ijournal.cz

Elegance v kuchyni

red Zdroj: foto: PENNY 31.1.2024 Gastronomie, Hi-tech a bydlení

Ženy odjakživa hrály klíčovou roli v kuchyni, a s tím přichází otázka, jak si vybírají své nádobí a jak mohou efektivněji vařit?

Historie nádobí sahá daleko do minulosti, kdy první nádoby byly vyrobeny z hlíny a hrnčířství bylo uměním předávaným z generace na generaci. Každá éra přinesla nové materiály a technologie, které odrážely potřeby dané doby.  Nádobím označujeme všechny nádoby, jejich příslušenství a nástroje, které slouží k přípravě, konzumaci nebo skladování jídel, nápojů a jiných potravin.

Dnešní moderní žena při výběru nádobí klade důraz na kombinaci praktičnosti a estetiky. Kritéria zahrnují materiál, design, ale i funkčnost. Vybírat lze od tradičního kovového nádobí až po moderní keramiku. Každá žena hledá takové nádobí, které nejenže splní svůj účel, ale také zkrášlí kuchyň a přinese do ní osobní styl.

PENNY_-_ILUSTRAČNÍ_FOTO_-_KAMPAŇ_VIVESS

V kuchyni často hrají klíčovou roli multifunkční spotřebiče a pomocníci, kteří usnadňují každodenní vaření. Od rychlovarných konvic a mixérů po kvalitní nože. Každý kus nádobí má svou vlastní nezastupitelnou úlohu. Kvalitní a vhodné nádobí může zkrátit čas strávený v kuchyni a zároveň zlepšit celkovou efektivitu vaření.

Neméně důležitou a významnou roli pro efektivní vaření hraje také plánování jídel, nákup surovin a organizace v kuchyni. Nejen ženy, ale i muži, kteří rádi vaří, využívají moderní technologie, jako jsou chytré aplikace na recepty a časovače, aby dosáhly maximálního výkonu v kuchyni.

Kuchyň je místem, kde se setkávají tradice s moderními trendy. Výběr nádobí je nejen praktickým, ale i osobním výrazem vkusu a stylu.

 

Náš tip:

Příprava lahodných pokrmů půjde jedna báseň s kvalitními hrnci a pánvemi značky VIVESS, které jsou vyrobeny z kovového hliníku. Navíc má toto nádobí vysoce kvalitní nepřilnavý povrch. Spotřebiče značky VIVESS vynikají vysokým výkonem a díky své praktičnosti a užitečným funkcím tak usnadní vaření. Nechte se inspirovat a vytvořte si domácí kuchařský ráj bez zbytečných nákladů. Celá kolekce VIVESS je k dostání exkluzivně v síti PENNY. Vybírat můžete ze čtyřdílného tyčového mixéru, elektrického struhadla či sekáčku potravin nebo horkovzdušné fritézy. Sbírejte body v nové věrnostní kampani PENNY a nakupte si své nové pomocníky do kuchyně se slevou až 66 %. Věrnostní kampaň potrvá v prodejnách PENNY až do 3. dubna 2024. Získané body pak bude možné uplatnit ještě o týden déle, tj. do 10. dubna 2024. Akce platí do vyprodání a vydání zásob v jednotlivých prodejnách PENNY po celé České republice.

 

Špenátové palačinky se zakysanou smetanou

4 porcešpenátové_palačinky

Příprava: 20 minut

Opékání: 10 minut

 

Ingredience na palačinky:

160 g pohankové mouky

3 vejce

500 ml mandlového nápoje

75 g mladých špenátových lístků

Hrst lístků petrželky

Sůl, pepř

Olivový olej na smažení

 

Ingredience na salát:

260 g cukety, nastrouhané

120 g mraženého hrášku, povoleného

1 jarní cibulka, nakrájená na jemné proužky

2 lžíce olivového oleje

2 lžíce citronové šťávy

Sůl, pepř

 

Ingredience na dip:

200 g zakysané smetany

Hrst čerstvého kopru

2 stroužky česneku, drcený

Pár kapek citronové šťávy

Sůl, pepř

Klínky citronu k podávání

 

Postup:
Suroviny na palačinkové těsto rozmixujte dohladka. Rozehřejte pánev, slabě ji potřete olejem a opékejte palačinky 1 až 2 minuty z každé strany. Uchovejte je v teple.

Na salát smíchejte v míse cuketu, hrášek, jarní cibulku, olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř.

Na dip vmíchejte do zakysané smetany kopr, česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř.

Na palačinky rozdělte salát, přidejte kopeček dipu a podávejte ozdobené citronovými klínky.

 

Jogurtové placky

3 – 4 porceJogurtové_placky

Příprava: 15 minut
Opékání: 15 minut


Ingredience:

260 g hladké mouky

3 lžičky kypřicího prášku do pečiva

½ lžičky jedlé sody

450 g bílého jogurtu řeckého typu

 

Postup:
Zpracujte ze všech surovin tužší těsto. Nehněťte ho příliš dlouho, protože by bylo moc tuhé. Rozdělte ho na šest bochánků a vyválejte je na pomoučněné pracovní ploše na placky o průměru 24 centimetrů. Opékejte je na rozpálené suché pánvi nebo plotýnce z obou stran, až se objeví hnědé tečky a puchýřky. Z každé strany to trvá asi minutu. Podávejte s oblíbeným salátem.

 

Pečené kuřecí řízky se sýrem

4 porce

Příprava: 10 minut

Grilování: 20 minut

 

Ingredience:

4 kuřecí prsa + sůl + pepř

Hrst lístku bazalky

8 plátků mozzarelly

8 plátků schwarzwaldské šunky

200 g toustového chleba, rozmixovaného

80 g sýru Grana Padano, nastrouhaného najemno

Hrst hladkolisté petrželky, nasekané najemno

Olivový olej

 

Postup:
Rozpalte gril v troubě. Každé kuřecí prso podélně rozřízněte. Z obou stran osolte a opepřete. Dejte nap lech vyložený pečicím papírem. Na každé položte 2 lístky bazalky a 2 plátky mozzarelly, opepřete. Navrch položte mírně přes sebe 2 plátky šunky, konce založte pod maso a dejte grilovat. Zatím smíchejte v misce chléb, sýr Grana Padano a petrželku, směsí posypte téměř upečené maso a zlehka ji přimáčkněte. Pokapejte olejem a grilujte 10 až 12 minut dozlatova.

 

 

 

 

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: foto: PENNY