ijournal.cz

Rubrika"potraviny na trhu" Tag

Špekáčky

DVACET DEVĚT TUZEMSKÝCH FIREM SPLŇUJE PODMÍNKY NA VÝROBU ZARUČENÝCH TRADIČNÍCH SPECIALIT

Lovecký salám, Spišské párky, Špekáčky a Liptovský salám z České republiky a ze Slovenska jsou nositeli evropského označení. Evropská komise schválila před pěti lety jejich zápis na seznam Zaručených tradičních specialit. V roce zápisu produkovalo, alespoň jeden z těchto masných výrobků, 21 tuzemských [...]

Březen 15, 2016 Nezařazené
Hliněná bašta

Svěží jarní menu v Hliněné baště

Hliněná bašta vítá jaro. Nové menu je připravené ve znamení svěží zeleniny, lahodného mladého masíčka, jemného chřestu, ředkviček a salátů. Hosté oblíbené průhonické restaurace zkušeného šéfkuchaře Hynka Vávry se mohou opět těšit na zpřístupněnou romantickou terasu, kde se bude servírovat [...]

Březen 14, 2016 Gastronomie
Bílé plus_foto 4

Zabraňte alergiím, začleňte pevnou stravu u malých dětí již po ukončeném 4. měsíci

Alergie na mléčnou bílkovinu je v našich krajích poměrně vzácná. Alergická reakce je výslednicí genetické predispozice, která je ovšem dotvořena vlivem vnějšího světa. A to hlavně v období těsně po narození. Proto by především maminky měly dbát na to, kdy a čím [...]

Březen 9, 2016 Gastronomie, Pro děti
MAKRO_mistrovství v otevírání ústřic_2016

Tip na akci: 15. Mistrovství v otevírání ústřic (sobota 2. 4. 2016)

Rádi bychom vás pozvali na 15. MAKRO Mistrovství v otevírání ústřic, které proběhne v sobotu 2. 4. 2016 od 13 hodin na Staroměstském náměstí v Praze v rámci Velikonočních trhů.Šéfkuchaři ze všech koutů České republiky se pokusí o  překonání českého rekordu v otevření 30 ústřic na čas. Návštěvníci akce budou mít možnost tuto afrodiziakální pochoutku na [...]

Březen 5, 2016 Aktuality a pozvánky
CrossCafe_pikolo

Pikolo nastartuje váš den!

Také někdy cítíte potřebu rychlého nastartování, kterou řešíte kávou? Pro tyto případy je vhodné zvolit kávu menšího objemu, koncentrovanější dávka kofeinu poskytne tu správnou „vzpruhu“. V těchto případech doporučujeme navštívit český kavárenský řetězec CrossCafe. V jejich nabídce si zvolte kávu, která [...]

Únor 26, 2016 Gastronomie
bus_ochutnavka

Britský řetězec Iceland přiváží ve své kampani reálný anglický autobus

Britský obchodní řetězec Iceland spouští nový bonusový program. Nakupujte chytře, jezte zdravě a ještě ušetřete!Řetězec supermarketů  Iceland ve své nové kampani využívá autentický anglický double- decker, legendární patrový autobus, který pří své okružní cestě po obchodech Iceland nabízí ochutnávky typických [...]

Únor 19, 2016 Koktejl
srdce_tyčinky

Tyčinky Fit müsli – zdravý dárek od srdce

Druhý únorový týden je na celém světě věnován oslavám lásky a všech zamilovaných. Na neděli 14. února připadá, mnohými opěvovaný a u některých zrovna ne moc oblíbený, Den svatého Valentýna. Pokud patříte mezi jeho příznivce, jistě již netrpělivě vymýšlíte dárek [...]

Únor 8, 2016 Gastronomie
suche salamy 1b

Masný průmysl Krásno spojuje řeznické tradice a moderní technologie

Řeznické řemeslo patří k Valašsku stejně neodmyslitelně, jako patří maso na sváteční stůl. Valašské klobásy a další uzeniny jsou proslulé, ostatně Valaši řeznické umění tříbí už několik staletí (Historie zpracování masa sahá ve „Valmezu“ až na začátek roku 1895). Významným místem [...]

Únor 6, 2016 Cestování, Gastronomie, Koktejl
herbalife

Zpět do kondice – vsaďte na zimní jídelníček

Možná také teď prožíváte povánoční stres z prosincového hodování a trápí vás, že jste to letos opět nedodržela a opět se ládovala hromadou jídla. Nevyčítejte si to. A že v tom zdaleka nejste sama, se můžete přesvědčit ve většině fitness center i [...]

Leden 17, 2016 Gastronomie, Krása a zdraví
1_kefir

Zdravé a chutné vaření s Mlékárnou Valašské Meziříčí

Oslavy Nového roku – pro svůj pohanský původ, v církevních kruzích v minulosti ne příliš oblíbené, jsou za námi. Do 19. století lidé chodili děkovat za příchod nového roku pouze do kostela. V našich zemích bylo tehdy ve zvyku jíst o půlnoci horký [...]

Leden 15, 2016 Gastronomie