Jste připraveni na změnu? Vyzkoušejte tyto tři skvělé receptyHoubový kuba je oblíbené postní jídlo, které je vhodnou přípravou na sváteční, převážně masité hodování. Obvykle se připravuje z krup, proč ale letos nevyzkoušet něco nového a nenahradit je pohankou? Tahle starobylá, v současnosti [...]
Prosinec 17, 2023
Gastronomie
Co by to bylo za advent bez nádherné vůně čerstvého cukroví? Pečení se nemusíte vzdávat, ani když na něj nemáte v hektickém předvánočním období moc času. Díky hotovým těstům v Albertu totiž zvládnete rychle a pohodlně připravit spoustu druhů tradičního [...]
Prosinec 11, 2023
Gastronomie
Vánoce na nás pomalu začínají vykukovat zpoza každého rohu. Abyste nebyli unavení dřív, než opravdu začnou, užijte si trochu kavárenské pohody. Představte si, že pijete Perníkové caffè latte, které je jako perníková chaloupka, kterou jste snědli jako dítě. Nebo si [...]
Prosinec 1, 2023
Gastronomie
Cukrářka a zakladatelka HF Pastry Academy Helena Fléglová vydala pokračování své úspěšné cukrářské knihy, HF Masterclass II. Naopak premiéry se dočkal Vlad Ryasnyy – „makronková bible“ Macarons je první knihou mladého cukráře. Své dílo pokřtili oba společně, symbolickým posypáním cukrem. [...]
Listopad 30, 2023
Párty a večírky
Užijte si během podzimních a zimních dnů dobroty, které vám připomenou léto a dny plné slunce. Připravte si recepty, v nichž hraje prim oranžové ovoce kaki Persimon Bouquet, které ještě nedávno dozrávalo na horkých španělských svazích. Do snídaňové kaše, polévky, pečených [...]
Listopad 16, 2023
Gastronomie
Svatý Martin letos na bílém koni podle všeho nepřijede. Nicméně nám přiveze první letošní mladé víno a spoustu jídla vč. tučného husího masa, knedlíků a jiných těžkostí. Svatomartinské hody jsou příležitost, kdy se můžeme setkat s přáteli a rodinou. Bohužel jsou [...]
Listopad 11, 2023
Krása a zdraví
Období, kdy bude k dostání čerstvá zvěřina pocházející z našich lesů tu bude zanedlouho. S čím ale tuto pochoutku servírovat? Ať už se chystáte na přípravu jelena, daňka, srnky nebo divočáka, chybu neuděláte s knedlíky, které jsou provoněné perníkem. Petr Kosiner, šéfkuchař firmy Knedlíky [...]
Listopad 6, 2023
Gastronomie
Smyslem bedýnek „Zachraň mě“ v hypermarketech Globus je minimalizovat objem potravin, které podlehnou zkáze dřív, než si je zákazník v regále najde. Za pět měsíců se díky nim podařilo zachránit na 63 000 kilogramů ovoce a zeleniny. Bedýnky jsou velice populární, [...]
Důležitou složkou v našem jídelníčku jsou potraviny obsahující komplexní sacharidy, jako je kořenová zelenina, ovoce, celozrnná rýže nebo ovesné vločky a také luštěniny. Zařaďte mezi svá podzimní jídla i nový recept na „Krémové rizoto s dýní, kuřecími kousky a hoblinami parmezánu“ [...]
Září 28, 2023
Gastronomie
Zamilujte se do svěží, sladké a lahodné chuti kaki! Kaki, známé také jako Persimon Bouquet pochází přímo ze srdce Valencie ve Španělsku. Je obzvláště oblíbený díky své jedinečné chuti, která je kombinací manga, datlí a broskví.Zralé plody mají jasně oranžovou [...]
Září 25, 2023
Gastronomie