Motto: Úspěch je směsicí tvrdé práce a velkých snů. (Lee Iacocca)
Dnes je Pondělí, 18.Prosinec 2017
ijournal.cz

Sešli se v zástěře! Vojtek, Bočanová a Jirešová vařili pod dohledem Markéty Hrubešové

red Zdroj: TV Paprika 13.9.2017 Akce

Televizní, muzikálový, divadelní a filmový herec Roman Vojtek v netradiční roli! Tentokrát si nehrál na prince, ale kuchaře, a to hned se dvěma známými herečkami, které znáte ze seriálu „Vyprávěj“ a „Ordinace v růžové zahradě“. Spolu s Mahulenou Bočanovou a Ivanou Jirešovou se všichni tři zúčastnili Školy vaření pod vedením profesionálky Markéty Hrubešové.

Sesli se v zastere_Hrubesova_Vojtek_Jiresova  Bocanova_a_tym











Roman, Mahulena i Ivana se sešli v neděli 10. září v pražských Modřanech, aby změřili své síly v kuchyni. Jejich úkolem bylo připravit tři pokrmy (hlavní chod, salát a dezert) podle receptů z Markétiny nové kuchařské show „Markéta na trhu“. Každý z herců stál v čele tříčlenných týmů, které soutěžily mezi sebou. Na vlastní kůži si zkusily uvařit Rib Eye steak s bramborami s cuketou a čerstvý salát ze špenátu, avokáda a ovčího sýra se slaninovým chipsem. Třešničkou na dortu byla Markétina specialita – nekynuté lívance s bílým jogurtem a jahodami, na kterých si všichni spokojeně na závěr pochutnali. Všechny tři recepty si soutěžící pochvalovali a nechali se slyšet, že Markétin nový pořad o vaření, který poběží od 18. září na TV Paprika, si rozhodně nenechají ujít.

Jak to dopadlo? Nakonec byla Markéta shovívavá a neurčila pouze jednoho výherce, ale ke každému jídlu přiřadila jeden tým, který podal nejlepší výkon. Hlavní jídlo se nejvíce povedlo skupině Ivany Jirešové, která na sebe prozradila, že miluje ostřejší jídla a vaří nejraději pro dceru Sofinku. V přípravě salátu zazářil tým Romana Vojtka, který byl ve svém živlu. „Saláty jsou dnes moje parketa, ale jako malý kluk jsem miloval přípravu Valašského frgálu,“ říká Vojtek. Cenu za nejpovedenější dezert ovšem převzala Mahulena Bočanová, která má podle vlastních slov natrénováno z domova. Její dcera miluje lívance, a proto se Mahulena těšila z nového receptu na ty nekynuté, které ušetří čas a zároveň chutnají fantasticky. Recept nejdete níže.


Sesli se v zastere_nekynute_livanceNEKYNUTÉ LÍVANCE podle Markéty Hrubešové

Na čtyři menší porce budete potřebovat:

150 g bílého jogurtu, 350 ml mléka, 2 vejce, 1 lžíci másla, 250 g hladké mouky, ½ sáčku prášku do pečiva, špetku soli, olej na smažení                                            

Postup:

Mouku smíchejte s práškem do pečiva. Přidejte špetku soli. Rozpuštěné máslo, jogurt a mléko smíchejte metličkou. Směs opečte na velké pánvi. Podávejte se sezónním ovocem – jahodami, třešněmi nebo malinami.

 

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: TV Paprika