Motto: Úspěch je směsicí tvrdé práce a velkých snů. (Lee Iacocca)
Dnes je Čtvrtek, 18.Říjen 2018
ijournal.cz

Zajímavosti: Jak jsem se seznámila se Sushi

Marie Gomez-Cornejo Zdroj: foto: archiv 14.12.2015 Zajímavosti
V rubrice Zajímavosti budete mít možnost nepravidelně vídat příspěvky našich čtenářů, či příznivců, kteří mají co zajímavého sdělit. Nemají ale možnost svůj text nikde publikovat a blog si třeba zakládat nechtějí. Proto v této sekci budou texty, odpovídající spíše formě blogů, které jsou momentálně velkým trendem. Věříme, že Vás tento nový formát zaujme.

Sushi

Foto1Pocházím z malého města na Moravě, takže sehnat někde čerstvé mořské ryby je takřka nemožné.  Jako malá holka jsem vyrostla na svíčkové a guláši s pěti knedlíky v neděli. Ryba, tedy spíše smažené rybí filé, bylo výjimečně. 
Když jsem potkala svého manžela, který vyrostl u břehů Pacifického oceánu v Jižní Americe a snažil se mi představit taje přímořských zemí a jejich kuchyni, trochu jsem se bránila. Jist něco co nebylo tepelně upravené, bylo pro člověka, co nikdy neměl šanci takové jídlo ochutnat, nemyslitelné. Jedna z prvních možností jíst syrovou rybu, byla právě u sushi.  To jsem ochutnala, když jsme se vydali na tři týdenní cestu po Spojených  státech před naší svatbou. Vynechám ostatní státy a zkušenosti a zůstanu při sushi a Arizoně.  Zavítali jsme do města Phoenixu ve státě Arizona. Jelikož manžel přes den pracoval, vydávali jsme se za místní kulturou a hlavně jídlem až večer. V Phoenixu je restaurace, která je velmi oblíbená světově známými osobnostmi a tam jsme zamířili i my. Je asi trochu zvláštní, ochutnat první sushi uprostřed pouště. Tato restaurace si ale zakládá na té nejvyšší kvalitě a takFoto2 mají zjištěný denní dovoz ryb a to přímo vrtulníkem. I přes výborná doporučení na sushi, jsem si nakonec dala směs kuřecího masa, rýže a bambusových výhonků. Ještě pořád jsem nebyla odhodlaná vyzkoušet syrovou rybu a mořské řasy, které jsem zatím měla zafixované jako tu špínu z moře, co se obmotává kolem nohou.  Personál jen nevěřícně kroutil hlavou, když jsem, už tak barbarský prohřešek, završila žádostí o vidličku, jelikož čínské hůlky jsem nikdy v ruce nedržela.

Časem jsem se ale naučila přijít sushi na chuť a dnes mohu říct, že to pro mě není jen jídlo. Sushi to je tradice, zdraví, dlouhověkost. Zkrátka pro mě je to gastronomie na nejvyšší úrovni. Prvním ochutnáním jsem se utvrdila, že člověk musí být otevřený novým věcem. Ať už je to pohled na jídlo, rodinu, nebo svět. Pokud je možnost se naučit něco nového, je důležité ji přijmout a užít si to. 

Marie Gomez-Cornejo, prostě Marika.



Pozn: Redakce neručí za kvalitu a aktuálnost obsahu, pouze zasahuje do úpravy gramatiky. Jakkoli nevhodné (vulgární apod.) články nepublikuje.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

Marie Gomez-Cornejo

Zdroj: foto: archiv