Motto: Úspěch je směsicí tvrdé práce a velkých snů. (Lee Iacocca)
Dnes je Čtvrtek, 14.Prosinec 2017
ijournal.cz

Jídlo jako vášeň – nová kuchařka Karolíny Kamberské

red Zdroj: NOW Productions 7.11.2016 Knihy

Nová kniha gastronomické novinářky, autorky kuchařek i hvězdy televizního pořadu o vaření Karolíny Kamberské Jídlo jako vášeň navazuje na její předchozí velmi úspěšné tituly – Karolína, domácí kuchařka (2014) a Štěstí z kuchyně (2015). Karolína v ní sugestivně předkládá svůj názor, že věnovat jídlu a vaření dostatek času a péče dává hluboký smysl. “Je mi krásně, když jdu ztichlým městečkem, a za oknem slyším cinkání příborů a smích,” svěřuje se autorka. Její nová kuchařka je plná receptů, které se výborně hodí na dlouhé společné hodování i pro shon všedního dne. 

Karolina 3 - obalka 20 mm hrbet v6.indd

“Dobře vím, že pro spoustu lidí je jídlo jen palivo, a kdyby mohli, živili by se vzduchem”, píše Karolína Kamberská v předmluvě knihy. “A taky vím, že leckdo má ušlechtilejší zájmy, třeba filozofii, hudbu, nebo světovou bezpečnost. Já ale věřím, že dobré jídlo dělá dobrou náladu. A kdyby byl svět plný lidí s dobrou náladou, filozofie a hudba by jen kvetla – a světovou bezpečnost by nikdo nemusel řešit.”

Této myšlence Karolína podřídila výběr hlavních témat knihy. Inspirací tak pro ni byla představa rodinných oslav a kamarádských hostin, romantických večeří při svíčkách, ale i snaha vyhovět dětským chutím a obstát s dobrým jídlem i v každodenním spěchu. V knize je patrná i spřízněnost se Středomořím a inspirace jižní kuchyní. Z každé stránky knihy na čtenáře dýchne Karolinino  přesvědčení, že jídlo si zaslouží patřičnou pozornost. Její vášeň pro vaření je nebezpečně nakažlivá.

Kniha obsahuje jak všechny recepty z nové podzimní řady pořadu Karolína, domácí kuchařka, tak recepty vytvořené pouze pro tuto knihu. Stejně jako u předchozích Karolíniných kuchařek je každý recept doplněn krásnou barevnou fotografií od Silvie Kolevové a také praktickými tipy, díky kterým jídlo snadno uvaří i začínající kuchaři. Čtenáři se opět mohou těšit i na Karolíniny postřehy a vzpomínky, které se vážou k jednotlivým jídlům.

Kniha má 208 stran, pevnou vazbu a její doporučená maloobchodní cena je 399 Kč. Vydává NOW Productions. Vychází začátkem  listopadu 2016.

 

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: NOW Productions