Motto: Úspěch je směsicí tvrdé práce a velkých snů. (Lee Iacocca)
Dnes je Čtvrtek, 13.Prosinec 2018
ijournal.cz

Romantika, gastronomie, adrenalin. To je Večeře v Oblacích!

red Zdroj: www.prague.dinnerinthesky.cz 13.8.2018 Aktuality a pozvánky, Cestování, Gastronomie

S jídlem roste chuť. Pražané i návštěvníci metropole jsou lační mimořádných zážitků. A tak není divu, že světově oblíbená atrakce v podobě hodování v oblacích zapustila kořeny také v české metropoli. A už dávno nám nestačí pouhý víkend, v polovině září se bude slavná plošina zvedat do výšky padesáti metrů nad vinohradským parkem rovných jedenáct dní za sebou. Vedle obligátní večeře se v oblacích budou servírovat také pozdní snídaně či obědy.

 večeře v oblacích

Za výjimečností atrakce s názvem „Večeře v oblacích“ stojí propojení hned několika unikátních zážitků. Špičková gastronomie je provázána s adrenalinovým napětím způsobeným volným sezením vysoko nad zemí a romantickou atmosférou, kterou zajišťuje fantastický výhled na historické centrum metropole. Plošina bude i tentokrát umístěna v Riegrových sadech na Vinohradech, odkud je překrásný výhled na Prahu, zvláště při západu slunce.

V letošním roce se budou gastronomické výlety do oblak odehrávat na samotném konci léta, tedy ve dnech od 6. do 16. září, kdy obvykle vládne krásné počasí Babího léta, neboť právě dobré počasí je důležitou podmínkou tohoto nezapomenutelného zážitku. Tou další je pak špičková kuchyně, kterou v letošním roce dostal na starost zkušený šéfkuchař a francouzský rytíř v oboru gastronomie Dalibor Navrátil.

Dalibor Navrátil

Ten připravil pro hodování v oblacích velmi zajímavé menu. Podávat se bude telecí Entrecote v úpravě sous-vide s křupavým bramborovým závinem ve filo těstě, tomatové concasse plněné restovaným řapíkatým celerem, risotto s marmeládou z pečené červené cibule, s houbami shiitake a červenou řepou, hříbkový krém s espumou z uzeného pstruha či pečený marcipánový knedlíček plněný višní a doprovázený malinovým sorbetem a makovou omáčkou. Největší hvězdou na vybroušeném menu ovšem bude mille–feuille v překvapivé verzi s grónskými krevetami a lilkovým kaviárem.

Právě tento legendární pokrm si zaslouží velkou pozornost, neboť pochází z dílny geniálního francouzského kuchaře Joëla Robuchona a v Česku ho smějí oficiálně připravovat pouze dva šéfkuchaři. Jedním z nich je právě Dalibor Navrátil, který strávil svá učednická léta v předních francouzských restauracích a pod vedením legendárního šéfkuchaře dlouho pracoval. Generálním partnerem pražské zastávky “Dinner in the Sky” je společnost JIP východočeská a.s.

 zážitek v oblacích

A jak probíhá samotné hodování v oblacích? Dvaadvacet hostů usedne kolem prostorného stolu na speciální pohodlná křesla, ke kterým je každý připásán bezpečnostními pásy. Poté je plošina vyzdvižena do vzduchu, kde šéfkuchař servíruje buď tříchodový oběd nebo o jeden chod bohatší večeři. V odpoledním čase je nádherný výlet do výšky zpestřen sklenkou šampaňského či jiného drinku.

sklenka vína při západu slunce

Večeře v oblacích se pořádají ve 40 zemích světa a zúčastnily se jich již desítky tisíc hostů. Tradičně největším zážitkem je večeře při západu slunce, za kterou v Praze zaplatíte 3640 korun. Večeře v jiných časech bude stát 3 094 korun, oběd vychází na 1534 korun a brunch na 1144 korun. Pokud si hosté chtějí dát v oblacích pouze koktejl, zaplatí 962 korun. Na stránkách www.prague.dinnerinthesky.cz si můžete zakoupit dárkové poukazy či si zarezervovat konkrétní termíny.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: www.prague.dinnerinthesky.cz