Motto: Úspěch je směsicí tvrdé práce a velkých snů. (Lee Iacocca)
Dnes je Středa, 22.Listopad 2017
ijournal.cz

Nová limitovaná řada Monsoon Malabar

red Zdroj: Nespresso 6.4.2015 Gastronomie

Společnost Nespresso vynakládá veškeré své síly, aby svým zákazníkům mohla nabízet stále nové a nové kávové zážitky. Velmi žádaná Grand Cru z limitované řady jsou proto navrhovaná tak, aby členy Clubu a milovníky kávy ustavičně překvapovala a těšila je novými vůněmi a chutěmi. Nové Grand Cru Monsoon Malabar v limitované edici vezme milovníky kávy na objevitelskou cestu. Až si budete vychutnávat nádherné aroma a charakteristickou chuť těchto vskutku speciálních kávových zrn, legendární příběh nového Grand Cru vás přenese do úplně jiných časů a na jiné místo. Aby vytvořilo Nespresso nádherný zážitek z kávy, zkombinovalo u této nové limitované řady veškeré moderní know-how odborníků na kávu, historický proces přípravy kávy, který se odehrává na malabarském pobřeží, a kávová zrna té nejvyšší kvality.

CAPSULESPříběh, jímž je tato káva Grand Cru inspirována, se začal psát před více než tři sta lety, kdy se káva pěstovaná v jižní Indii nakládala na dřevěné plachetnice východoindické společnosti, které měly namířeno do Evropy. Během šestiměsíční cesty kolem Mysu Dobré naděje na samotném výběžku afrického kontinentu docházelo k zajímavému jevu. Vlivem vlhkosti a tropických mořských větrů, se kterými se během plavby lodě potýkaly, kávová zrnka bobtnala a zrála skutečně jedinečným způsobem. Na povrchu zrn se začala utvářet jemná a ušlechtilá plíseň a zrnka získávala díky zvýšené vlhkosti jinou, pórovitější strukturu. Tyto nově získané vlastnosti přinesly zrnům dosud nevídanou chuť a aroma, které se vyznačuje slaným nádechem a velkou živelností kávy. Když se pak roku 1869 otevřel Suezský průplav, vznikla nová, rychlejší trasa do Evropy, která výrazně zkrátila dobu přepravy kávy. Malabarská káva však utrpěla kvůli rychlé cestě a posléze i moderním lodím s kontejnerovou přepravou přišla o chuť, jež se v té době stala u indické kávy tak vyhledávanou.

Nespresso MalabarDovozci a zpracovatelé kávy proto začali hledat způsob, jak věrně napodobit aroma této výjimečné kávy z Malabaru, a přišli s technologickým procesem, který dokázal nahradit ten přírodní. Tzv. monzunování probíhá tak, že je káva umístěna ve ventilovaných skladištích, kde je vystavena působení vlhkosti a větru. Nad celým procesem je potřeba přísný dohled, zrna jsou mnohokrát za den přehrabována, aby vlhkost ze vzduchu nasávala rovnoměrně. Tento proces probíhá blízko moře na indickém malabarském pobřeží po dobu dvou až tří měsíců, kdy severovýchodní monzun bičuje západní břehy kontinentu. Díky tomuto zpracování Nepresso oživuje starodávnou tradici a přináší svým zákazníkům skutečně výjimečnou kávu s osobitým charakter divokého monzunového počasí.

Monsoon Malabar je se svou intenzitou osm silná káva, která svým výrazným charakterem a jedinečnou chutí potěší všechny milovníky kávy plné chuti. Je neuvěřitelně hedvábně jemná, přitom mohutná a hříšně požitkářská. Doporučujeme ji pít jako ristretto (25 ml), kdy vynikne její síla a hutnost, zkrátka však nepřijdou ani milovníci jemného espressa (40 ml), jež káva uspokojí svou hladkou strukturou a jemnými tóny skrytými v pozadí.

Monsoon Malabar se rovněž výtečně hodí k párování s mlékem, které v něm zdůrazní cereální vůně, aniž by kávu připravilo o její intenzivní charakter. Když si Monsoon Malabar Grand Cru připravíte jako cappuccino, je vyváženou a aromatickou lahůdkou, která se vyznačuje cereálními a sušenkovými tóny s náznakem dřeva a oříšků. V kombinaci s hladkou mléčnou pěnou vytváří syté tělo Monsoon Malabaru krémové, lahodné latte macchiato.

Na základě kávy Monsoon Malabar z limitované řady vznikly lahodné recepty, z nichž ty nejlepší uveřejnilo Nespresso na stránkách Ultimate Coffee Creations www.nespresso.com/monsoon-malabar/recipes.

COFFEE_LIMITEDEDITION_2015

Balení tohoto Grand Cru z limitované řady má odrážet indický původ této kávy. Na pozadí je zobrazena struktura tmavě červené a zlaté látky, která se běžně užívá v jižní Indii.

Tuto kávu s jejím historickým příběhem bude společnost Nespresso nabízet také v sadě s ostatními kávami Pure Origin Grand Cru, aby podnítily zákazníky k cestě za objevováním jednotlivých zemí původu po rozličných kontinentech.

Vydejte se na objevitelskou cestu spolu s Nespresso Monsoon Malabar, která byla uvedena do prodeje 30. března 2014 za cenu 124 Kč a bude k dispozici po omezené časové období.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: Nespresso