Motto: Úspěch je směsicí tvrdé práce a velkých snů. (Lee Iacocca)
Dnes je Středa, 22.Listopad 2017
ijournal.cz

Připravte si ledové frappé podle originálních receptů inspirovaných cizími zeměmi

red Zdroj: Nescafé Classic 10.5.2016 Gastronomie
Léto je v plném proudu, ze všech koutů slyšíte volání dálek, v uších vám zní šumění moře a zpěv racků, ale práce a další povinnosti vám nedovolí sbalit kufr a vyrazit vstříc exotickým destinacím a nekonečným plážím? Nezoufejte, NESCAFÉ Classic má řešení nadosah ruky! Připravte si podle originálních receptů inspirovaných cizími zeměmi ledové frappé a hned po prvním doušku se alespoň v mysli přenesete o tisíce kilometrů dál. Zavřete oči, představte si, jak vám tvář hladí sluneční paprsky a svěží mořský vánek, a vychutnejte si lahodnou a osvěžující chuť kávy NESCAFÉ Classic. Kdykoli a kdekoli. 

Vietnamské frappé „Ca phe da“vietnamské frappé

Suroviny:

  • 3 lžičky kávy NESCAFÉ Classic
  • 100 ml studené vody
  • 6 ledových kostek
  • 2-3 čajové lžičky slazeného kondenzovaného mléka podle chuti

Postup a příprava:

Do sklenice nasypte ledové kostky. V šejkru dobře protřepejte 3 lžičky NESCAFÉ instantní kávy se studenou vodou a kávu nalijte do sklenice s ledem. Podle chuti oslaďte kondenzovaným mlékem, získáte tak lahodný krémový nápoj.


Kokosové frappé inspirované Balikokosové frappé

Suroviny:

  • 2 lžičky kávy NESCAFÉ Classic
  • 75 ml studené vody
  • 100 ml kokosového mléka
  • 4 kostky ledu
  • Kokosová zmrzlina
  • Strouhaný kokos na ozdobení

Postup a příprava:

Jako první krok šejkrujte 2 lžičky kávy NESCAFÉ se studenou vodou, poté přilijte kokosové mléko a ještě několikrát protřepejte. Nalijte do vysoké sklenice na ledové kostky a kopeček kokosové zmrzliny. Zasypte strouhaným kokosem.

brazilské frappé

Brazilské „mocha cola“ frappé

Suroviny:

  • 2 lžičky kávy NESCAFÉ Classic
  • 100 ml vody
  • 30 ml plnotučného mléka
  • 60 ml koly
  • 2 kostky čokolády
  • 4 ledové kostky
  • Šlehačka a čoko hobliny na ozdobení

Postup a příprava:

Do vysoké sklenice vložte kostičky čokolády, ty poté přelijte 100 ml horké vody, než se rozpustí. Přidejte kávu, kostky ledu a mléko a míchejte vysokou lžičkou tak dlouho, než se vše hladce spojí. Těsně před podáváním přilijte kolu a lehce promíchejte. Můžete dozdobit šlehačkou a čokoládovými hoblinkami.

Mexické frappé se skořicí a chillimexické frappé

Suroviny:

  • 3 lžičky kávy NESCAFÉ Classic
  • 120 ml studené vody
  • 30 ml plnotučného mléka
  • 40 ml kávového sirupu
  • Kopeček smetanové zmrzliny
  • Šlehačka na ozdobení
  • Skořice a chilli na ozdobu
  • Třtinový cukr na ozdobu sklenice

Postup a příprava:

Nejprve si ozdobte sklenici. Její okraj potřete citronem a namočte do třtinového cukru, získáte tak efektní cukrovou krustu. V šejkru poté protřepejte 3 lžičky kávy NESCAFÉ se studenou vodou, mlékem a kávovým sirupem, poté přelijte do sklenice. Nakonec přidejte kopeček smetanové zmrzliny a ozdobte šlehačkou. Ti odvážnější mohou posypat směsí skořice a sušeného chilli.

Tip: Kávový sirup připravíte z jedné lžičky instantní kávy rozpuštěné ve dvou lžících horké vody s trochou cukru

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: Nescafé Classic