ijournal.cz

Rubrika"potraviny na trhu" Tag

Vinarsky_fond_velikonoce

Jak vybrat velikonoční vína

Přicházejí Velikonoce, jeden z nejkrásnějších svátků roku, ke kterému již tradičně patří řada gastronomických zážitků. Zelená polévka, mazanec, velikonoční nádivka s uzeným či pečené jehňátko. Jen málokdo však ví, jaká vína k těmto dobrotám otevřít. Jako průvodce velikonočním párováním vín jsme vybrali zkušeného [...]

Duben 14, 2022 Gastronomie
Cute speciality Easter cake in the shape of a lamb

Velikonoční pečení bez cukru

Když se řekne Velikonoce, tak si každý z nás vybaví příchod jara, pomlázku, barvení vajíček pro koledníky a hlavně pečení velikonočních dobrot. K těm neodmyslitelně patří mazanec nebo beránek, který mimo jiné obsahuje spoustu cukru. Co když ale přes Velikonoce chceme mlsat, [...]

Duben 11, 2022 Gastronomie
snidane

Medovou dietou k vysněné postavě a ku zdraví

Medová dieta je velice jednoduchá a přitom chutná. Med vám pomůže k vysněné postavě ale také díky velkému množství živin a vitamínů posílí vaši imunitu, pomůže při rýmě a nachlazení, detoxifikaci organismu, podpoří funkci jater, žlučníku a tlustého střeva, díky svým [...]

Březen 30, 2022 Krása a zdraví
3x500g

Soutěž o tři dárkové sady s medem MEDOKOMERC

Vyzbrojte své tělo medovým štítem!V těchto dnech, kdy jsme neustále ohrožováni mnoha viry a bakteriemi, sahá mnoho lidí po zdravých potravinách, jako jsou ovoce a zelenina, ze kterých tělo čerpá prospěšné vitamíny a minerály. Potravinou, na kterou se v souvislosti s [...]

Březen 28, 2022 Soutěže
MENU_GOLD_Salat_z_cocky_beluga_s_cervenou_repou

Jarní jídelníček postavte na sezónních potravinách

Většina z nás ke konci zimy pocítí značnou únavu a pokles odolnosti vůči nemocem, typický důsledek nedostatku slunečního svitu a pro zimní měsíce typického „hřešení“ v podobě jednoduchých cukrů a bílé mouky. Pokud si přejeme ve zdraví a plní energie přejít ze [...]

Březen 22, 2022 Gastronomie
gazpacho

Gurmánské toulky Španělskem

Španělsko patří mezi nejdostupnější a neoblíbenější destinace u nás. Není divu, celoročně příjemné počasí je vzdálené jen necelé tři hodiny v letadle a bohatá kultura v kombinaci se skvělým jídlem a pitím láká na prodloužený víkend i mimo letní sezónu. [...]

Březen 17, 2022 Gastronomie
Kinder_Chocolate

Velikonoční mlsání s čokoládami Kinder

Svátky jara už se konečně blíží a s nimi opět přichází i veselá velikonoční edice Kinder! Obdarovat malé koledníky i celou rodinu můžete lahodnými čokoládovými figurkami, neodolatelnými Kinder vajíčky a spoustou dalších originálních pochoutek. Velikonoční edice Kinder bude podpořena TV [...]

Březen 10, 2022 Gastronomie
Peče celá země

Dalších deset provoněných sobot. Od 12. 3. už podruhé Peče celá země

Kdo je nejlepším amatérským pekařem v Česku? Souboj o titul odstartuje už v sobotu 12. března ve 20:10 hodin, kdy se na Jedničce České televize divákům představí aktuální finálová dvanáctka druhé řady soutěže Peče celá země. Hodnocení jejich výkonů se [...]

Březen 7, 2022 TV
steak

Zrání hovězího si můžete zkusit i doma

Zrání je jedním ze základních pilířů kvality masa a jeho kulinářské přípravy. Není to přitom nic těžkého a můžete si to zkusit i doma. Jak na domácí zrání kvalitního hovězího jsme se zeptali řeznického mistra Martina Styka z Maso Uzeniny Polička. Proč [...]

Únor 27, 2022 Gastronomie
MENU_GOLD_Kureci_stehynko_s_ryzi_parboiled

Parboiled, loupaná rýže s největším množstvím vitaminů a minerálů

Hlavní rozdíl mezi neloupanou a loupanou rýží je obsah vitaminů a minerálů. Po odstranění slupky loupaná tzv. bílá rýže ztrácí velkou část vitaminů a minerálů, ale její příprava je výrazně rychlejší. Parboiled je sice rýže loupaná, ale vyniká vysokým obsahem [...]

Únor 24, 2022 Gastronomie