Ne nadarmo se květnu přezdívá měsíc lásky. Oslavujeme během něj totiž jak lásku partnerskou, tak mateřskou a připomínáme si, že existuje i láska sourozenecká, otcovská, mezigenerační a neméně důležitá sebeláska. Květen máme neodmyslitelně spojený s polibkem pod rozkvetlou třešní a láskou [...]
Duben 30, 2024
Gastronomie
Hledáte jednoduchou a zdravou večeři, kterou si zamilují i vaše děti? Možná vás překvapí, že její hlavní ingrediencí je cuketa. Pokud její chuť vaše ratolesti nemají zrovna v oblibě, nezoufejte! Tento recept ji šikovně zamaskuje výraznou chutí italského sýru parmazánu a [...]
Duben 19, 2024
Gastronomie
Tato malá, ale mocná zrnka se stala v posledních letech oblíbenou součástí moderních jídelníčků. A není divu! Jáhly nejenže chutnají skvěle, ale nabízejí i řadu zdravotních benefitů. Nutričně jsou velmi bohaté, bezlepkové a nízkokalorické. Proto jsou skvělou volbou pro ty, kteří [...]
Duben 14, 2024
Gastronomie
Chcete ochutnat lehký jarní koktejlový nápoj, který vás příjemně osvěží? Máme pro vás ideálního kandidáta – Cherry Coffee Espresso. Jemný nádech čerstvých třešní ve spojení s mandlovým aroma v řemeslné sodě Three Cents dává nápoji příjemnou svěžest a ovocné aroma. Redukce tyto [...]
Březen 29, 2024
Gastronomie
Velikonoce jsou tady! Letos přichází čas barevných vajíček, veselých beránků a dobrot plných vanilky nebo čokolády na přelomu března a dubna. Využijte velikonoční volno k procházkám s rodinou nebo přáteli a vychutnejte si časné jaro. Zároveň si určitě nezapomeňte upéct něco dobrého, [...]
Březen 28, 2024
Gastronomie
Ať už zastáváme tradiční oslavu Velikonoc se všemi tradicemi a zvyky nebo bujarou oslavu, měly by nás tyto svátky hlavně bavit. Oslavujeme přece vzkříšení, radost, nový život, probouzející se přírodu. Dokonce i takový tradiční výrobce, jakým je Mlékárna Valašské Meziříčí, [...]
Březen 27, 2024
Gastronomie
Jaro je tu a s ním i jedna z nejúžasnějších bylinek – medvědí česnek. Ten najdete právě teď v našich lesích, ale i obchodech, do kterých ho dováží Titbit, specialista na ovoce, zeleninu a bylinky. V čerstvém stavu se dají [...]
Březen 23, 2024
Gastronomie
Šéfkuchař Pražského kulinářského institutu Zdeněk Marcín představuje světové recepty z dostupných surovin. Ochutnejte delikatesy z Mexika, Francie i Německa v pohodlí svého domova. Vše potřebné k vytvoření dokonalého gastronomického zážitku s nádechem exotiky najdete v Kauflandu pod značkou K-Classic.Flammkuchen se [...]
Březen 14, 2024
Gastronomie
Jaro si žádá chutné sezónní dobroty, které si doma hravě zvládnete připravit díky receptům od foodblogerky Svatavy Vaškové. Bylinky, zelenina a bílkoviny a zdravé tuky z vajíček vám dodají energii, krásně barevná jídla přitom lahodí i oku. Na Velikonoce potěšte návštěvy [...]
Masopust je obdobím, kdy si užíváme světských radostí, než nadejde doba půstu, která končí Velikonoční nedělí. Na masopustní tabuli se objevují čerstvé zabijačkové pochoutky. A mezi způsoby, jak takový uzený bůček a uzené maso zpracovat, se řadí i lahodný špekový [...]
Únor 17, 2024
Gastronomie