Motto: Úspěch je směsicí tvrdé práce a velkých snů. (Lee Iacocca)
Dnes je Pátek, 16.Listopad 2018
ijournal.cz

Proměňte své jídlo v superpotravinu – Odstartujte den snídaní plnou antioxidantů

red Zdroj: Bonaloka 22.9.2017 Gastronomie
Astaxanthin je nejsilnějším známým antioxidantem a nejvíce je ho koncentrováno ve sladkovodní řase Haematococcus pluvialis, jejíž kultivace probíhá v ekologické produkci v podhůří Krkonoš.

Astaxanthin může být přidán do některých pokrmů i nápojů. Výsledkem je tzv. superpotravina, která má díky dodaným blahodárným látkám příznivý vliv na lidský organismus. Astaxanthin je rozpustný v tucích, které zajistí jeho správné vstřebávání do organismu (ideální v kombinaci s potravinami s obsahem zdravých tuků). Je vhodný také pro sportovce, kterým zajišťuje vyšší přísun energie a zároveň urychluje proces svalové regenerace.

Doporučené denní množství astaxanthinu je 4-12 mg a nemá vliv na výslednou chuť pokrmu.

Zdravá snídaně je nejlepším startem nového dne. Správně by měla tělu dodat potřebné živiny, vitamíny a energii na celý den. Snídaně s přidáním astaxanthinu navíc posílí vaši imunitu. Připravili jsme několik receptů na přípravu snídaně, které vás nastartují do nového dne.

Chia pudink
Vanilkový chia pudink s astaxanthinem, malinami a maracujou

Ingredience na 2 porce:

  • 140 g jogurtu řeckého typu s vanilkovou příchutí
  • 100 ml mléka
  • Polévkové lžíce čekankového sirupu
  • 0,16 g řasy Haematococcus pluvialis s obsahem astaxanthinu
  • Maliny
  • Dužina maracuji

Smíchejte jogurt s mlékem, chia semínky a lžící čekankového sirupu. Následně ve směsi rozmíchejte řasu s obsahem astaxanthinu. Směs přelijte do skleničky, misky nebo jiné vhodné nádobky, zakryjte a dejte do ledničky.

Až pudink trochu ztuhne (cca po 1 hodině), přidejte maliny, přelijte dužinou z maracuji a lžící čekankového sirupu.

Přikryjte, vraťte do lednice a nechte vychladit, ideálně přes noc. Pak už se jen těšte na ráno!

Ovesná kaše

Ovesná kaše s astaxanthinem, banány, kakaovými boby a arašídovým máslem

Ingredience:

  • ½ hrnku ovesných vloček
  • ½ hrnku mléka
  • ½ polévkové lžíce drcených kakaových bobů
  • 1 polévková lžíce arašídového másla
  • 0,08 g řasy Haematococcus pluvialis s obsahem astaxanthinu

Ovesné vločky smícháme v uzavíratelné nádobě s mlékem, datlovým sirupem, kakaovými boby a řasou s astaxanthinem. Vše důkladně promícháme, přiklopíme a dáme do ledničky, ideálně přes noc.

Smoothie

Smoothie s kokosovým mlékem, ostružinami, borůvkami a banánem

Ingredience:

  • 50 ml kokosového mléka (v plechovce)
  • 100 ml vody
  • 50 g ostružin
  • 50 g borůvek
  • 1 banán
  • 0,08 g řasy Haematococcus pluvialis s obsahem astaxanthinu

Veškeré ingredience vložte do mixéru a důkladně rozmixujte.
Smoothie nejen skvěle chutná, ale také zasytí, dodá energii a má antioxidační účinky. Na zdraví!

 


 


 

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: Bonaloka