ijournal.cz

Rubrika"potraviny na trhu" Tag

Haribo_Dezertomanie_

Sladká atmosféra, skvělá Kamila Nývltová a mnoho zábavy. Haribo Dezertmánie již zná svou vítězku!

Finále soutěže Haribo Dezertmánie. Dlouho očekávaná chvíle, kdy se pět finalistů probojovalo přes Facebookové sdílení až do finálního kola, je za námi. V pátek 24. ledna byl udělen titul vítěze šikovné Renatě Spáčilové z Vidče, která se statečně poprala se všemi třemi [...]

Leden 28, 2025 Pro děti, Zajímavosti
Kurkuma_getty images

Kurkuma: Přírodní pomocník pro imunitu, zdraví kloubů a duševní pohodu v zimních měsících

Kurkuma – zářivě žlutý kořen, který se stal hvězdou nejen tradiční medicíny, ale i moderního zdravého životního stylu. Její síla tkví v přírodní látce zvané kurkumin, která nabízí řadu zdravotních benefitů, od posílení imunity přes zmírnění bolesti kloubů až po [...]

Leden 26, 2025 Krása a zdraví
pečivo

Od tureckého půlměsíce po české snídaně: cesta rohlíku

Rohlík je bezpochyby jedním z nejtradičnějších a nejoblíbenějších druhů pečiva, které má své pevné místo na českých stolech. Toto zdánlivě obyčejné pečivo provází každodenní život mnoha lidí a jen málokdo si dokáže představit snídani, večeři nebo rychlou svačinu bez něj. [...]

Leden 24, 2025 Zajímavosti
Pistachio Latte Range

Vsaďte na zelený start letošního roku a užijte si Veganuary se Starbucks

I letos najdete ve Starbucks neodolatelnou nabídku v čistě zeleném duchu. Veganský leden nebo Veganuary si můžete vychutnat ve Starbucks v rámci nabídky nápojů, ale i sladkých dezertů nebo občerstvení. Starbucks v České republice dlouhodobě nabízí širokou škálu mléčných alternativ v podobě ovesných, [...]

Leden 23, 2025 Gastronomie
Nova festival chuti_

Nova festival chutí přivítá i dva michelinské šéfkuchaře

Nova festival chutí nabídne svým návštěvníkům degustační menu dvaceti nejlepších restaurací z celé České republiky. O zábavu se postarají samotní šéfkuchaři, kteří se na hlavním podiu utkají v soubojích ve vaření se známými kuchaří z televizní obrazovky. Vyzvou tak Radka Kašpárka, Přemka Forejta [...]

Leden 15, 2025 Aktuality a pozvánky, Festivaly
Foto_pečivo

Pečivo je a bude základní potravinou pro většinu Čechů. Mění se však jejich preference

Pečivo je pro Čechy stále jednou z nejdůležitějších a nejzákladnějších potravin, které tvoří neodmyslitelnou součást jejich stravovacích návyků. Tento fakt se nemění již po celé generace a odráží hlubokou tradici a náklonnost českého národa k chlebu a dalším druhům pečiva. [...]

Leden 11, 2025 Rady, tipy, názory
kuře

Kuře na venkovský způsob z časů Josefa Lady (se švestkovými knedlíky)

Chladný vzduch, omalovánky z mrazu na oknech a peřina, která pokryla krajinu kolem, to je letošní zima jako z pohádky. Nejen děti, ale i dospělí se radují z bohaté nadílky, která jednoznačně připomíná ikonické malby Josefa Lady. Připomenout si atmosféru [...]

Leden 10, 2025 Gastronomie
image PK

Výsledky testování potravin Potravinové komory 2024

Testování výrobků je cesta ke zlepšování cechovních norem. Hlavním cílem projektu je zvýšení povědomí a informovanosti o konkrétních kvalitativních parametrech jednotlivých kategorií potravin.V současné době uplatňovaný systém označování potravin je poměrně komplikovaný a předpokládá, že spotřebitelé se orientují v problematice [...]

Prosinec 27, 2024 Testy
kuře

Vánoční kapr předal štafetu kuřecímu řízku

Vánoce jsou za dveřmi a je na čase začít přemýšlet nad štědrovečerní tabulí. Mezi nejoblíbenější pokrmy se vedle kapra léta řadí kuřecí řízek v trojobalu s poctivým bramborovým salátem a plátkem citronu. Letošní hřeb štědrovečerní večeře je možné vykouzlit s Drůbežářským závodem Klatovy, [...]

Prosinec 21, 2024 Gastronomie
Teekanne

Vychutnejte si originální vánoční a silvestrovské drinky s čaji TEEKANNE

Vánoce a Silvestr jsou ideální příležitostí k experimentování a ke zkoušení nových, neotřelých receptů. A nemusí jít pouze o vaření či pečení! Prozkoumejte spolu s TEEKANNE svět míchaných drinků a ochutnejte jejich zajímavé varianty s čajem. Připravili jsme pro vás hned několik koktejlových [...]

Prosinec 17, 2024 Gastronomie