Motto: Úspěch je směsicí tvrdé práce a velkých snů. (Lee Iacocca)
Dnes je Neděle, 22.Říjen 2017
ijournal.cz

Mikrofarma Praha slavnostně otevřena

red Zdroj: www.mikrofarma.cz 24.2.2017 Gastronomie

Ve středu 22. února 2017 proběhlo oficiální otevření farmářského řeznictví a bistra Mikrofarma na pražském náměstí Jiřího z Poděbrad. Po dvou brněnských pobočkách expanduje úspěšný koncept také do Prahy. Návštěvníci si mohli vychutnat degustační menu, seznámit se s konceptem Mikrofarmy a promluvit si jak s jejími zakladateli, tak s řezníkem, kuchaři či sommeliéry.

Mikrofarma (2)

Mikrofarma na náměstí Jiřího z Poděbrad se pro zákazníky otevřela již v polovině prosince 2016. Od té doby prodejna i bistro fungovaly ve zkušebním provozu a ladily se detaily v novém prostředí. Na začátku února se Mikrofarma zapojila do festivalu Prague Wine Week 2017 a bylo zde možné ochutnat tzv. „Wine & Food tandemy“ – spojení oceněných vín ze soutěže Prague Wine Trophy s vybranými pokrmy. Po této „zkoušce dospělosti“ už nic nebránilo oficiálnímu otevření řeznictví a bistra, které se uskutečnilo ve středu 22. února 2017.

Mikrofarma (1)

Na úvod promluvili zakladatelé a majitelé Mikrofarmy Martin Kuncek a Alan Munteanu, kteří představili celý koncept farmářského řeznictví. „Chceme lidem nabídnout lepší, kvalitnější jídlo s jasným původem,“ vysvětluje Martin Kuncek. „Chce-li se člověk dobře stravovat, je logisticky náročné sehnat kvalitní suroviny či specializované potraviny. Málokdo má čas jezdit z jednoho konce města na druhý; tu si koupit pecorino, jinde láhev dobrého vína a o kus dál zase vyzrálý steak…. Rozmanitost špičkových potravin pod jednou střechou – to je Mikrofarma.“

MF opening 22-2-2017- Alan Munteanu, Martin Kuncek, Michaela Kuncek

Maso řeznictví odebírá jen od místních zemědělců, kteří zvířatům zajišťují dobré podmínky a šetrnou porážku. Specialitou Mikrofarmy je suché vyzrávání hovězího masa, které probíhá ve vlastní zrárně po dobu 4–6 týdnů. Produkci řeznictví řídí Alan Munteanu. Dodržet přesné parametry suchého zrání je podle něj technologicky velice náročné. Vepřové maso pochází z farmářských vepříků, bio jehněčí z Bílých Karpat, čerstvá kuřata z volného chovu. Nechybí zvěřina, perličky a králíci. Tradičními postupy bez jakýchkoliv nežádoucích přísad či stabilizátorů zde vyrábí i vlastní výrobky. K dostání jsou např. výrobky pro děti, bezlepkové klobásky a další speciality. Mikrofarma svým zákazníkům nabízí i recepty a k masu vybírá vhodné víno.

Mikrofarma (3)

Během slavnostního otevření hosté ochutnávali tříchodové menu, které se neslo ve znamení hovězího masa, a moravská i evropská vína. Menu se skládalo z pastrami, burgeru z vyzrálého masa a filovaných steaků z falešné svíčkové, ořechu a nízkého roštěnce. O výběr a přípravu masa se postarali šéfkuchař Martin Tomek, kuchař Martin Vohnický a řezník Petr Wolf. Z tuzemských i zahraničních vín, která Mikrofarma prodává, bylo možné ochutnat po dvou odrůdách bílých i červených vín. Moravská vína prezentovala Michaela Kuncek a ta evropská sommeliér Petr Hanuš. O hosty se celý večer starala vedoucí prodejny Jana Hanušová.

Mikrofarma Praha
Mikrofarma Praha.

Maso s příběhem

Pokud zavítáte do Mikrofarmy a dáte si steak, dostanete k němu i tzv. Steak card s QR kódem. Jeho naskenováním se dostanete k podrobnějším informacím o konkrétním kusu masa. Z jaké farmy zvíře pocházelo, plemeno, stáří, čím bylo krmeno nebo jak dlouho probíhal proces zrání masa.

Steak-card_hovězí-nízká-roštěnec

MIKROFARMA s bistrem
nám. Jiřího z Poděbrad 9
130 00 Praha 3 – Vinohrady

Otevírací doba: pondělí–sobota 8–21 h., neděle 9-21 h.

www.mikrofarma.cz

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: www.mikrofarma.cz