Ženy odjakživa hrály klíčovou roli v kuchyni, a s tím přichází otázka, jak si vybírají své nádobí a jak mohou efektivněji vařit? Historie nádobí sahá daleko do minulosti, kdy první nádoby byly vyrobeny z hlíny a hrnčířství bylo uměním předávaným [...]
Přestože je Eleanor Roosevelt známá svým výrokem o tom, že v žádném věku by se nemohla spokojit s tím, sednout si jen tak ke krbu a dívat se kolem. A že život je určený k tomu, aby se prožil a [...]
Leden 26, 2024
Gastronomie
Že i pivo může nabídnout chvíle plné luxusu a rozmanitosti? To přesně vám chce na konci ledna dokázat pivovar Zichovec během svého jednodenního festivalu Winter Affair, který si pro vás nachystali 27. ledna v prostorách bývalého kostela Gabriel Loci na [...]
Rok od roku roste počet lidí, kteří se stravují odlehčeně, vyhledávají kvalitní potraviny se sníženým obsahem cukru, bez laktózy, bez masa, BIO či s vysokým obsahem proteinu. Přičemž začátek roku je každoročně pro změnu jídelníčku nejčastějším spouštěčem. Toto vše ukazují data [...]
Leden 18, 2024
Zajímavosti
Jako bohatý zdroj vlákniny jsou fazole vhodné pro ty, kteří do svého jídelníčku nezařazují optimální množství zeleniny. Lze je také používat místo přílohy k masu nebo rybě. Po uvaření má jemnou chuť. Hodí se do míchaných salátů, polévek nebo jako hlavní [...]
Leden 16, 2024
Gastronomie
BILLA se stává prvním obchodním řetězcem v České republice, který bude v budoucnu nabízet svým zákazníkům pouze vejce z podestýlkových, volných nebo ekologických chovů. Díky tomuto rozhodnutí nabídne svým zákazníkům kvalitnější vejce a přispěje k zajištění důstojnějších podmínek pro hospodářská zvířata.Řetězec [...]
Francouzské pekařství PAUL otevřelo v metropoli svou novou pobočku. Nové místo, kde zákazníci najdou to nejlepší z francouzské gastronomické tradice, se nachází přímo v centru živé pražské čtvrti Karlín. Celosvětově známý koncept otevřel svou první českou pobočku již v roce 2018 a od té doby [...]
Leden 11, 2024
Gastronomie
Tradice pečení Tříkrálového koláče má kořeny již v antickém Řecku. Vylosovaný otrok se stával na jeden den králem. Pekl se dokonce i na dvoře francouzského krále Ludvíka XIV. Zapékaly se do něho fazole. Královnou Francie na jeden den se stala dáma, [...]
Leden 5, 2024
Gastronomie
Chladný vzduch, omalovánky z mrazu na oknech a peřina, která pokryla krajinu kolem, to je letošní zima jako z pohádky. Nejen děti, ale i dospělí se radují z bohaté nadílky, která jednoznačně připomíná ikonické malby Josefa Lady. Připomenout si atmosféru [...]
Prosinec 30, 2023
Gastronomie
Jóga má mnoho podob, a i díky tomu si v ní svůj směr najde opravdu každý. Ať už jste propadli hatha józe, power józe, flow józe či preferujete bikram jógu nebo stále váháte, ale jóga vás velmi láká, přinášíme pár tipů, [...]
Prosinec 27, 2023
Rady, tipy, názory