Motto: Úspěch je směsicí tvrdé práce a velkých snů. (Lee Iacocca)
Dnes je Čtvrtek, 14.Prosinec 2017
ijournal.cz

Pozvánka na 6. ročník Mikulov Gourmet Festival 4. – 7. 6. 2015

red Zdroj: Mikulov Gourmet festival 7.5.2015 Aktuality a pozvánky, Festivaly, Gastronomie
Od 4. června do 7.června 2015 se bude v malebném vinařském Mikulově konat již šestý ročník MIKULOV GOURMET FESTIVALU, který je oslavou kvalitní moravské kuchyně a jejího snoubení se skvělými moravskými víny.

pozvánkaPodávaná jídla 6. ročník festivalu budou připomínkou napoleonských válek na Moravě. Napoleon sám v Mikulově pobýval v prosinci 1805 při přípravě mírové smlouvy po slavné bitvě u Slavkova. V salonku mikulovského zámku, společně s vyjednavači poobědval své oblíbené jídlo kohouta na víně. Také jeho vojáci po vítězné bitvě velkolepě slavili a plnými doušky si užívali dary Jižní Moravy. Připravovaná menu jsou inspirována kuchyní zúčastněných stran bitvy (Francie, Rakousko-Uhersko, Rusko. Ve vyhlášených restauracích magického vinařského města se budou opět servírovat lahůdky, které připraví špičkoví kuchaři z národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů. Novinkou letošního ročníku je také rozšíření degustačních míst o restauraci Sojka, a restauraci na Kozím hrádku. Restaurace na Kozím hrádku bude vytvořena speciálně pro hosty festivalu na vrcholu Kozího vrchu. Zde byla v 15. století vybudována dvoupatrová dělostřelecká věž s ochozem. Toto pozdně gotické předsunuté opevnění s výhledem na celý Mikulov představí další úžasnou scenérii.

Festival se snaží objevovat a nalézat novou identitu jihomoravské tradiční kuchyně. Díky spolupráci s Národním týmem kuchařů a cukrářů ČR je každý rok nastavena laťka gastronomické úrovně festivalu velmi vysoko. Sázka na kvalitu a čerstvé lokální suroviny představuje jedinou správnou cestu, jak gastronomicky pozvednout celý region.

hlavní chod Honzahlavní chod Radek










    Přípravu jídel podávaných během festivalu mají na starosti členové Národního týmu kuchařů a cukrářů České republiky. Jan Horký, Martin Svatek, Miroslav Husák, Petr Vlásek, Jaroslav Kozdělka, Patrik Bečvář a Radek David. Festivalové menu bude vedle již zmíněné restaurace Sojka a restaurace na Kozím hrádku nabízet pět dalších mikulovských restaurací – Hotel Marcinčák, Hotel Maroli, Zámecká restaurace, restaurace Aquarium Relax a rybí restaurace U lomu Mariánský mlýn.

předkrm Martinpředkrm Mira II.

                      Další informace o 6. ročníku MIKULOV GOURMET FESTIVALU najdete na stránkách www.mgfest.cz.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: Mikulov Gourmet festival