Motto: Úspěch je směsicí tvrdé práce a velkých snů. (Lee Iacocca)
Dnes je Pondělí, 23.Červenec 2018
ijournal.cz

Zeleninové a ovocné směsi Dione plné vitamínů!

red Zdroj: Dione 26.1.2017 Gastronomie

image DioneVhodnou alternativou čerstvých plodů je nejen v zimě zmrazené ovoce a zelenina, které dostanete v průběhu celého roku ve stejně vysoké kvalitě. V případě produktů značky Dione se často jedná o druhy vypěstované na území České republiky, oceněné značkou Klasa. Všechny druhy ovoce a zeleniny jsou sklízeny ve stádiu optimální zralosti a do několika hodin hluboce zmrazeny. Díky tomuto osvědčenému postupu je ztráta vitaminů minimální.
Velkou výhodou zmrazených produktů Dione je, že je můžete mít doma kdykoliv k dispozici.

zelenina
Orientační ceny výrobků:

Borůvky lesní Dione 200 g – 44,90 Kč         

S kukuřicí Dione 350 g – 9,90 Kč            

Bretaňská Dione 350 g – 26,90 Kč

Francouzská Dione 350 g – 17,90 Kč 

Dýně Hokaido Dione Extra 450 g – 29,90 Kč

Malinová dřeň Dione 80 g – 19,90 Kč        

Maliny Dione 200 g – 49,90 Kč 


Společnost Agrimex Vestec a.s., vyrábějící produkty značky Dione, oslavila již 20let na trhu. K této příležitosti vznikla nová řada zmrazeného ovoce a zeleniny Dione Extra. Tato řada nabízí několik novinek a výhod. Řada Dione Extra je nyní schopna operativně přizpůsobovat gramáže i složení potřebám klienta. Pod tuto značku bylo vybráno dvanáct sortimentních novinek: směsi Minestrone, Lečo, Ratatouille, Sombrero, Zelenina na grill, Lesní směs, jednodruhové Jahody mražené, Jahody plátek, Švestky půlené, Višně odpeckované, Dýně Hokaido a Kukuřice klasy řezy. Jakmile bude u těchto druhů, po jejich zavedení na trh optimalizována velikost balení a případné změny ve složení, bude sortiment dále rozšiřován o další novinky.

Novinkou je i obal výrobku, na kterém převažují transparentní průhledy do vnitřku tak, aby bylo zřetelně vidět druhové složení, velikost a kvalita komponentů i barevná pestrost směsí.

zelenina

Sklizenou surovinu Agrimex Vestec a.s. zpracovává v nejmodernějším výrobně-skladovém areálu v České republice, v Panenských Břežanech. Strategická poloha závodu umožňuje zpracování sklizené zeleniny během několika hodin po sklizni. Produkty značky Dione jsou k dostání ve všech běžných potravinových řetězcích jako je např. Albert, Billa, Kaufland nebo Tesco. Recepty a tipy, jak výrobky Dione zpracovat najdete na www.mojedione.cz.

polevkaDýňová polévka

Počet porcí 4

Čas přípravy 30 min

Ingredience

Postup

  1. V hrnci osmahneme na másle lehce dozlatova nakrájenou cibulku.
  2. Poté přidáme na kousky nakrájenou mrkev a za chvíli dýni Hokaido Dione Extra.
  3. Vše orestujeme, osolíme, přidáme vodu s bujónem a vaříme doměkka cca.15 min.
  4. Nakonec vše rozmixujeme a dochutíme ½ lžičkou kari, osolíme, opepříme dle chuti a necháme ještě povařit  3-4 minuty.
  5. Můžeme ozdobit opraženými semínky dýně a kapkou olivového oleje.

 

Čerstvý losos se zeleninou a polníčkem

Počet porcí 1losos

Hotové za 20min.

Ingredience

Postup

  1. Čerstvého lososa očistíme, ze všech stran zatáhneme na pánvi s olivovým olejem a trochou másla.
  2. Do pánve s masem vysypeme ze sáčku zeleninovou směs Bretaňskou Dione a orestujeme.
  3. Poté lehce podlijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme a pod pokličkou podusíme do měkka.
  4. Polníček promícháme s olivovým olejem.
  5. Nakonec podáváme čerstvého lososa s Bretaňskou zeleninou a polníčkem.

 

Rukolový salátek s marinovanými fazolkami a malinovým dressinkem

salátPočet porcí 4

Čas přípravy 15 min

Doba vaření 5 min

Ingredience

  • 1ks Malinová dřen Dione 80g
  • 350g mražené fazolové lusky celé
  • 1 balení rukoly 250g
  • 2-3ks stroužky česneku
  • 1x menší sklenička sušených rajčátek
  • vinný ocet, olivový olej
  • sůl, bílý mletý pepř

Postup

  1. Mražené fazolové lusky celé spaříme v osolené vodě a poté necháme vychladit do studené vody.
  2. Vychlazené fazolky osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný česnek, na nudličky pokrájená sušená rajčata a pokapeme vinným octem a olejem ze sušených rajčátek. (Dáme do nádoby dřeňodležet do lednice.)
  3. Mezitím si připravíme malinový dressing  z  1ks malinové dřeně Dione.
  4. Malinový dressing si připravíme z 1ks malinové dřeně, zbylého oleje ze sušených rajčat, které vyšleháme, přidáme vinný ocet, dochutíme solí a bílým pepřem, vše ještě společně zamícháme.
  5. Vychlazenou fazolkovou směs smícháme s rukolou a pokapeme připraveným malinovým dressinkem.

 

Borůvkovo – banánové smoothie

smoothieRychlovka

Počet porcí 2

Hotové za 10min.

Ingredience

  • 1 balení Borůvky Dione 200g
  • 1 banán
  • ½ šálku bílého jogurtuborůvky
  • 1 polévková lžíce medu
  • 100 ml vody

Postup

  1. Do smoothie makeru nebo mixéru vložte rozmrazené borůvky Dione, přidejte banán nakrájený na plátky, ½ šálku bílého jogurtu a vše zalijete vodou.
  2. Nakonec přidejte lžíci medu a promixujte.

Více na www.mojedione.cz

 


 

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: Dione