ijournal.cz

Smetanový jogurt z Valašska stracciatella

red Zdroj: Mlékárna Valašské Meziříčí 18.4.2024 Gastronomie

Mlékárna Valašské Meziříčí rozšířila svoji nabídku smetanových jogurtů. A to o novinkuSmetanový jogurt z Valašska stracciatella. V těchto dnech již postupně přichází do prodeje. Italská příchuť Stracciatella je všeobecně ve výrobcích jednou z nejprodávanějších. Je typická spojením kakaových kousků ve smetanovém základu. Chuť je inspirována italským dezertem zvaným „gelato stracciatella“, kde jsou kousky hořké čokolády vmíchány do vanilkového krému. Výsledkem je kombinace krémového základu s intenzivními a křehkými kousky kakaové čokolády, což vytváří bohatý chuťový zážitek.

 Stracciatella image


„Dle statistik společností zabývajících se výzkumem trhu je stracciatella jednou z nejprodávanějších příchutí. Smetanový jogurt z Valašska stracciatella spojuje svěžest a krémovost smetanového jogurtu s bohatou chutí italské stracciatelly. Křehké kousky hořké čokolády ve smetanovém základu tvoří dokonalou harmonii chutí, která Vás jistě okouzlí. Je ideální volbou pro ty, kteří hledají kombinaci klasického jogurtu s italským nádechem. Ochutnejte náš nový výrobek a dopřejte si lahodný zážitek plný radosti a dobroty,“
uvádí Zuzana Pavelková, marketingová manažerka Mlékárny Valašské Meziříčí.

Stracciatella pochází z výrazu stracciato, což znamená otrhaný, nastrouhaný. Italové označují tímto výrazem tři celosvětově známé pokrmy. Prvním je jogurt nebo zmrzlina, jež vznikla už v roce 1961 v restauraci La Marianna v Bergamu. Dále může jít také o zbytky sýra. O směs, která vzniká smícháním odřezků mozzarelly s čerstvou smetanou.  Třetím pokrmem je pak italská krémová polévka stracciatella. Ta vznikla už před mnoha staletími v Římě. Lidé kdysi kolem Vánoc kupovali velké množství masa a po jeho uvaření jim zbyl vývar, který se pak naučili využívat v tomto receptu.

Smetanový jogurt z Valašska stracciatella obsahuje 8% tuku.Doporučená prodejní cena je 17,90 Kč. Věděli jste, že jogurtové bakterie pomáhají prevenci zubního kazu? V rámci výzkumu bylo zjištěno, že 80 % účastníků mělo po šestitýdenní konzumaci jogurtu nižší výskyt zubního plaku a zánětů dásní.

Zdroj: www.nutraingredients.cz

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: Mlékárna Valašské Meziříčí