Motto: Úspěch je směsicí tvrdé práce a velkých snů. (Lee Iacocca)
Dnes je Pondělí, 25.Září 2017
ijournal.cz

Tátův sad má novinku, nachmelenou třetinku

red Zdroj: Tátův sad, foto: eso 17.8.2017 Koktejl, Společnost a osobnosti

Po suchém a polosuchém cideru přichází Tátův sad, český výrobce řemeslných ciderů, s další novinkou. Do třetice pro vás Táta Jan Abt připravil suchý jemně perlivý chmelený cider. Osvěžující nápoj vstupuje do prodeje ještě na konci tohoto léta.

TS_chmelený cider_1chmelený
















Vyváženému suchému chmelenému cideru přidávají vybrané odrůdy chmele trochu citrusové vůně a charakteristickou hořkost, která příjemně ozvláštňuje jeho chuť.  Stejně jako ostatní druhy ciderů z Tátova sadu se vyrábí tradiční anglickou metodou s dlouhým zráním v tancích ze starých odrůd jablek. V závěrečné fázi výroby se pak cider chmelí. Tento proces probíhá za studena a trvá celý jeden měsíc. Výsledný nápoj s obsahem 6,2% alkoholu se pak plní do třetinkových nebo tři čtvrtě litrových lahví.

u tankunatočit a pak jen pítzlato ve skle

















Ve své nabídce měl Tátův sad doposud cider suchý a polosuchý. Tátův sad je specifický především tím, že jeho výroba a vše s ní spojené, od roubování stromů, zemědělské činnosti, přes fermentaci, lahvování a ochutnávání probíhá na jednom místě – na rodinném statku Abtových v Líšnici u Prahy.

Tátův Sad, Líšnice

Všechno mají na starost Táta Jan a Máma Kateřina, za zdatné asistence jejich dětí Aničky a Honzíka, odbavovat nával objednávek jim pomáhají Vašek s Magdou.  Osvěžující nápoj vzniká fermentací čerstvě vylisovaného jablečného moštu. Zdejší jablka pocházejí ze starých odrůd vysokokmenných sadů a dále ze speciálních anglických a francouzských odrůd, které dávají hořká jablka, s vysokým obsahem taninu. V případě suchého cideru se nepřidává žádný cukr, nápoj je tak akorát hořký, plný chuti, s jemnou kyselinkou a obsahem alkoholu 6,2%. Polosuchá varianta je oproti té suché sladší, moštovější, protože do ní Táta přidává špetku třtinového cukru. Nižší obsah alkoholu 5,4% a jeho svěží chuť potěší ty, kteří se ještě k suchému nepropili.

 Tátův Sad, Líšnice

O Tátově sadu

Tátův sad je rodinná značka jablečných ciderů a přírodních limonád, která vstoupila na trh v roce 2016. Rodina Abtových, Táta Jan, Máma Kateřina a děti, vyrábí cidery tradiční anglickou metodou z čerstvě lisovaného jablečného moštu. Jako jediný výrobce na našem trhu, má v rukách celý proces výroby od roubování stromů, zemědělské činnosti, přes fermentaci, lahvování až po finální dovoz ke svým zákazníkům. Pro výrobu používá plody ze starých odrůd jabloní pěstovaných na vysokokmenných podnožích a speciální anglické a francouzské odrůdy hořkých jablek s vysokým obsahem taninu. Celá výroba je samozřejmě ekologická, s respekt k přírodě a tradičním způsobům hospodaření.

cidery

čas

 2002 jdeme na Líšnici strávit prázdninyu jabloně

2004 prázdniny se protáhly na dva roky

2005 kupujeme statek

….dlouháááá a nááááročnááá rekonstrukce statku do původní podoby

2011 chceme se živit prací v místě

2012 dokupujeme hektary pozemků

2014 vyrábíme prvních zkušebních 14 tisíc litrů

2015 kvasíme, papírujeme, ochutnáváme

2016 oficiálně vstupujeme na trh

2017 letos vyrobíme 150 tisíc litrů

 

 

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: Tátův sad, foto: eso