Motto: Úspěch je směsicí tvrdé práce a velkých snů. (Lee Iacocca)
Dnes je Úterý, 23.Duben 2019
ijournal.cz

V nově otevřené hospodě Srdcovka chutná pivo stejně jako v pivovaru

red Zdroj: Srdcovka Prosek 29.1.2019 Zajímavosti

V Praze na Proseku byla slavnostně otevřena nová Srdcovka, konceptová hospoda Gambrinusu. Prostorná restaurace vznikla po kompletní rekonstrukci části sídlištního nákupního centra. Koncept hospod Srdcovka byl vytvořen s cílem dopřát lidem to nejkvalitnější pivo, které bude chutnat stejně jako v pivovaru.

Srdcovka_Prosek_Interier1

Srdcovka si svůj název vysloužila díky lidem, kteří své povolání dělají srdcem a pivo milují. Takových srdcařů je v Gambrinusu hodně a mnoho z nich zasvětilo vaření piva celý svůj profesní život. Jejich siluety a příběhy jsou proto jedním z hlavních designových prvků interiéru hospody.

Pivo je u nás vždy ‚až‘ na prvním místě. Je to naše srdeční záležitost – odtud také vzešla inspirace pro Srdcovky. Aby si hosté vychutnali Gambrinus v nejvyšší kvalitě, čepujeme jej přímo z originálních pivních tanků, vyvinutých speciálně pro hospody Srdcovka. Připomínají pivovarské tanky, v nichž v pivovaru pivo kvasí a později leží. Krátké, po celé délce chlazené vedení k výčepu zajistí, že pivo chutná jako u nás v pivovaru,“ vysvětluje sládek pivovaru Gambrinus Pavel Zítek.

Hlavní roli v Srdcovce Prosek hraje Gambrinus Nepasterizovaná 12 z tanku, kterou mimo jiné vaří i mistr varny Zdeněk Polák už déle než 42 let a piva Gambrinus navařil už přes 27 milionů hektolitrů. Jeho silueta na zdi nechybí ani na Proseku.

Pivo je sice na prvním místě, ale k dobrému pivu chceme nabízet i kvalitní gastronomii. Tradiční česká kuchyně bude mnohem lépe chutnat v našem novém, originálním interiéru,“ říká Alexandr Tauer, majitel Srdcovky.

Srdcovka_Prosek2

Pivovarskou atmosféru interiéru podtrhují nejen nerezové tanky, siluety pivovarských, ale i přiznané trubky pivního vedení. Útulnou atmosféru dávají Srdcovkám interiérové prvky vyrobené ze starého dřeva ošlehaného větrem a sluncem. Srdcovka v sobě spojuje prostory dýchající historií s moderními technologiemi pro ten nejlepší zážitek z piva.

Jak nová hospoda vznikala? „Před pěti lety jsem navštívil původní Pizzerii Severka a umanul jsem si, že bych tu chtěl jednou vytvořit klasickou českou pivnici s výborným pivem a tradiční českou kuchyní. Po pěti letech se myšlenka stala realitou. Do rekonstrukce jsme se pouštěli už s jistotou konceptu Srdcovka. Typickou sídlištní stavbu jsme zrekonstruovali od základů až po stropy,“ vysvětluje Alexandr Tauer.

Restaurace Srdcovka se chce vracet i přes moderní prostředí k minulosti, k tradici klasické české hospody s českou kuchyní ve spojení s pivem nejvyšší kvality. Kapacita restaurace je 160 hostů, včetně salonku, který ale může být i otevřený.

Srdcovka_Prosek_Interier3

Šéfkuchaři Tomáš Tejral a Simona Fedincová doporučují především specialitu pomalu pečený vepřový bok bez kosti. Druhým trumfem pak je trhaný hamburger, žádné mleté maso, ale trhaná pečínka.

Výčepní Jakub Kalhous a František Předosta čepují nejen tankovou dvanáctku, ale také Gambrinus Nefiltrovaný ležák, Velkopopovického Kozla Černého, ležák Pilsner Urquell, nealkoholický Birell a každý měsíc jiný speciál od plzeňských sládků v programu Volba sládků.

Otevřeno:

Po – Čt 11 – 23Srdcovka_Prosek1
Pá, So 11 – 24
Ne       11 – 22

Jablonecká 712
Praha 9 – Prosek
Tel.: 730 554 554

web: www.srdcovkaprosek.cz

Facebook: www.facebook.com/srdcovkaprosek

e-mail: restaurace@srdcovkaprosek.cz

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: Srdcovka Prosek