V brněnském pětihvězdičkovém hotelu Barceló se v březnu uskutečnila akce Brno Press Day 2024. Při této příležitosti se představila řada firem a společností českým médiím, aby se dozvěděla o zajímavých podnicích v Brně.Prezentaci o svém podnikání a působení si pro [...]
Březen 30, 2024
Zajímavosti
Velikonoce jsou tady! Letos přichází čas barevných vajíček, veselých beránků a dobrot plných vanilky nebo čokolády na přelomu března a dubna. Využijte velikonoční volno k procházkám s rodinou nebo přáteli a vychutnejte si časné jaro. Zároveň si určitě nezapomeňte upéct něco dobrého, [...]
Březen 28, 2024
Gastronomie
Ať už zastáváme tradiční oslavu Velikonoc se všemi tradicemi a zvyky nebo bujarou oslavu, měly by nás tyto svátky hlavně bavit. Oslavujeme přece vzkříšení, radost, nový život, probouzející se přírodu. Dokonce i takový tradiční výrobce, jakým je Mlékárna Valašské Meziříčí, [...]
Březen 27, 2024
Gastronomie
Značka GLISS, která už několik desítek let pečuje o vlasy žen po celém světě, přichází pravidelně na trh s novinkami a vylepšenými recepturami. Tentokrát však přináší revoluci v péči o vlasy. Dopřejte svým vlasům péči, kterou si zaslouží, a vyzkoušejte [...]
Březen 26, 2024
Krása a zdraví
Jaro je tu a s ním i jedna z nejúžasnějších bylinek – medvědí česnek. Ten najdete právě teď v našich lesích, ale i obchodech, do kterých ho dováží Titbit, specialista na ovoce, zeleninu a bylinky. V čerstvém stavu se dají [...]
Březen 23, 2024
Gastronomie
„Kariéru jsem začala kutálením sudů do stáčírny.“ V českých pivovarech i na pivovarských oborech výrazně roste podíl žen. Ředitelka pivovaru. Podsládková. Manažerka kvality. Vařička. Slova, na které čeští pivaři možná nejsou zvyklí a měli by být. Za posledních dvacet let znatelně [...]
Březen 17, 2024
Zajímavosti
Obliba privátních značek v Česku stále roste. V Kauflandu se za obchodní rok 2023 podíl vlastních značek na celkovém obratu vyšplhal nad 22 % a jejich nabídka se od roku 2020 rozrostla o 28 %. Za oblibou takzvaných „privátek“ stojí [...]
Letošní mírná zima pomalu končí a české školy začnou již brzy plánovat lyžařské kurzy na příští rok. Budoucnost kurzů je ale nejistá – na horách je stále méně sněhu a pro řadu rodin začíná být lyžování finančně náročné. Proto se [...]
Pražská gastronomická mapa se 5. března rozrostla o nový cíl. Bistro U Býka v Hybernské ulici nedaleko Prašné brány a Masarykova nádraží na jednom místě nabízí to nejchutnější ze Slovenska. Čerstvé uzeniny, včetně vyhlášených spišských párků či nejkvalitnější oravské slaniny, [...]
Březen 7, 2024
Gastronomie
Jaro si žádá chutné sezónní dobroty, které si doma hravě zvládnete připravit díky receptům od foodblogerky Svatavy Vaškové. Bylinky, zelenina a bílkoviny a zdravé tuky z vajíček vám dodají energii, krásně barevná jídla přitom lahodí i oku. Na Velikonoce potěšte návštěvy [...]