Motto: Úspěch je směsicí tvrdé práce a velkých snů. (Lee Iacocca)
Dnes je Čtvrtek, 14.Prosinec 2017
ijournal.cz

Detoxikujte za pomoci jarních drinků

red Zdroj: a foto: Grand Hotel Kempinski High Tatras. 30.3.2015 Krása a zdraví

Plánujete detox, anebo byste chtěli udělat něco pro posilnění imunity? Máme pro vás drinky, které vám pomohou.

Určitě víte, že k detoxikaci organismu, nastartování metabolismu či obnově imunity vám mohou pomoci čerstvé ovocné a zeleninové šťávy. Šéfkuchaři z Grand Hotelu Kempinski High Tatras – Tomáš Tejbus a Jozef Breza nabízí tři drinky, které si můžete jednoduše připravit doma. Dodají vám vitamíny, vlákninu a antioxidanty. Kromě toho vás nabijí novou energií a nastartují do příjemného dne.

Jozef Breza a Tomáš Tejbus

1. Jarní detox a očista krve (na foto zelený nápoj)

Potřebujeme:

1 plná hrst čerstvé řeřichy

2 jablka

1 kiwi

Postup:

Vložte ingredience do mixéru, nebo odšťavovače a připravte šťávu. Žerucha má velmi intenzivní chuť a aroma, a to i přesto, že neprodukuje moc šťávy. Proto by neměl její obsah v nápoji přesahovat 1/6 hotového džusu.

Řeřicha, jablko a kiwi jsou podle šéfkuchařů Tomáše Tejbuse a Jozefa Brezy skvělou kombinací k dosažení cíle detoxikovat organismus. Řeřicha je jednou z nejléčivějších rostlin vhodných na přípravu šťáv. Je vynikajícím antioxidantem a čističem krve.

2. Obnova imunity po tuhé zimě (na foto žlutý nápoj)

Potřebujeme:3x drink

½ ananasu

¼ hlávky bílého zelí

Postup:

Kapustu a ananas očistíme a rozmixujeme. Šťávu můžeme doplnit o kousek čerstvého zázvoru a několik lístků čerstvé máty. Nezapomeňte, že každý druh kapusty přináší jinou chuť a jiné účinky na organizmus. Bílá kapusta je ovšem nejsladší.

„Na obnovu imunity je vhodná kombinace kapusty a ananasu. Kapustová šťáva je silným antioxidantem, pomáhá nabývat imunitu, očišťuje organismus a chrání před chorobami,“ vysvětlují šéfkuchaři Grand Hotelu Kempinski High Tatras Tomáš Tejbus a Jozef Breza.

3. Útok na rýmu a prochladnutí (na foto oranžový nápoj)

Potřebujeme:

2 jablka

2 mrkve

Postup:

Ingredience očistíme a odšťavíme. Pokud použijeme červená jablka, dosáhneme sladší chuti. Můžeme experimentovat s různými odrůdami jablek a tak vytvářet nové chuťové kombinace. Nápoj dochutíme šťávou z poloviny limetky a malým kouskem zázvoru.

Mrkev a jablko jsou podle odborníků velmi účinné při podpoře imunitního systému, zároveň z vašeho organizmu odplavují škodlivé látky a zlepší se tak stav vaší pleti.

 

 

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: a foto: Grand Hotel Kempinski High Tatras.