pivo značky Czech Lion, varny mezi restaurací a zahradou tedy nejsou jen designový doplněk.  Piva čepujeme do 0,4 l za 35 Kč za obě 11% a 39 Kč za 13%.

Czech Lion je na čepu ve třech druzích: klasický světlý ležák 11% plzeňského typu kulaté, plně sladové osvěžující chuti, 11% nefiltrovaný ležák plzeňského typu příjemně chmelové plné chuti, nefiltrovaný speciál 13% polotmavý ležák větší hořkosti, granátové barvy a karamelové chlebnaté chuti. V budoucnu připravujeme další speciály včetně svrchně kvašených piv a různých příchutí.

Honza Mužátko_majitel Pivovaru Národní a Pizzy Coloseum

Informace o pivech

Jméno piva:  Czech Lion 11%

Popis a specifikace piva: světlý ležák
Období produkce: celoročně
Skupina: ležák
Barva: světlé
Typ (Czech Pilsner/Pale Ale/American Black Ale/atd.):  Czech Pilsner
Kvašení: spodní
Filtrace: filtrovaný, nefiltrovaný
Pasterizace (ano/ne): ne
EPM/Obj.: 11,20%
Hořkost: 38 IBU
Balení: tankové pivo

Složení: SLAD, ŽATECKÝ CHMEL, VODA, PIVOVARSKÉ KVASNICE

JARDA_SABRINA_

Jméno piva:  Czech Lion 13%
 

Popis a specifikace piva: polotmavý speciál
Období produkce: celoročně
Skupina: speciální
Barva: polotmavé
Typ:  Czech Pilsner
Kvašení: spodní
Filtrace: nefiltrovaný
Pasterizace: ne
EPM/Obj.: 13,80 %
Hořkost: 40 IBU
Balení: tankové pivo

Složení: ČESKÝ, MNICHOVSKÝ, KARAMELOVÝ, BARVÍCÍ SLAD, ŽATECKÝ CHMEL, VODA, PIVOVARSKÉ KVASNICE

3)    Česká jídla

  • Náš utopenec s cibulí a feferonkou ze špekáčků od pana Dolejšího z Davle.
  • Grilovaný hermelín ve slanině, s brusinkami.
  • Pečené sládkovy vuřty na našem pivu.
  • Pečené vepřové koleno marinované v pivu s rozmarýnem a česnekem, se salátem z kysaného zelí z Oseka, strouhaným křenem, plnotučnou a kremžskou hořčicí, rozpečený chléb.
  • Pivovarský guláš s cibulí, s houskovými knedlíky s bylinkami
  • Národní svíčková na smětaně podávaná s houskovými bylinkovými knedlíky.
  • ½  Vykostěné konfitované BIO kachny s červeným zelím a houskovým knedlíkem.
  • Buchtičky se šodó.
KOLAZ_JIDLO

4)    Speciality

  • Bramborové placky s pivní marmeládou.
  • Z grilu na dřevěné uhlí:

Kachní prso s vinnou omáčkou zahuštěnou čokoládou.

Vepřová krkovice na grilu s hořčicí, marinovaná v pivu s křupavou cibulkou.

  • Jacket Potato

Kuře kari

Česnekovo- bylinková ricotta

Chilli con carne

  • Špekáčky od pana Dolejšího z Davle, které si host opeče sám na zahradě na otevřeném ohni, jako na chalupě
  • Velký hovězí Chianina CHEESEBURGER se salátem, rajčaty, majonézou, okurkou, čedarem, slaninou a křupavou cibulkou.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: Pivovar Národní