Motto: Úspěch je směsicí tvrdé práce a velkých snů. (Lee Iacocca)
Dnes je Středa, 25.Duben 2018
ijournal.cz

Tipy na snadné recepty s extra ovocnými vychytávkami od Hamé

red Zdroj: Hamé 17.3.2018 Gastronomie

Čokoládové cookies s višňovou náplní

Náročnost: snadné

Doba přípravy: 20 minut + 30 minut na vychlazení

Doba pečení: 10 minut

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suroviny:

  • 125 g hladké mouky
  • 140 g třtinového cukru
  • 50 g másla
  • 20 g kvalitního kakaa
  • 50 g kvalitní čokolády
  • ¼ lžičky jedlé sody
  • 1 vejce
  • Špetka soli
  • Několik kapek vanilkového extraktu
  • Extra Jam Hamé višeň

Postup:

1)   Ve vodní lázni si rozpustíme máslo, cukr, kakao a čokoládu. Po rozpuštění přidáme vejce a vanilkový extrakt.
2)   V druhé misce si smícháme mouku s jedlou sodou a solí.
3)   Nakonec do čokoládové směsi postupně přimícháváme sypkou směs.
4)   Těsto na sušenky necháme 30 minut chladit v lednici.
5)   Z těsta tvarujeme kuličky, do kterých palcem uděláme otvor, který vyplníme malým množstvím višňového džemu a kouskem těsta otvor zaděláme.
6)   Kuličky pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme na 180 stupňů 8 – 10 minut.


Mrkvové muffiny

Náročnost: snadné

Doba přípravy: 20 minut

Doba pečení: 40 minut

 

Suroviny: OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 250 g mrkve
  • 160 g jablek
  • šťáva z ½ citrónu
  • 100 g pohankové mouky
  • 1 lžička skořice
  • 50 g posekaných vlašských ořechů
  • 50 g mandlové mouky
  • 50 g ovesných vloček
  • 2 lžíce povoleného másla
  • 2 lžíce Extra Jam meruňka Hamé
  • 3 lžíce medu
  • 100 ml kokosového mléka
  • ½ lžičky prášku do pečiva

Postup:

1)     Mrkev a jablka si nastrouháme najemno do mísy a přidáme citrónovou šťávu. Poté doplníme všechny ostatní suroviny. Těsto důkladně promícháme.
2)     Formu na muffiny si vyložíme papírovými košíčky a plníme po okraj těstem (na cca 12 muffinů).
3)     Pečeme na 160 stupňů (horkovzdušná trouba) cca 40 minut.

Recepty od Romany Böhmové, foodblogerky, www.naskokvkuchyni.cz

Špenátový koláč

Hlavní chod, Počet porcí 8

Čas přípravy
50 min.

Doba vaření
30 min.

Ingredience Špenátový koláč

  • 1 balení Špenátu Dione 450 g
  • 1x balení listového těsta
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1x cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g zakysané smetany
  • 200 g strouhaného sýra
  • 3 vejce, sůl, pepř

Postup

Balíček listového těsta rozválíme do kulaté formy a propícháme.

1)  Na rozpáleném oleji zpěníme cibulku, přidáme rozdrcený česnek a špenát DIONE připravený dle návodu na obalu.
2)  Směs osolíme, opepříme a dáme zchladit. Následně vmícháme zakysanou smetanu, cca 200 g strouhaného sýra a 3 vajíčka.
3)  Upečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 25-30 min.

 

 

 

 


 

 

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: Hamé