Motto: Úspěch je směsicí tvrdé práce a velkých snů. (Lee Iacocca)
Dnes je Úterý, 21.Listopad 2017
ijournal.cz

Recepty, díky kterým si špenát a růžičkovou kapustu každý zamiluje

red Zdroj: Dione 7.4.2015 Gastronomie

špenátkapusta růžičkyŠpenát ani kapusta u nás kvůli vzpomínkám na školní jídelny nemají moc dobrou pověst. To ale neznamená, že bychom je měli zatracovat. Stačí vybrat ty správné surovinykvalitní špenát, růžičkovou kapustu i ty, které je doprovodí. Ke špenátu se vyloženě hodí kuřecí maso, sýry nebo smetana.


Recept na Těstoviny se špenátem a kuřecím masem jsou navíc skvělou „rychlovkou“, kterou zvládnete připravit za půl hodiny. Strávníky ale zároveň nijak neodbydete. Na recept si připravte:

1 balení Listového Špenátu řezaného DioneTestoviny_se_spenate_a_kurecim_masem
500 g těstovin
2 lžíce rostlinného oleje
1 cibuli
250 g kuřecích prsou
2 stroužky česneku
sůl
pepř
250 g smetany
100 g strouhaného sýra

Začněte přípravou těstovin, ty uvařte podle návodu na obalu. Když se těstoviny vaří, orestujte na pánvi na kostičky nakrájenou cibuli a maso. Když je maso takzvaně „zatažené“, přidejte rozmrazený Listový špenát řezaný, prolisovaný česnek, osolte, opepřete a nechte prohřát. Směs zalijte smetanou a nechte krátce povařit. Scezené a propláchnuté těstoviny dejte na vyhřátý talíř a přelijte připravenou směsí nebo smíchejte rovnou v hrnci. Na závěr můžete posypat nastrouhaným sýrem. Kdyby se vám recept časem omrzel, můžete místo špenátu vyzkoušet Český hrášek Dione, který je krásně sladký.

Sladká tečka nesmí samozřejmě chybět. Po sytém obědě přijde vhod chladivé osvěžení v podobě Jahodové dřeně Dione.

Ačkoliv u nás špenát není nejpopulárnější zelenina, vedle kapusty si může vyskakovat. Jednoduchým trikem, jak strávníky naučit jíst kapustu, je začít postupně. K tomu se perfektně hodí recept na kuličky z vepřového masa plněné růžičkovou kapustou. Budete na něj potřebovat:

1 balení Růžičkové kapusty DioneKulicky_z_veproveho_masa_plnene_ruzickovou_kapustou
500 g mletého masa
2 vejce
strouhanku
sůl
pepř
olej
1 cibuli
400 g konzervovaných loupaných rajčat
tymián
rýži

Nejprve vysypte zmrazenou Růžičkovou kapustu Dione do hrnce s 500ml vroucí osolené vody, krátce povařte a sceďte. Mezitím připravte směs na obalení smícháním mletého masa s vejci, osolte a opepřete, přidejte prolisovaný česnek, vše dle chuti. Pokud je směs příliš řídká, zahustěte strouhankou. Růžičky po vychladnutí obalte v této směsi a lehce osmahněte na pánvi s olejem. V hrnci si připravte základ na omáčku. Ke zpěněné cibulce přidejte konzervovaná rajčata a tymián, lehce povařte do vytvoření hladké omáčky. Poté vložte osmahnuté kuličky a povařte ještě asi 20minut. Jako přílohu zkuste třeba rýži.
jahody dřeň
Abyste si pojistili, že budou strávníci opravdu spokojení, podávejte jako desert Jahody v čokoládě Dione.

                                                                Orientační ceny vybraných produktů:

Špenát listový Dione 400g –16,90 Kč

Listový špenát řezaný 400g – 16,90 Kčlistový špenát

Listový špenát řezaný porce 400g – 19,90 Kč

hrášekČeský hrášek Dione 350g – 20,90 Kč

Kapusta růžičková Dione 350g – 26,90 Kč

Jahodová dřeň Dione 80g – 14,90 Kč

Jahody v čokoládě Dione 60ml – 14,90 Kč

Společnost Agrimex Vestec a.s., vyrábějící produkty značky Dione, letos slaví 20 let na trhu. Sklizenou surovinu zpracovává v nejmodernějším výrobně-skladovém areálu v České republice, v Panenských Břežanech. Strategická poloha závodu umožňuje zpracování sklizené zeleniny během několika hodin po sklizni. Produkty značky Dione jsou k dostání ve všech běžných potravinových řetězcích jako je např. Albert, Billa, Kaufland nebo Tesco. Recepty a tipy, jak výrobky Dione zpracovat najdete na www.mojedione.cz.

 

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: Dione