Přicházejí Velikonoce, jeden z nejkrásnějších svátků roku, ke kterému již tradičně patří řada gastronomických zážitků. Zelená polévka, mazanec, velikonoční nádivka s uzeným či pečené jehňátko. Jen málokdo však ví, jaká vína k těmto dobrotám otevřít. Jako průvodce velikonočním párováním vín jsme vybrali zkušeného [...]
Duben 14, 2022
Gastronomie
Když se řekne Velikonoce, tak si každý z nás vybaví příchod jara, pomlázku, barvení vajíček pro koledníky a hlavně pečení velikonočních dobrot. K těm neodmyslitelně patří mazanec nebo beránek, který mimo jiné obsahuje spoustu cukru. Co když ale přes Velikonoce chceme mlsat, [...]
Duben 11, 2022
Gastronomie
Medová dieta je velice jednoduchá a přitom chutná. Med vám pomůže k vysněné postavě ale také díky velkému množství živin a vitamínů posílí vaši imunitu, pomůže při rýmě a nachlazení, detoxifikaci organismu, podpoří funkci jater, žlučníku a tlustého střeva, díky svým [...]
Březen 30, 2022
Krása a zdraví
Vyzbrojte své tělo medovým štítem!V těchto dnech, kdy jsme neustále ohrožováni mnoha viry a bakteriemi, sahá mnoho lidí po zdravých potravinách, jako jsou ovoce a zelenina, ze kterých tělo čerpá prospěšné vitamíny a minerály. Potravinou, na kterou se v souvislosti s [...]
Většina z nás ke konci zimy pocítí značnou únavu a pokles odolnosti vůči nemocem, typický důsledek nedostatku slunečního svitu a pro zimní měsíce typického „hřešení“ v podobě jednoduchých cukrů a bílé mouky. Pokud si přejeme ve zdraví a plní energie přejít ze [...]
Březen 22, 2022
Gastronomie
Španělsko patří mezi nejdostupnější a neoblíbenější destinace u nás. Není divu, celoročně příjemné počasí je vzdálené jen necelé tři hodiny v letadle a bohatá kultura v kombinaci se skvělým jídlem a pitím láká na prodloužený víkend i mimo letní sezónu. [...]
Březen 17, 2022
Gastronomie
Svátky jara už se konečně blíží a s nimi opět přichází i veselá velikonoční edice Kinder! Obdarovat malé koledníky i celou rodinu můžete lahodnými čokoládovými figurkami, neodolatelnými Kinder vajíčky a spoustou dalších originálních pochoutek. Velikonoční edice Kinder bude podpořena TV [...]
Březen 10, 2022
Gastronomie
Kdo je nejlepším amatérským pekařem v Česku? Souboj o titul odstartuje už v sobotu 12. března ve 20:10 hodin, kdy se na Jedničce České televize divákům představí aktuální finálová dvanáctka druhé řady soutěže Peče celá země. Hodnocení jejich výkonů se [...]
Zrání je jedním ze základních pilířů kvality masa a jeho kulinářské přípravy. Není to přitom nic těžkého a můžete si to zkusit i doma. Jak na domácí zrání kvalitního hovězího jsme se zeptali řeznického mistra Martina Styka z Maso Uzeniny Polička. Proč [...]
Únor 27, 2022
Gastronomie
Hlavní rozdíl mezi neloupanou a loupanou rýží je obsah vitaminů a minerálů. Po odstranění slupky loupaná tzv. bílá rýže ztrácí velkou část vitaminů a minerálů, ale její příprava je výrazně rychlejší. Parboiled je sice rýže loupaná, ale vyniká vysokým obsahem [...]
Únor 24, 2022
Gastronomie